nasa mila slovenska posta
- thundabird
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 20. Máj, 2008, 02:01
Re: nasa mila slovenska posta
nuz, zistil som, ze aj ja som urobil novacikovsku chybu (o ktorej tetky samozrejme nevedeli) Po vyplneni formulara je mozne vygenerovat adresny stitok v pdf, na ktorom su adresy a vsetky oznacenia (trieda, krehke, dobierka, poistenie...)...toto treba vytlacit a nalepit na balik, je tam aj ciarovy kod s kodom zasielky, takze tetka ma co pipnut a tym padom odpada vypisovanie sprievodky...aspon teda dufam, ze takto to bude. A dufam, ze to nemusi byt tlacene na samolepiaci papier, ale staci aj obycajny, ktory sa prilepi na balik paskou...
Este zistim ako to je s tymi poukazkami a nakoniec z toho mozno bude aj pouzitelna sluzba
Este zistim ako to je s tymi poukazkami a nakoniec z toho mozno bude aj pouzitelna sluzba
MB MSI Tomahawk MAX CPU Ryzen 5 3600 + Gelid Phantom RAM 2x8 GB Patriot Viper Steel 3600 MHz VGA EVGA Geforce GTX 1060 3GB SSD A-data XPG SX8200 pro 512 GB HDD WD Black 2TB PSU Corsair RM650x 2018 Case Fractal Define C NTB1 HP EliteBook 830 G6 NTB2 Lenovo Thinkpad T450
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
keby som mal postu ja tak ti to ako krehke damMaxPayne napísal:to ze sa daju baliky len dat ako krehke je stara znama vec,to si mal vediet,ved chod na to logicky preco listove zasielky sa nedaju
vies preco?
nas zakaznik nas pan
chce? nech ma, ja aspon zarobim
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
- k0rben
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 23. Feb, 2008, 14:00
Preco by sa listove zasielky nedali dat krehke? Ved list nie su len listy ale aj veci zo š*v*d < 90cm+najdl.strana <60cm, do 2kg. Slepecky list az 7kg, plus neratam listy vo zvitku az do dl.90cm.MaxPayne napísal:to ze sa daju baliky len dat ako krehke je stara znama vec,to si mal vediet,ved chod na to logicky preco listove zasielky sa nedaju
Na poste vyuzivaju to ze ludia to nevedia, to co sa da poslat ako list poslu ako balik = viac $$ pre postu.
Niekedy fakt dat radsej o euro a pol viac za kuriera najlacnejsieho ako platit poste za nezymyselne poplatky.
Spoiler: ukázať
http://www.posta.sk/do.news/od-112013-p ... ove-vyhodythundabird napísal:nuz, zistil som, ze aj ja som urobil novacikovsku chybu (o ktorej tetky samozrejme nevedeli) Po vyplneni formulara je mozne vygenerovat adresny stitok v pdf, na ktorom su adresy a vsetky oznacenia (trieda, krehke, dobierka, poistenie...)...toto treba vytlacit a nalepit na balik, je tam aj ciarovy kod s kodom zasielky, takze tetka ma co pipnut a tym padom odpada vypisovanie sprievodky...aspon teda dufam, ze takto to bude. A dufam, ze to nemusi byt tlacene na samolepiaci papier, ale staci aj obycajny, ktory sa prilepi na balik paskou...
Podlal toho, by si nic nemusel tlacit a nepotrebujes ani ten sek
- thundabird
- Používateľ
ano, to som precital az neskor...teda malo by to fungovat tak, ze ked vyberies moznost dobierky a zadas c.u. tak nemusis nic vypisovat, takisto ked zadas dobierka na adresu.. (teda je tam priamo napisane, ze je to bezdokladove a nie ako teta tvrdila, ci som vybral taku moznost...vyberat sa neda nic, je to automaticky bezdokladove)
A druha vec, je tam sice uvedene, ze funguju bez sprievodky, ale nie je tam uz napisane, ze ty si musis ten stitok vytlacit, aby boli vsetky udaje aj s ciarovym kodom na baliku...
A druha vec, je tam sice uvedene, ze funguju bez sprievodky, ale nie je tam uz napisane, ze ty si musis ten stitok vytlacit, aby boli vsetky udaje aj s ciarovym kodom na baliku...
MB MSI Tomahawk MAX CPU Ryzen 5 3600 + Gelid Phantom RAM 2x8 GB Patriot Viper Steel 3600 MHz VGA EVGA Geforce GTX 1060 3GB SSD A-data XPG SX8200 pro 512 GB HDD WD Black 2TB PSU Corsair RM650x 2018 Case Fractal Define C NTB1 HP EliteBook 830 G6 NTB2 Lenovo Thinkpad T450
nejde o to, ze by to mali vytlacit oni na poste? ved potom to nema zmysel, vytlacit som si to mohol aj doteraz. stacilo si stiahnut tlacivo a vyplnit
- thundabird
- Používateľ
tazko povedat, kto to ma tlacit Uz som pisal aj na zakaznicku linku, nech mi vysvetlia ako to vlastne cele je, zatial mam len automaticku odpoved, ze sa tym budu zaoberat blablabla
Ako podať balík http://www.posta.sk/sluzby/balik#a3
Ako podať poistenú zásielku http://www.posta.sk/sluzby/poistena-zasielka#a3
ePodací hárok http://www.posta.sk/subory/36945/techni ... 112013.pdf
Ako podať poistenú zásielku http://www.posta.sk/sluzby/poistena-zasielka#a3
ePodací hárok http://www.posta.sk/subory/36945/techni ... 112013.pdf
- thundabird
- Používateľ
To je sice pekne, ale z toho manualu som sa nedozvedel, ci som povinny tlacit adresny stitok alebo nie a co v pripade, ak ho nevytlacim... lebo teraz sledujem ten posledny balik cez web a ziadny pohyb, len ze bol podany na poste, ziadne ze je v preprave a podobne, takze nakoniec asi aj odisiel pod inym podacim cislom, ktore nemam, lebo potvrdenie sa pri eph nedava, ale pride mailom
takze pravdepodobne to poslali normalne a to co si si objednal cez net nechali tak
V sprievodke / ePodacom hárku a na adresnom štítku, resp. adresnej strane balíka vyznačte požadované služby k balíku. Môžeš to naň napísať ručne alebo si to vytlačiť a nalepiť. Pri podaní oznám číslo ePodacieho hárku. V potvrdení prijatia zásielok zaslanom na mail sú v priloženom pdf podacie čísla zásielok na sledovanie ich pohybu.
- thundabird
- Používateľ
na adresnom stitku, resp. adresnej strane balika: to znamena, ze ho nemusim tlacit..ok, tak som to aj mal, na adresnej strane balika som mal vypisane: obe adresy, suma dobierky a poistenia..nalepku 1.trieda a krehke lepia tety na poste.
Potvrdenie prijatia zasielky mi doslo na mail, podacie cislo je presne to iste, ktore mi vygeneroval system po vyplneni a odoslani formulara, len ta zasielka sa podla webu nejako nehybe...
Potvrdenie prijatia zasielky mi doslo na mail, podacie cislo je presne to iste, ktore mi vygeneroval system po vyplneni a odoslani formulara, len ta zasielka sa podla webu nejako nehybe...
- MaxMan
- Redaktor
- Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Nehybe sa preto, lebo sledovanie zasielky nabehne az niekolko dni po podani. Cize v reale je zasielka uz u adresata a este na webe nevidno pohyb. Proste bordel...
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
- thundabird
- Používateľ
Myslis teraz tieto cez web podane, alebo vsetky zasielky ? Lebo pohyb balikov, ktore som doteraz sledoval, meskal na webe len par hodin, nikdy nie niekolko dni. Napr. adresat vybral balik rano alebo okolo obeda a mne to naskocilo niekedy poobede.