Všeobecná diskusia

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.

Objektívna zodpovednosť je...

pozitívny krok k bezpečnosti cestnej premávky.
71
42%
hlúposť.
99
58%

Celkom hlasov: 170

Používateľov profilový obrázok
landrower
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa landrower »

ja uz som bol :D
inak cestari sa zase raz ukazali.... :rolleyes:
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
CPU Intel Core i5 4670K + CM Seidon 120XL +2x Corsair Quiet SP120
MB MSI Z87M-G43
RAM Corsair XMS3 2x4GB DDR3
VGA Gigabyte N660OC-2GD GTX660 + Accelero Mono Plus
HDDs Crucial MX200 250GB 7mm, Seagate Brracuda ST1000DM003 1TB
CASE Bitfenix Prodigy M
PSU Single sleeved Corsair HX650 + Corsair AF120 LED blue Fan
External HDDs Samsung 750GB + Fantec fanbox FB-35US2 black, Seagate Expansion Desktop 2TB
FANs Corsair AF120 Blue LED
RPM regulation Scythe Kaze Master PRO 5,25" panel
Peripheral
Display 2x Philips 24M1N3200ZA Gaming 24" (IPS)
Audio Behringer MS16
Keyboard Asus TUF Gaming K1
Mouse Asus TUF Gaming M4
Notebook Lenovo IdeaPad B5400 (i3 4000M @2.4GHz, HD graphics 4600, 8GB RAM, 15.6")
CageJ
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43

Príspevok od používateľa CageJ »

dnes maju sviatok :D
shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16

Príspevok od používateľa shajek »

njn, cestou po pomarance do Hypernovy hasici a jedno auto hore strechou .... tak som skusil zabrdit na supu .. takmer som si vybil zuby ... ako to dokazu sa vysipat ????? a to som bol na trapnej felicii so zimnymi gumami jazdenymi v lete ....
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
landrower
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45

Príspevok od používateľa landrower »

karliku ja ti neviem, ale to co nebolo poodrhnane sa dobre smykalo :)
klinec bol ked som chcel vyjst na obrubnik a len ma to posuvalo povedla neho :D
Steam: michalsveto
CPU Intel Core i5 4670K + CM Seidon 120XL +2x Corsair Quiet SP120
MB MSI Z87M-G43
RAM Corsair XMS3 2x4GB DDR3
VGA Gigabyte N660OC-2GD GTX660 + Accelero Mono Plus
HDDs Crucial MX200 250GB 7mm, Seagate Brracuda ST1000DM003 1TB
CASE Bitfenix Prodigy M
PSU Single sleeved Corsair HX650 + Corsair AF120 LED blue Fan
External HDDs Samsung 750GB + Fantec fanbox FB-35US2 black, Seagate Expansion Desktop 2TB
FANs Corsair AF120 Blue LED
RPM regulation Scythe Kaze Master PRO 5,25" panel
Peripheral
Display 2x Philips 24M1N3200ZA Gaming 24" (IPS)
Audio Behringer MS16
Keyboard Asus TUF Gaming K1
Mouse Asus TUF Gaming M4
Notebook Lenovo IdeaPad B5400 (i3 4000M @2.4GHz, HD graphics 4600, 8GB RAM, 15.6")
undertaker007
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31

Príspevok od používateľa undertaker007 »

shajek napísal:.... tak som skusil zabrdit na supu .. takmer som si vybil zuby ... ako to dokazu sa vysipat ????? a to som bol na trapnej felicii so zimnymi gumami jazdenymi v lete ....
No, oddnes veru nejdem do Felícii rýpať...
Išiel som z Lúk do Žiliny (MAPA) a na križovatke v bode B som dával prednosť Felícii, ktorá sa tým pádom dostala predo mňa.
Ten na tej ceste zloženej z 30% sneh a 70% ľad tak upaľoval, že ja som nestíhal, pretože by som riskoval predbehnutie zadku auta v každej zákrute... ...veruže v jednej zákrute mi až prišlo zle, že "a kur*a"
ZoranICS
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 18. Jún, 2008, 18:51

Príspevok od používateľa ZoranICS »

Ani s feliciou ani s favoritom a dokonca ani s fabiou a oktavkou som na snehu nikdy nemal problemy... na Riu som zial nikdy nemal sancu sa poriadne posmykat a kvoli dlhodobej PN som este s cvirikom nebol. snad, ak sneh ostane tak dnes vecer. S predokolkami ale na snehu nikdy nebol problem, skor s FR a MR pohonom to nie je take jednoduche o RR ani nehovoriac ;)
undertaker007
Používateľ
Používateľ

ZoranICS napísal:s FR a MR pohonom
:?: :red:
ale takto - ono to nie je moc o pohone... ...čo sa týka pohonu a brzdenia, taktiež nemávam problémy...
Problémy mávam v zákrutách, tak nejako som ešte neodsledoval prečo a kedy mi to robí, ale zadok začne predbiehať predok, proste učebnicový príklad toho, prečo vymysleli ESP.
ZoranICS
Používateľ
Používateľ

FF = Front Front = Motor v predu pohon v predu = vacsina komercnych vozidiel, prave kvoli lahkej ovladatelnosti
FR = Front Rear = Motor v predu pohon v zadu = BMW, Mercedes (nie vsetky)
MR = Mid Rear = Motor v strede pohon v zadu = Lambo, Ferrari (nie vsetky), F1, GP2, Porsche Cayman, atd
RR = Rear Rear = Motor aj pohon v zadu = Porsche 911, RUF, stare Skodovky

Zadok ta predbieha pri brzdeni, ci pri akceleracii?

EDIT: ake mas auto?
undertaker007
Používateľ
Používateľ

ZoranICS napísal:Motor v strede pohon v zadu
och toto som nikdy nechápal, ako môže byť motor v strede :D ale z obrázkov Porsche Cayman som pochopil, že to znamená, že je ešte pred zadnou nápravou, nie za ňou (ako MBčka), správne? :-)
ZoranICS napísal:Zadok ta predbieha pri brzdeni, ci pri akceleracii?
Pri brzdení je to samozrejmé... ...začne predbiehať vždy... ...ale finta je v tom, že niekedy nemusím robiť nič - proste nohy dolu z pedálov, zatočím a začne ma zadok predbiehať....
A auto je Daewoo Lanos 5-dverový Hatchback
ZoranICS
Používateľ
Používateľ

Skus pred zakrutou trosicku viac pribrzdit (len o par km/h, nie zas vyrazne), a nedat dole nohu z plynu. motor v !jemnom! zabere a uvidis ze ta zadok uz nikdy viac predbiehat nebude. Co sa tyka brzdenia... brzdit pred zakrutou. dobrzdovat ked uz mas volant vytoceny nie je stastne, hlavne ak nevies ako, resp. to nerobis zamerne aby si auto "pretocil". tazisko auta presuvas (fyzikalne nespravne vyjadrene, ja viem) ako pri toceni volantom (zo strany na stranu) tak aj pri brzdeni (do predu) a akceleracii (do zadu)... kombinacia tychto dvoch sposobuje stratu prilnavosti, resp prekroci prilnavost pneumatik. ak krutis volantom a brdzis k tomu, tak odlahcujes zadnu napravu a preto straca kontakt s vozovkou. Ak ale udrzujes zaber alebo jemne pridavas plyn tak zadna naprava ostane na ceste. Samozrejme zavisi aj na tom ake auto to je, aka rychlost, pneu, atd, ale zaklad plati v kazdom pripade.
undertaker007 napísal:och toto som nikdy nechápal, ako môže byť motor v strede :D ale z obrázkov Porsche Cayman som pochopil, že to znamená, že je ešte pred zadnou nápravou, nie za ňou (ako MBčka), správne? :-)
V podstate ano. Motor nie je pred vodicom ale za nim a pred zadnou napravou. Ak je nad napravou alebo za tak je to "Rear engine".
Timeshifter
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 30. Júl, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Timeshifter »

Dokonca sa rozlišuje motor v strede na v "vzadu v strede" a "v predu v strede"... "Vzadu v strede" sú tie spomýnané športiaky
Príkladom "predu v strede" môže byť MX-5ka alebo Marcos LMP 600, Aston Martiny asi všetky, neviem, ako sú na tom BMW ale myslím si, že aj také BMW 3 alebo Z4 to tak asi má... Ide samozrejme o to, že motor nestojí medzi alebo pred prednými kolesami (najlepším príkladom motoru iba vpredu pred nápravou, ktorý môžeme vidieť normálne na cestách, je Citroen C5, tam to bije do očí že až :D ), ale až za nimi, teda medzi kabínou a prednou nápravou. Ževraj to pomáha k lepšiemu rozloženiu hmotnosti a hlavne dostatočnému fyzickému gripu na prednú nápravu.

//EDIT: No, tak tuto je aj taký menší zoznam a rozdelenie vozidiel s mid-engine: http://en.wikipedia.org/wiki/Mid-engine_design
Wizik
VIP
VIP
Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Wizik »

Nasiel som na webe upravenu fotku bieleho Civica 9g, cely vo farbe, podla mna to vyzera lepsie ako stock.
link
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I MUSIC !
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Andre »

maska super, blatniky az taka nutnost nie su
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Papek »

Vyzera celkom k svetu, cierne plasty do farby a kolesa z type-r. Par dni dozadu som videl jeden 9G a ble ble... nejako tomu neviem dojst na chut. Tvar nie je ani taky otrasny, ale je to take divne. Som zvedavy na type-r, snad to dizajnovo vyladia.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
Wizik
VIP
VIP
Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Wizik »

Na vystave bol model 2013 cervenej farbe a predok a zadok ma karbon polep, namiesto cervenej by som radsej bielu, ale tiez to vyzera vcelku k svetu.

http://www.youtube.com/watch?v=JO4vgtW5 ... r_embedded
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I MUSIC !

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"