Všeobecná diskusia
Re: Všeobecná diskusia
Nie som hrdina, nechap ma zle. Nemam ani kriz pri ceste a ani neplanujem. No nechodim 30 lebo pada biela sracka ako 90% ludi co nemaju sajnu ako sa auto sprava na snehu/lade...
S autoskolou si to predstavujem presne tak ako som to napisal. viac teorie, viac teorie, viac teorie, a aspon 5x tolko jazd, za kadeakych podmienok. A do premavky az potom ako ovladam auto, viem kde sa konci, viem kde sa zacina, viem kde mam boky a viem ako sa to sprava na roznych povrchoch. Viem aky je rozdiel medzi zadnym nahonom a prednym, a viem preco musim tie skur*vene gumy prezut ked je pod 7. Viem ze do lesa a na most idem opatrne aj ked inde nemrzne, a viem co mam robit (alebo aspon co NEMAM robit, ak uz som na ten lad vletel), viem ze mam pouzivat smerovky - aj ked na 100km nikto okolo mna neide, a viem ze nemusim byt posraty z centimetra snehu, alebo kvoli tomu ze prsi. Viem co robit v kruhovom objazde a viem ze ked ma chodec zelenu sucasne so mnou tak ho pustim a nie skoro zrazim a este mu vypi*cujem. Uprimne si myslim ze je viac zbytocnych nehod kvoli "opatrnim" vodicom ako kvoli vyssej rychlosti. Tymto ale netvrdim, ze by sa v autoskole malo ucit ako chodit 150 po meste, len aby sme sa chapali. Keby ludia sli 50 a zacali brzdit vcas, keby neboli posraty len co vlozia gumy do neznameho mesta, keby nechodili medzi pruhmi ako sa im zachce, bez toho aby dali znamenie, keby nemali vodicak ludia z malych miest kde spravili autoskolu tak ze nevideli ani krizovatku, tak som sa ani neozval. 70% ludi s platnym vodicakom nevie co robi. toto ma serie. este nejake otazky?
S autoskolou si to predstavujem presne tak ako som to napisal. viac teorie, viac teorie, viac teorie, a aspon 5x tolko jazd, za kadeakych podmienok. A do premavky az potom ako ovladam auto, viem kde sa konci, viem kde sa zacina, viem kde mam boky a viem ako sa to sprava na roznych povrchoch. Viem aky je rozdiel medzi zadnym nahonom a prednym, a viem preco musim tie skur*vene gumy prezut ked je pod 7. Viem ze do lesa a na most idem opatrne aj ked inde nemrzne, a viem co mam robit (alebo aspon co NEMAM robit, ak uz som na ten lad vletel), viem ze mam pouzivat smerovky - aj ked na 100km nikto okolo mna neide, a viem ze nemusim byt posraty z centimetra snehu, alebo kvoli tomu ze prsi. Viem co robit v kruhovom objazde a viem ze ked ma chodec zelenu sucasne so mnou tak ho pustim a nie skoro zrazim a este mu vypi*cujem. Uprimne si myslim ze je viac zbytocnych nehod kvoli "opatrnim" vodicom ako kvoli vyssej rychlosti. Tymto ale netvrdim, ze by sa v autoskole malo ucit ako chodit 150 po meste, len aby sme sa chapali. Keby ludia sli 50 a zacali brzdit vcas, keby neboli posraty len co vlozia gumy do neznameho mesta, keby nechodili medzi pruhmi ako sa im zachce, bez toho aby dali znamenie, keby nemali vodicak ludia z malych miest kde spravili autoskolu tak ze nevideli ani krizovatku, tak som sa ani neozval. 70% ludi s platnym vodicakom nevie co robi. toto ma serie. este nejake otazky?
so vsetkym suhlasim, vsetko chapem akurat v tom bode o tych co jazdia v zime 30 a opatrnosti za volantom som viac velkorysy - uz sa opakujem (pomaly dalej zajdes) k zime to patri... (samo ze nikomu nic zle neprajem len ma prekvapili take tie reci ze co kazdy brzdi -nech chodia mhd, no odpoved je lebo sa boji.. ja teda MAM z poladovice strach, rocne dam tak 40 tis km (v zime plus minus 12tis) a uz sa mi par krat stalo ze mi to rozhodilo zadok a bol som "sivy jak plastelina" autoskola je jedna vec, prax druha... podla mna sa sofer stava "soferom" po prvej havarke.. na to ta ziadna autoskola nepripravi, ti stastnejsi to preziju, prehodnotia a jazdia "inak" co sa tyka brzdnych bodov - na lade, snehu to podla mna netrafis.. rozne skoly smyku a pod ta akurat tak pripravia na to co spravit - ako reagovat aby sa clovek nezasekol - ale vysledok je vzdy iny ...tam uz len "cakas" ze co sa stane
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
osobne si tiez myslim ze pomaly dalej zajdes. jazdenie na snehu mi vobec nevadi, ale predsa len brzdna draha je dlhsia, zakruty ta vedia lahko zradit... a chodci a ostatni vodici su pridrbkani, chodci skacu na cestu rovnako jak v lete neriesiac ze to auto by nedobrzdilo, inteligentni soferi zastavia tak ze piati za nim dostanu smyk aby ubrzdili... vratane mna, to bolo ine zuzo musim povedat, mali sme stastie ze tam bolo vela miesta a dalo sa pouhybat
skratka, ked je na ceste sneh, treba davat pozor nech si akykolvek macher a akokolvek dobre jazdis.
mam toho na snehu co to najazdene, aj na fakt strasnych neupravenych cestach, a videl som dost vela havarok sposobenych tym ze sa niekto ponahlal a predbiehal na tom sajrajte prudsie jak sa da, alebo potom takych ze skratka nedobrzdili...
a nakolko nepotrebujem skoncit ani v stlpe ani v priekope, pojdem na snehu svojich 30-40 alebo teda podla situacie.
skratka, ked je na ceste sneh, treba davat pozor nech si akykolvek macher a akokolvek dobre jazdis.
mam toho na snehu co to najazdene, aj na fakt strasnych neupravenych cestach, a videl som dost vela havarok sposobenych tym ze sa niekto ponahlal a predbiehal na tom sajrajte prudsie jak sa da, alebo potom takych ze skratka nedobrzdili...
a nakolko nepotrebujem skoncit ani v stlpe ani v priekope, pojdem na snehu svojich 30-40 alebo teda podla situacie.
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
Ja netvrdim ze by mali ludia jazdit ako v lete na rozpalenom suchom asfalte. Evidentne nikto nechape o com tocim takze to vzdavam. Jazdite si vsetci ako viete/chcete.
ja to chapem ale som PROTI :D:D som proti nazoru ze "posroš" co si ide v zime pianko - 30-40 ma nechat auto odparcene a mhd.. nech si len ide tych 30-40 ( mne to vobec nevadi) ja praveze neznasam debilov co maju auto nad 140 koni a myslia si ze maju neviem ake delo, a vsetko vedia ubrzdit (to je len polovicka uspechu... otazka je ci ten co ide za to vie tiez ) kazdu chvilu mysicka - nielenze ohrozuje seba(to mi je jedno) ale aj ostatnych a rozprskuje kamienky -bordel, obija bezohladne auto iduce si konstantou "30-40tkou" a ziska tym 2metre pred najblizsim semaforom... prave preto si fasoval SMRST VYCITIEK hahaha.. som si ta stotoznil s hentakym NEZNAMYM UTOCNIKOM :D:D idem sirit dalej HATE - nenavidim retardovanych cestarov, ktori sa kazdorocne komplet zhovadia - neaky fuzaty dedo v monterkach oznami vecer v spravach ako su dostatocne pripraveni na zimu a ked napadne 2cm (slovom 2 centimetre) snehu tak su hotovi a sypace nikde...chodniky neodpluzene, neposolene, chodci tym padom po krajnici..len cakas ktory padne pod auto (idealne v noci vracajuci sa z "polnocnej" komplet v ciernom jak NINJA :D )... rozje---e cesty - kapitola sama o sebe..dnes - kebyze nemam 16tky plechy ale neaky nizky profil tak zhanam ako quicky na azpneu pneu.. som nechapal ze to prepruzilo a neroztrhlo ju... krater tak pol metra..na furci pri ondave.. - nikoho to netankuje kazdy spokojny...vypohodeny... som zabudol na video - prask kajo... http://www.youtube.com/watch?v=rneuUOoc ... -Q&index=2
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
nie je sneh ako sneh. cerstvo napadnuty sneh je OK, ale ak sa utalci a nieco nan napada, tak pod snehom hore sa tvori lad. a to je velmi zradne. A gumy ti na lade nepomozu. Takze ak niekto v zime jazdi opatrnejsie tak to akceptujem. Ved nie je problem ho obehnut. Potom zalezi aj ake su gumy na aute. Na CRV som mal Nokiany co drzali jak slak. Teraz na seate mam starsie matadory a je to podstatne horsie. Takze si ani nedovolim ist rychlejsie.
Zoran chapemete, mna tiez znervoznuju na ceste dedovia a nedelny vodici, som tiez nazoru ze taky vodic v rizikovejsiej situaci ani nedokaze zareagovat a svojim "soferskym umenim" viacej ohrozuje. Zas na druhu stranu neznasam este vaicej mladasov co si dovezie stare roz*ebane TDI z nemecka, po meste sa santi 120 a potom zrazi mamu s dietatom v kociku.
A davam aj velky suhlas co sa tyka autoskoly, dnes daju vodicak kazdemu, aj uplnemu neschopakovi. Ja by som to nehal tak ako to je, ale jazdy by som predlzil aspon na pol roka
Zoran chapemete, mna tiez znervoznuju na ceste dedovia a nedelny vodici, som tiez nazoru ze taky vodic v rizikovejsiej situaci ani nedokaze zareagovat a svojim "soferskym umenim" viacej ohrozuje. Zas na druhu stranu neznasam este vaicej mladasov co si dovezie stare roz*ebane TDI z nemecka, po meste sa santi 120 a potom zrazi mamu s dietatom v kociku.
A davam aj velky suhlas co sa tyka autoskoly, dnes daju vodicak kazdemu, aj uplnemu neschopakovi. Ja by som to nehal tak ako to je, ale jazdy by som predlzil aspon na pol roka
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
ja chodím bežne aj teraz 130/90/50 (podla okolnosti), neznasam suchtosov co navyse este aj rozpravaju ako frkam kamienky vsade naokolo
.
- Wizik
- VIP
- Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Ta pokuta 60e za nic je pekne svinstvo. Tahal by som sa s nim po sudoch az kym by ho z prace nevyhodili.
Takto isto zastavili aj mna, kontrolovali absolutne vsetko, trvalo to 15-20 minut ale nic na mna nemali, tak odisli smutny prec.
Takto isto zastavili aj mna, kontrolovali absolutne vsetko, trvalo to 15-20 minut ale nic na mna nemali, tak odisli smutny prec.
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
@embe, zoran:
a ja zas vas oboch chapem a v podstate ani s jednym z vas nesuhlasim
taka ta zlata stredna cesta.. jasne ze ludia co sa vlecu neumerne pomaly ma stvu, akoze priklad ide 30 lebo okolo cesty je sneh (a ja som na tej istej ceste v klude siel 70 kym som ho nedobehol), pritom cesta fakt v pohode len mokra ziaden sajrajt, ziaden sneh, ziadne kolaje, proste eno nuno upravena (okrem jam ale tak to je uz ina kapitola). alebo na cerstvom prvom snehu. na tom sa tiez da v pohodicke 50 bezpecne. ale to neznamena ze ked na takeho natrafim tak ho budem obiehat jak v lete, pockam si kym mam na to patricny priestor kedze na snehu neradno rychlo menit smer ci rychlost jazdy.
a este jednu vec, ked ti vadi ze ti do auta frkne kamienok tak ho nechaj cely rok v garazi a naozaj chod SAD ci MHD
v zime sa tomu tak ci tak nevyhnes
a ja zas vas oboch chapem a v podstate ani s jednym z vas nesuhlasim
taka ta zlata stredna cesta.. jasne ze ludia co sa vlecu neumerne pomaly ma stvu, akoze priklad ide 30 lebo okolo cesty je sneh (a ja som na tej istej ceste v klude siel 70 kym som ho nedobehol), pritom cesta fakt v pohode len mokra ziaden sajrajt, ziaden sneh, ziadne kolaje, proste eno nuno upravena (okrem jam ale tak to je uz ina kapitola). alebo na cerstvom prvom snehu. na tom sa tiez da v pohodicke 50 bezpecne. ale to neznamena ze ked na takeho natrafim tak ho budem obiehat jak v lete, pockam si kym mam na to patricny priestor kedze na snehu neradno rychlo menit smer ci rychlost jazdy.
a este jednu vec, ked ti vadi ze ti do auta frkne kamienok tak ho nechaj cely rok v garazi a naozaj chod SAD ci MHD
v zime sa tomu tak ci tak nevyhnes
Steam: michalsveto
je ozaj evidentne ze ste ma vobec nepochopili... ja som nikde nevravel ze ma niekto ist viac ako je povolena rychlost. Nikde som netvrdil ze ked je cesta zladovatela tak ma kazdy uhanat. Nikde som netvrdil ze mi az tak vadi ked dostanem nejaky ten kamienok. Mne vadi ked nieko ide 20 tam kde by mohol kludne BEZPECNE ist predpisovych 70 a neviem ho obehnut lebo na to nemam moznost. Vadi mi ked mi nejaky stary ch*uj zacne nadavat ze som je*bnuty nebezpecny koko*t, ked neporusim ziaden predpis, nikoho neohrozim a este k tomu vsetkemu mi vbehne do cesty on. Vadi mi ze autoskoly NEOPODSTATNENE zdrziavaju premavku (teraz nehovorim o tom ze by mali ziakov ucit skakat do kazdej diery v premavke, to sa ozaj maju cas naucit potom) a este k tomu porusuju aj predpisy. Vadia mi ludia ktory na ceste nemaju co hladat, ci je to uz fagan co ide 120 alebo dedo ktory ide 20. Nikdy pomedzi auta nekluckujem, ani v lete ked by som si to dovolit mohol. Nikdy neohrozujem ostatnych na ceste. VZDY pouzivam smerovky - mam na to cas aj ked idem rychlejsie. Na dialnici sa drzim v pravom pruhu, necakam kym ma dobehne niekto kto ide rychlesie ako ja a tiez mam cas pouzivat smerovky aj ked idem rychlejsie. Ked sa dialnica rozsiri na viac pruhov, nejdem v strednom pruhu ako koko*t. Vazne som dohovoril...
Ked uz zacali vymyslat, zacal by som ich nahravat, alebo by som sa prestal s nimi bavit a volal inspekciu pz, pripadne druhu hladku. Par krat som sa viezol s ludmi, ktori si nenechali srat na hlavu a dopadlo to uplne inak. Lenze to je aj o povahe cloveka, ja nedokazem stiahnut okienko a nepovedat aspon dobry den. Bohuzial, jak im prejavis aspon trochu slusnosti, tak to okamzite zneuziju.mirjak napísal:http://www.cas.sk/clanok/240977/vodic-o ... tu-60.html
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
kamene mi vadia hlavne od aut na ktore chalankovia nenamontuju zasterky..kedysi boli povinne teraz je povinna karta prvej pomoci a podobne nezmysly...sa smejem...60 E za tu debilinu? ja som raz dostal 30 E ze nemam noznice v lekarnicke...a tym padom nevyhovujucu lekarnicku - ale tak to bola pomsta lebo som blikanim rusil prislusnikom kseft a si to jeden v protismere vsimol...tuto moju "cinnost" vtedy mi kontrolovali vsetko - a ten pribeh nemal happy end ...ale koncilo to ŠEKEM neboli KEŠEM
zoran okey - u typeR je to pochopitelne...taketo nalady...mas silne auto.. sak ja nic...to ja len tak vodu kazem vino pijem - ked ide niekto 20 tam kde sa da 70 tak ho obieham s jednou rukou na klaksone a druhou vystrcenou von oknom a klajem jak DLZADIC- ze azanyat picsayat..bohovanie hromzenie...a ked to neni neaky 300eurovi zelovocar ale len neaky SMOLKO tak aj vyhrazky hahahahaha... to je len pretvarka :D: POZA ze som vyznavac POMALEJ JAZDY (aj ked som..v zime - bez kompromisov ... 40-50..pripadne na istotu 20 ak vidim v spatnom neaku tu Hondu :D:D )
rozmyslam nad tym a prehodnotil som postoj - kamene mi az tak nevadia vadia mi HOVADA co odtvaraju na parkovisku dvere tak ze musia svoje dvere odrazit od dveri vedla stojacich aut... pripadne ked si opru nakupny vozik o auto ale nie svoje ale to vedla... hlavne ked je to perlet farba pripadne metaliza... pripadne nova pastelova tak to 2 rokov ...
takyto system by mal byt POVINNY - bol by som prvy ZA http://www.youtube.com/watch?v=aCgHKOpG6fU
zoran okey - u typeR je to pochopitelne...taketo nalady...mas silne auto.. sak ja nic...to ja len tak vodu kazem vino pijem - ked ide niekto 20 tam kde sa da 70 tak ho obieham s jednou rukou na klaksone a druhou vystrcenou von oknom a klajem jak DLZADIC- ze azanyat picsayat..bohovanie hromzenie...a ked to neni neaky 300eurovi zelovocar ale len neaky SMOLKO tak aj vyhrazky hahahahaha... to je len pretvarka :D: POZA ze som vyznavac POMALEJ JAZDY (aj ked som..v zime - bez kompromisov ... 40-50..pripadne na istotu 20 ak vidim v spatnom neaku tu Hondu :D:D )
rozmyslam nad tym a prehodnotil som postoj - kamene mi az tak nevadia vadia mi HOVADA co odtvaraju na parkovisku dvere tak ze musia svoje dvere odrazit od dveri vedla stojacich aut... pripadne ked si opru nakupny vozik o auto ale nie svoje ale to vedla... hlavne ked je to perlet farba pripadne metaliza... pripadne nova pastelova tak to 2 rokov ...
takyto system by mal byt POVINNY - bol by som prvy ZA http://www.youtube.com/watch?v=aCgHKOpG6fU
embe, nehnevaj sa ale trepes <>oviny.
Nemusis mat type R aby si jazdil ako debil a nemusis jazdit ako debil ked mas type R. A mimochodom, nemusis sa do mna obuvat kvoli tomu ake mam auto. Aj ked idem na inom aute tak ma seru debili na ceste. Dokonca by som povedal ze este viac, lebo nemam dost vykonu na to aby som sa od nich vzdialil co najviac a co najrychlejsie. Obiehat jednou rukou na klaksone a druhou von oknom je dalsia vec ktoru si mozes odpustit (vodu kazem vino pijem hej?), a ked uz chces nadavat po madarsky tak si aspon daj tu namahu a zisti si ako sa to pise.
Mimochodom ten system akurat tak nabada na to aby si dobre jeb*ol dverami o druhe auto. system nesystem aj tak to druhe auto poskodis, akurat si pri tom nezlupnes svoju farbu.
Nemusis mat type R aby si jazdil ako debil a nemusis jazdit ako debil ked mas type R. A mimochodom, nemusis sa do mna obuvat kvoli tomu ake mam auto. Aj ked idem na inom aute tak ma seru debili na ceste. Dokonca by som povedal ze este viac, lebo nemam dost vykonu na to aby som sa od nich vzdialil co najviac a co najrychlejsie. Obiehat jednou rukou na klaksone a druhou von oknom je dalsia vec ktoru si mozes odpustit (vodu kazem vino pijem hej?), a ked uz chces nadavat po madarsky tak si aspon daj tu namahu a zisti si ako sa to pise.
Mimochodom ten system akurat tak nabada na to aby si dobre jeb*ol dverami o druhe auto. system nesystem aj tak to druhe auto poskodis, akurat si pri tom nezlupnes svoju farbu.
v poriadku..nehadam sa... kazdy ma na to svoj nazor... najdu sa taky co suhlasia s tym co si napisal..mozno par bude takych co si myslia to co ja... a ten typeR bol mysleny ako kompliment ..nie vytka... (integra, prelude, su velmi pekne auta)
videl som to na novom focuse - tie dorazy dveri a je to dost pruzne - neviem z coho to je ci je to guma alebo neaky silikon..- ten maly na videu tie dvere otvoril dost razantne a nic neposkodil...(stale lepsie ako plech na plech)
videl som to na novom focuse - tie dorazy dveri a je to dost pruzne - neviem z coho to je ci je to guma alebo neaky silikon..- ten maly na videu tie dvere otvoril dost razantne a nic neposkodil...(stale lepsie ako plech na plech)