Ahojte, mám strašný problém, potrebujem vypočítať 12 príkladov do zajtra a neviem sa ani pohnúť a neviem v nich postupovať. Jedná sa o stredoškolskú matematiku a tak by som chcel poprosiť niekoho ochotného, či by mi s tým vedel pomôcť. Bol by som Vám naozaj vďačný, lebo som už na pokraji zúfalstva! Takže ak máte niekto čas, tak mi prosím napíšte PM a cez nejaký chat by sme to mohli dať dohromady. Za odmenu máte u mňa pivo!
Konkrétne ide o goniometriu a trigoniometriu.
Stredoškolská matika
Re: Stredoškolská matika
skus to prefotit a dat sem link, pozrel by som na to
CPU: i3 2120 + Gelid Tranquillo + UCTB12P MB: ASUS P8Z77-V LX VGA: Sapphire HD 7770 GHz Edition RAM: 8GB Crucial DDR3 1600MHz HDD: Seagate Barracuda 7200.12 500GB PSU: Arctic Cooling Fusion 550W LCD: Benq G2420HDBL Case: Fractal R3 + UCTB12P
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Chatu nemám, takže z toho nič...už s googlil?
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
Daj scan a mozme sa na to pozriet viaceri. Uvidime co to bude zac.
CPU: R9-5900X Cooler: Kraken X62 MB: x570 TUF PRO (Wi-Fi) GPU: RTX 3080 Ti Suprim X
RAM: GSkill 64GB 3600CL16 SSD OS: Corsair MP600 PRO XT 2TB
SSD: Micron 7400 PRO 3840BG, PNY CS3040 2TB, Kingston KC600 1TB PSU: Corsair HX1000 CASE: Fractal Torrent
RAM: GSkill 64GB 3600CL16 SSD OS: Corsair MP600 PRO XT 2TB
SSD: Micron 7400 PRO 3840BG, PNY CS3040 2TB, Kingston KC600 1TB PSU: Corsair HX1000 CASE: Fractal Torrent
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2009, 08:11
Tak teda tu je to. Ale ak sa niekto toho ujme, tak by som vás poprosil aj o riešenie (najlepšie, keby to viete dať na papier a odfotiť)
Zatiaľ viem len trojku (tam mi vyšlo cotg x) a deviatku.
https://www.dropbox.com/s/ns61cx3anfkvc ... 1620-V.jpg
https://www.dropbox.com/s/ko1rg09arjj49 ... 6553-V.jpg
Zatiaľ viem len trojku (tam mi vyšlo cotg x) a deviatku.
https://www.dropbox.com/s/ns61cx3anfkvc ... 1620-V.jpg
https://www.dropbox.com/s/ko1rg09arjj49 ... 6553-V.jpg
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
dodané z SS:
Vyzerá že by som ja vedel, niektoré ti poviem aj z hlavy.
Tak to je prúser s tým matikárom, ale aspoň má dobrý vkus že sem chodí
A s tým googlením si na to išiel zle - ty si nemal hľadať výsledok (či už cez wolframalpha alebo čo) nejakým zadávaním zadania do google, ale práveže hľadať postupy...niečo v štýle "goniometrické rovnice", "goniometria", "goniometria riešenia príkladov" atď. Google vždy nájde najviac odkazov na úplne debilne zadané veci(typu ako sa to robí?) a to najmä v angličtine - tam je toho najviac. Presne tak, ako keď sa pýta malé dieťa - trebárs "how to get a girl(v slovenčine je najvyššie ako zbaliť babu alebo také čosi" alebo "how to fix blablabla" slovensky napríklad zadáš "ako sa to počíta" - vypluje to toto http://oskole.sk/index.php?id_cat=2 .
Zas nečakaj že to všetko vypočítam za teba...
z 1. linku je aj tá 1 ľahká - tg aj cotg sa dá rozpísať pomocou sínusu a kosínusu(na to máš vzorec) a štvrtiny a šestiny sin a cos treba vedieť naspamäť (ak ma pamäť neklame) Takisto dvojka - rozpíš si ten cos pomocou vzorca, 4 - obyčajná kvadratická rovnica, len si ten cos na druhú rozpíš vzorcom, 5 - nemyslíš vážne...podeľ celú rovnicu tou dvojkou čo stojí pred sínusom a potom sa spýtaj, kedy je sínus rovný tomu čo vyjde vpravo...nakresli to a máš výsledok, 6 - b) je ľahké, a to a) sa mi už rozpisovať nechce.
Veď pozri ten link - to mi ako prvé vyhodil google
z 2. linku je jednoduchučká napr. 7, 11, 12: 7 - len si to nakresli, 11,12 - tiež si to nakresli, to sú len sprosté trojuholníky (11 - veta sus; 12 - veľmi podobne jak 11).
Vyzerá že by som ja vedel, niektoré ti poviem aj z hlavy.
Tak to je prúser s tým matikárom, ale aspoň má dobrý vkus že sem chodí
A s tým googlením si na to išiel zle - ty si nemal hľadať výsledok (či už cez wolframalpha alebo čo) nejakým zadávaním zadania do google, ale práveže hľadať postupy...niečo v štýle "goniometrické rovnice", "goniometria", "goniometria riešenia príkladov" atď. Google vždy nájde najviac odkazov na úplne debilne zadané veci(typu ako sa to robí?) a to najmä v angličtine - tam je toho najviac. Presne tak, ako keď sa pýta malé dieťa - trebárs "how to get a girl(v slovenčine je najvyššie ako zbaliť babu alebo také čosi" alebo "how to fix blablabla" slovensky napríklad zadáš "ako sa to počíta" - vypluje to toto http://oskole.sk/index.php?id_cat=2 .
Zas nečakaj že to všetko vypočítam za teba...
z 1. linku je aj tá 1 ľahká - tg aj cotg sa dá rozpísať pomocou sínusu a kosínusu(na to máš vzorec) a štvrtiny a šestiny sin a cos treba vedieť naspamäť (ak ma pamäť neklame) Takisto dvojka - rozpíš si ten cos pomocou vzorca, 4 - obyčajná kvadratická rovnica, len si ten cos na druhú rozpíš vzorcom, 5 - nemyslíš vážne...podeľ celú rovnicu tou dvojkou čo stojí pred sínusom a potom sa spýtaj, kedy je sínus rovný tomu čo vyjde vpravo...nakresli to a máš výsledok, 6 - b) je ľahké, a to a) sa mi už rozpisovať nechce.
Veď pozri ten link - to mi ako prvé vyhodil google
z 2. linku je jednoduchučká napr. 7, 11, 12: 7 - len si to nakresli, 11,12 - tiež si to nakresli, to sú len sprosté trojuholníky (11 - veta sus; 12 - veľmi podobne jak 11).
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
1. tg, cotg rozpises ako sin/cos resp. cos/sin, pripadne nejako upravis, vypocitas
2. seriously? cos = 1 v kazdom celociselnom nasobku 2pi, takze to 3x +pi/2 = k*2pi
3. na to pouzijes nejake tie suctove vzorce ci co
4. mozno sa to da aj jednoduchsie, no 1 z moznosti je cos^2x rozpisat ako 1 - sin^2x, substituovat sinx, vypocitat kvadraticku a vratit sa zo substitucie.
5. nakreslis si graf a nezabudnes na periodu. Ak sa nemylim, je to kazdy uzavrety interval [pi/4 + 2kpi, 3pi/4 + 2kpi]
6. zasa si nakreslis graf, tam su nejake jednoduche vztahy na to ako s tym hybu tie jednotlive cisla.
7. to iste ako 6 len jednoduchsie
8. sinx - cosx musi byt rozne od 0 a z toho to zistis
9. vypocitas zvysok po deleni 360 a ten zakreslis
10. zasa rozpises tangens, pouzijes nejake vzorceky, ktore si vygooglis a hotovo
11. na to existuje nejaka kosinusova veta ci co
12. nakreslis obrazok a zistis, ze x = 25 / tg uhla
2. seriously? cos = 1 v kazdom celociselnom nasobku 2pi, takze to 3x +pi/2 = k*2pi
3. na to pouzijes nejake tie suctove vzorce ci co
4. mozno sa to da aj jednoduchsie, no 1 z moznosti je cos^2x rozpisat ako 1 - sin^2x, substituovat sinx, vypocitat kvadraticku a vratit sa zo substitucie.
5. nakreslis si graf a nezabudnes na periodu. Ak sa nemylim, je to kazdy uzavrety interval [pi/4 + 2kpi, 3pi/4 + 2kpi]
6. zasa si nakreslis graf, tam su nejake jednoduche vztahy na to ako s tym hybu tie jednotlive cisla.
7. to iste ako 6 len jednoduchsie
8. sinx - cosx musi byt rozne od 0 a z toho to zistis
9. vypocitas zvysok po deleni 360 a ten zakreslis
10. zasa rozpises tangens, pouzijes nejake vzorceky, ktore si vygooglis a hotovo
11. na to existuje nejaka kosinusova veta ci co
12. nakreslis obrazok a zistis, ze x = 25 / tg uhla
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2009, 08:11
ďakujem vám