Všeobecná diskusia
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Re: Všeobecná diskusia
ja uz som bol
inak cestari sa zase raz ukazali....
inak cestari sa zase raz ukazali....
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
njn, cestou po pomarance do Hypernovy hasici a jedno auto hore strechou .... tak som skusil zabrdit na supu .. takmer som si vybil zuby ... ako to dokazu sa vysipat ????? a to som bol na trapnej felicii so zimnymi gumami jazdenymi v lete ....
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
karliku ja ti neviem, ale to co nebolo poodrhnane sa dobre smykalo
klinec bol ked som chcel vyjst na obrubnik a len ma to posuvalo povedla neho
klinec bol ked som chcel vyjst na obrubnik a len ma to posuvalo povedla neho
Steam: michalsveto
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
No, oddnes veru nejdem do Felícii rýpať...shajek napísal:.... tak som skusil zabrdit na supu .. takmer som si vybil zuby ... ako to dokazu sa vysipat ????? a to som bol na trapnej felicii so zimnymi gumami jazdenymi v lete ....
Išiel som z Lúk do Žiliny (MAPA) a na križovatke v bode B som dával prednosť Felícii, ktorá sa tým pádom dostala predo mňa.
Ten na tej ceste zloženej z 30% sneh a 70% ľad tak upaľoval, že ja som nestíhal, pretože by som riskoval predbehnutie zadku auta v každej zákrute... ...veruže v jednej zákrute mi až prišlo zle, že "a kur*a"
Ani s feliciou ani s favoritom a dokonca ani s fabiou a oktavkou som na snehu nikdy nemal problemy... na Riu som zial nikdy nemal sancu sa poriadne posmykat a kvoli dlhodobej PN som este s cvirikom nebol. snad, ak sneh ostane tak dnes vecer. S predokolkami ale na snehu nikdy nebol problem, skor s FR a MR pohonom to nie je take jednoduche o RR ani nehovoriac
-
- Používateľ
ZoranICS napísal:s FR a MR pohonom
ale takto - ono to nie je moc o pohone... ...čo sa týka pohonu a brzdenia, taktiež nemávam problémy...
Problémy mávam v zákrutách, tak nejako som ešte neodsledoval prečo a kedy mi to robí, ale zadok začne predbiehať predok, proste učebnicový príklad toho, prečo vymysleli ESP.
FF = Front Front = Motor v predu pohon v predu = vacsina komercnych vozidiel, prave kvoli lahkej ovladatelnosti
FR = Front Rear = Motor v predu pohon v zadu = BMW, Mercedes (nie vsetky)
MR = Mid Rear = Motor v strede pohon v zadu = Lambo, Ferrari (nie vsetky), F1, GP2, Porsche Cayman, atd
RR = Rear Rear = Motor aj pohon v zadu = Porsche 911, RUF, stare Skodovky
Zadok ta predbieha pri brzdeni, ci pri akceleracii?
EDIT: ake mas auto?
FR = Front Rear = Motor v predu pohon v zadu = BMW, Mercedes (nie vsetky)
MR = Mid Rear = Motor v strede pohon v zadu = Lambo, Ferrari (nie vsetky), F1, GP2, Porsche Cayman, atd
RR = Rear Rear = Motor aj pohon v zadu = Porsche 911, RUF, stare Skodovky
Zadok ta predbieha pri brzdeni, ci pri akceleracii?
EDIT: ake mas auto?
-
- Používateľ
och toto som nikdy nechápal, ako môže byť motor v strede ale z obrázkov Porsche Cayman som pochopil, že to znamená, že je ešte pred zadnou nápravou, nie za ňou (ako MBčka), správne?ZoranICS napísal:Motor v strede pohon v zadu
Pri brzdení je to samozrejmé... ...začne predbiehať vždy... ...ale finta je v tom, že niekedy nemusím robiť nič - proste nohy dolu z pedálov, zatočím a začne ma zadok predbiehať....ZoranICS napísal:Zadok ta predbieha pri brzdeni, ci pri akceleracii?
A auto je Daewoo Lanos 5-dverový Hatchback
Skus pred zakrutou trosicku viac pribrzdit (len o par km/h, nie zas vyrazne), a nedat dole nohu z plynu. motor v !jemnom! zabere a uvidis ze ta zadok uz nikdy viac predbiehat nebude. Co sa tyka brzdenia... brzdit pred zakrutou. dobrzdovat ked uz mas volant vytoceny nie je stastne, hlavne ak nevies ako, resp. to nerobis zamerne aby si auto "pretocil". tazisko auta presuvas (fyzikalne nespravne vyjadrene, ja viem) ako pri toceni volantom (zo strany na stranu) tak aj pri brzdeni (do predu) a akceleracii (do zadu)... kombinacia tychto dvoch sposobuje stratu prilnavosti, resp prekroci prilnavost pneumatik. ak krutis volantom a brdzis k tomu, tak odlahcujes zadnu napravu a preto straca kontakt s vozovkou. Ak ale udrzujes zaber alebo jemne pridavas plyn tak zadna naprava ostane na ceste. Samozrejme zavisi aj na tom ake auto to je, aka rychlost, pneu, atd, ale zaklad plati v kazdom pripade.
V podstate ano. Motor nie je pred vodicom ale za nim a pred zadnou napravou. Ak je nad napravou alebo za tak je to "Rear engine".undertaker007 napísal:och toto som nikdy nechápal, ako môže byť motor v strede ale z obrázkov Porsche Cayman som pochopil, že to znamená, že je ešte pred zadnou nápravou, nie za ňou (ako MBčka), správne?
- Timeshifter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 30. Júl, 2007, 08:00
Dokonca sa rozlišuje motor v strede na v "vzadu v strede" a "v predu v strede"... "Vzadu v strede" sú tie spomýnané športiaky
Príkladom "predu v strede" môže byť MX-5ka alebo Marcos LMP 600, Aston Martiny asi všetky, neviem, ako sú na tom BMW ale myslím si, že aj také BMW 3 alebo Z4 to tak asi má... Ide samozrejme o to, že motor nestojí medzi alebo pred prednými kolesami (najlepším príkladom motoru iba vpredu pred nápravou, ktorý môžeme vidieť normálne na cestách, je Citroen C5, tam to bije do očí že až ), ale až za nimi, teda medzi kabínou a prednou nápravou. Ževraj to pomáha k lepšiemu rozloženiu hmotnosti a hlavne dostatočnému fyzickému gripu na prednú nápravu.
//EDIT: No, tak tuto je aj taký menší zoznam a rozdelenie vozidiel s mid-engine: http://en.wikipedia.org/wiki/Mid-engine_design
Príkladom "predu v strede" môže byť MX-5ka alebo Marcos LMP 600, Aston Martiny asi všetky, neviem, ako sú na tom BMW ale myslím si, že aj také BMW 3 alebo Z4 to tak asi má... Ide samozrejme o to, že motor nestojí medzi alebo pred prednými kolesami (najlepším príkladom motoru iba vpredu pred nápravou, ktorý môžeme vidieť normálne na cestách, je Citroen C5, tam to bije do očí že až ), ale až za nimi, teda medzi kabínou a prednou nápravou. Ževraj to pomáha k lepšiemu rozloženiu hmotnosti a hlavne dostatočnému fyzickému gripu na prednú nápravu.
//EDIT: No, tak tuto je aj taký menší zoznam a rozdelenie vozidiel s mid-engine: http://en.wikipedia.org/wiki/Mid-engine_design
- Wizik
- VIP
- Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Nasiel som na webe upravenu fotku bieleho Civica 9g, cely vo farbe, podla mna to vyzera lepsie ako stock.
link
link
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
I ♥ MUSIC !
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
maska super, blatniky az taka nutnost nie su
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Vyzera celkom k svetu, cierne plasty do farby a kolesa z type-r. Par dni dozadu som videl jeden 9G a ble ble... nejako tomu neviem dojst na chut. Tvar nie je ani taky otrasny, ale je to take divne. Som zvedavy na type-r, snad to dizajnovo vyladia.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- Wizik
- VIP
- Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Na vystave bol model 2013 cervenej farbe a predok a zadok ma karbon polep, namiesto cervenej by som radsej bielu, ale tiez to vyzera vcelku k svetu.
http://www.youtube.com/watch?v=JO4vgtW5 ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=JO4vgtW5 ... r_embedded
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
I ♥ MUSIC !
I ♥ MUSIC !