Dobrý večer prajem,
potreboval by som pomocť s jedným pre mňa zatial nevyriesitelnym problemom.
Mám jeden pristroj ktory si nainstalujem cez USB konkretne EKG X2000 USB 1.3.1 , pripojim zariadenie, nenainstaluje sa, nerozpozna ho, tak cez spravcu pomocou drivrov na cd nainstalujem EKG USB COM port, a následne USB controller - zariadenie pracuje na COM 2 porte. Okej program spustím vsetko funguje ako ma.
Idem nainstalovat druhe zariadenie SpiroMeter. Najprv nainstalujem ovladace, najprv Spiro COm port controller COM port 3! (COM 2 je EKG), následne!!! USB Controller radič...Program normálne spustím, rozbehám zariadenie, všetko ok. (Teraz mám pripojené obidve zariadenia cez USB. No po nainstalovani SPIRO mi nefunguje EKG, a to stýlom že dvojklik na ikonku, a program nereaguje...nijako, na WIN 7 mi vypise ze prestal pracovat a musi byt ukonceny a na XP nic nespravi, absolutny ignor.
Tak teda odpojim SPIRO (fyzicky odpojim USB) a EKG zrazu funguje!, Opatovne pripojim fyzicky SPIRO a EKG opat nefunguje.
Chcem sa teda opýtať je nejako možné, obísť to aby si obidve zariadenia vždy kradli USB radič, resp. čo tam môž byť za problém, ked pripojim SPIRO, a prestane fungovat EKG. Najprv som myslel že to bude softwarový program, ale robi to aj na XP aj na W7.
Zhrnutie problémov:
1. Hardwerovy problem - SPIRO si berie moc napatia z USB portov čím odstaví EKG zariadenie (obidve zariadenia pracuju len cez USB bez dodatocneho napajania) ale tym padom by nefungovala klavesnica a myš (to je moja dedukcia) myš a klávesnica vsak normalne funguju
2. SW problém, kedy si SPIRO vzdy privlastny radič USB, a nesprístupní ho EKGčku (tam bude problém ale len pri inicializacii) kedže ak mám EKG rozbehnute, a zapojim SPIRO, EKG dalej korektne funguje!
3. Zdielany radič, ktory sposobuje problem. Vraj by tam mohol byt problem s hodnotou IRQ ktorá je rovnaka aj na jednom aj druhom zariadeni, a zariadenia tym nedokazu pracovat jeden za druhym, bez nutnosti odpojit SPIRO a uvolnit si radič
4. Technicky problém na SPIRO zariadeni, ktoré skratka s ovladacom zle komunikuje.
5. Na inej poliklinike na inom stroji (slabsom) zariadenia fungovali naraz bez problemov obidve v hocijakom poradi v hocijakom case v ktorom kolvek USB porte
P.S: Ani zmena portov zo zadu MB na predny panel nepomohla.
Jednu radu som dostal, pouzit PCI kartu s USB portami, vraj by tam mal byt minimalne odlisny USB radič ako ten na doske?
Čo vy na to?
Problém s radičom USB
- Reinok
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Št 20. Mar, 2008, 14:00
Problém s radičom USB
Moto: Yamaha FZ8 Fazer
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Problém s radičom USB
asi najlepsie bude skusit to s tou kartou. Doska je doska, tam je vsetko kadejako poprepajane a nic neni iste...
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB