Nová TV
- Kknightley
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Dec, 2012, 18:01
Re: Nová TV
Asi by bolo dobré udať či sa chceš hýbať niekde na poli LED, Plaziem a či tam chceš mať 3D technológiu a podobne ... to len pre zúženie potencionálneho produktového portfólia...
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Velmi jednoducha rada. Pyta sa na najlepsiu technologiu obrazu a to je v tomto okamziku plazma. Taktiez nie je obmedzeny cenou, lenze je celkom nezmyselne obmedzeny vyskou TV. Asi ju bude davat do nejakej obyvackovej all-in-one steny z IKEA.
Matematika nepusti (berieme do uvahy 16:9 TV):
46" = 57 cm obraz na vysku + plast dokola a podstavec
50" = 62 cm + plasty
51" = 63,5 cm + plasty
55" = 68,5 cm + plasty
60" = 74,7 cm + plasty
Najrozumnejsie je dnes kupit aspon 60" TV, ale ta nemoze byt, lebo mame super-spiatocnicku poziadavku na vysku TV (pochybujem ze vrchny a spodny okraj + stojan sa zmestia do 5 cm). Ked budeme televizor vyberat o 15 rokov a kazdy bude mat doma bezne 100", tak aj vtedy bude stale poziadavka 80 cm na vysku a uz nikdy sa to nezmeni. Do konca zivota bude mat max 80 cm TV na vysku.
Takze TV moze byt maximalne 55", co je isty pokrok zo 46", ale nie dostatocny. Na vyber mame:
- Panasonic TX-P55VT50E (~1800,- €): Podla mna o hovne TV, velmi skareda a v Pro rezime (kvoli kalibracii) ma horsiu ciernu nez v THX rezime a neda sa to napravit. Megafail. Pokial vsak nebudes kalibrovat, tak asi OK volba.
Hmm... no a to je vsetko, lebo Samsung nema 55" plazmy. Mozes kupit 51", co bude hovno upgrade uhlopriecky.
Este male odporucanie: prave teraz prebieha vystava CES a vyrobcovia predstavuju TV pre tento rok. Dostupne budu v priebehu jari 2013. Neviem, ci sa moze cakat (celkom by som to odporucal).
Matematika nepusti (berieme do uvahy 16:9 TV):
46" = 57 cm obraz na vysku + plast dokola a podstavec
50" = 62 cm + plasty
51" = 63,5 cm + plasty
55" = 68,5 cm + plasty
60" = 74,7 cm + plasty
Najrozumnejsie je dnes kupit aspon 60" TV, ale ta nemoze byt, lebo mame super-spiatocnicku poziadavku na vysku TV (pochybujem ze vrchny a spodny okraj + stojan sa zmestia do 5 cm). Ked budeme televizor vyberat o 15 rokov a kazdy bude mat doma bezne 100", tak aj vtedy bude stale poziadavka 80 cm na vysku a uz nikdy sa to nezmeni. Do konca zivota bude mat max 80 cm TV na vysku.
Takze TV moze byt maximalne 55", co je isty pokrok zo 46", ale nie dostatocny. Na vyber mame:
- Panasonic TX-P55VT50E (~1800,- €): Podla mna o hovne TV, velmi skareda a v Pro rezime (kvoli kalibracii) ma horsiu ciernu nez v THX rezime a neda sa to napravit. Megafail. Pokial vsak nebudes kalibrovat, tak asi OK volba.
Hmm... no a to je vsetko, lebo Samsung nema 55" plazmy. Mozes kupit 51", co bude hovno upgrade uhlopriecky.
Este male odporucanie: prave teraz prebieha vystava CES a vyrobcovia predstavuju TV pre tento rok. Dostupne budu v priebehu jari 2013. Neviem, ci sa moze cakat (celkom by som to odporucal).
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
zoom - neviem preco si vylucil ST50
ak je mozne, urcite by som pockal na nove modely
ak nie, TX-P55ST50E
ak je mozne, urcite by som pockal na nove modely
ak nie, TX-P55ST50E
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Vylucil som to preto, lebo je to horsi model. Pokial ma dost penazi na kupu lepsieho modelu, je podla mna zbytocne uvazovat nad horsim modelom. Sam napisal, ze chce najlepsi televizor a ked si odmyslime rozne neduhy, tak VT50 je bohuzial v sucasnosti asi to najlepsie, co kupis.