Zdravím,
mám pomerne dosť vážny problém a neviem momentálne kam sa obrátiť.
Zohnal som si spomenutu 7970 od gigabyte, čo sa týka performance nie je čo vytknúť.
Len karta je zamknutá voltážou na 1256 a nedá sa s tým hýbať, takže na stock sa dostanem maximalne na 1160mhz / 1600mhz co nie je moc pozitivne lebo to je ledva 100mhz od stock taktov.
Tak reku ze si flashnem iný bios, uz som dosť vyskilleny z flashovania 6950 -> 6970 tak že nebude problém.
No ale ono je, AtiWinflash najnovšej verzie uprostred flashovania druhej pozícii biosu proste zamrzol, stopped working.
Výsledkom čoho je že som si načisto odrovnal druhu pozíciu switchu, jednoducho windows nabootuje ale cierna obrazovka.
Nedá sa to vôbec nijak fixnúť a už som zúfaly z toho a ocením každé rady.
Donedávna som flashoval cez atiwinflash ale vsetky verzie mi mrznú na 64bit W7 ultimate.
Cez CMD samozrejme ako administrator som previedol atiwinflash -unlockrom 0 a atiwinflash -f -p Tahiti.rom
S tým že som si uložil bios z prvej pozície, z druhej nemám, tak neviem či je tam nejaký rozdiel ale GPUZ ukazovalo že sú identické preto som si zalohoval len ten prvý.
Tak dobre, idem flashovat z DOSU. 100% funkcne bootovacie USB kde som sa dostal do dosu.
Lenže karta je na druhej pozícii mŕtva takže som si zapojil 5770HD to dalsieho slotu aby som videl co robim,
prepnem 7970 na zničený bios a napíšem atiflash -i
nájde iba tú 5770. Proste nech som skúšal čokolvek, No adapter found na druhej pozícii 7970.
Flashoval som aj naslepo, všetko mám tak ako to treba mať, nič...ale naslepo to nepojde lebo ked o karte nevie ťažko tam niečo flashne asi.
Potom som si povedal no dobre ak si ju mám rozbiť tak nech, tak som flashol aj prvú pozíciu originálnym biosom rovnakým postupom...všetko funguje na prvej pozicii bez problemov sa flashne.
len druha pozicia je proste v nenavratne a dosť ma to mrzí, lebo mam napol bricknutú kartu a je to taká trošku zvláštna situácia...
nejaké nápady?
písal som na podporu gigabyte co s tym mam robit, oni maju vlastny updater VGA@BIOS tak sa pokusim to zviesť na to že mi to spravil ich software alebo uz neviem...
rad by som sa vyhol tomu odliepať tam nejaké piny alebo spájať na tom chipe biosov, to asi ako posledné riešenie.
GIGABYTE R797TO-3GD - Problem s flashom biosu
Re: GIGABYTE R797TO-3GD
Myslím že by malo stačiť po boote systému s dobrým biosom prepnúť ten switch a skúsiť znova flashnúť bios.
Konzultuj najlepšie so supportom od gigabyte.
Konzultuj najlepšie so supportom od gigabyte.
Spoiler: ukázať
- Kknightley
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Dec, 2012, 18:01
No dobre že sa to tu rozoberá ja sa chystám nahodiť nejaký bios z GHZ verzie na OC verziu gigabyte. Kvôli tomu voltage unlocku
Zatial sú to len predpoklady lebo kartu ešte stále nemám doma, ale viacmenej je jasné že bude asi Vlock
Zatial sú to len predpoklady lebo kartu ešte stále nemám doma, ale viacmenej je jasné že bude asi Vlock
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Preco si bral potom Gigabyte? Bavi ta si robit a nasledne riesit problemy?
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D
Hero 4670k validator
Hero 4670k validator
- Kknightley
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Dec, 2012, 18:01
Silou mocou som chcel windforce videl som slušné takty a otvorené V v spojení s obrým chladičom. Nevedel som však, že januárové a čiastočne decembrové kusy už mali Vlock ... ak bola teda otázka adresovaná mne
Pokial ide o mňa nevedel som že karta ma Vlock, a úprimne neviem čo tým chceš povedať Mimiik, stačí si prelistovať "klub majitelov 7970 DCII" tie su locknute snad vsetky a asus nie je jediný, a je to podla mňa svinstvo to takto zamkýnať.
verziu svojej v nizsich taktoch som nezobral z dôvodu že som sa bál, že ju nevyženiem moc vysoko
lebo voltaz ma zamknutu este nizsie od tejto.
Nekupoval som kartu primárne na overclocking, ale mám v pláne z nej vyťažiť čo najviac keďže na nu pôjde nový chladič, ale to by sa najprv musela dať popohnať viac než 50mhz na jadre, že.
-> a vôbec no, veľmi mi to nepomôže teraz že prečo a ako, rád by som vyriešil ten druhý bios.
s flashovanim samotnym cez DOS nie je problem, problem je ak ti to zamrzne vo windowse a stane sa ti to co mne ze prides o druhu pozíciu.
verziu svojej v nizsich taktoch som nezobral z dôvodu že som sa bál, že ju nevyženiem moc vysoko
lebo voltaz ma zamknutu este nizsie od tejto.
Nekupoval som kartu primárne na overclocking, ale mám v pláne z nej vyťažiť čo najviac keďže na nu pôjde nový chladič, ale to by sa najprv musela dať popohnať viac než 50mhz na jadre, že.
-> a vôbec no, veľmi mi to nepomôže teraz že prečo a ako, rád by som vyriešil ten druhý bios.
s flashovanim samotnym cez DOS nie je problem, problem je ak ti to zamrzne vo windowse a stane sa ti to co mne ze prides o druhu pozíciu.