Všeobecná diskusia
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
Re: Všeobecná diskusia
preboha vy čo tu píšete
veď tu (v Žiline) sa už skoro všetko včera roztopilo
veď tu (v Žiline) sa už skoro všetko včera roztopilo
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
a V prievidzi to roztopilo a zmrzlo ...
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
hadam si nemyslite, ze nam to tu vsetko zostane v BA... o chvilu to tam mate
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
V KE Je slnecno a uz skoro ani stopy po snehu
Nikto mi nevysvetli na co je spatny tlak vo vyfuku na N/A motore?
Ano, mas pravdu. Dlhorocne skusenosti vravia opak - zasraty motorovy olej z odmerky funguje uplne fajn a nerobi ziadne problemy Koniec koncov motorovy olej ma chranit motor od sameho zaciatku aj pri nastartovani pri -30, rozumej: musi mat vhodnu viskozitu, a tak vela toho bordelu sa zas do toho bohdenu nedostane len tak... Stara skodovica mala cez 30 ked z nej vdaka nezodpovednemu majitelovi ktory ju mal pozicanu vyhnil motor a ostal sediet na ceste pod autom ale stale mala povodne plynove lanko a nikdy sa plyn nezasekol.Papek napísal:A co znamena tekuty? Lebo aj sklo je tekutina, ibaze ma vysoku viskozitu, takze "stecie" az po veeeelmi dlhom case. U olejov sa urcuje viskozny index, teda ako velmi vplyva teplota na jeho vlastnosti. To, co si napisal je schopnost za urcitej teploty este byt "pumpovatelny".
V tenkej vrstve, v akej sa motorovy olej nachadza v bowdene pomerne rychlo nachyta vlhkost a necistoty a potom ti ten bowden bude robit to, ze bude klast pruzinke na skrtiacej klapke vacsi odpor a bude reagovat oneskorene. Jednoduchsie je tam cvrknut wd, mos2, teflon .... atd a vies ze mas pokoj na dlho. Alebo tam nedavat nic a iba to vycistit.
Nikto mi nevysvetli na co je spatny tlak vo vyfuku na N/A motore?
Naposledy upravil/-a ZoranICS v Št 17. Jan, 2013, 12:33, upravené celkom 1 krát.
Snake, si mi pripomenul jeden z mojich oblubernych vtipov
American Joe sedi doma a pozera sravy na cnn, Chlapik v telke stoji na nejakom namesti na sibiri a akurat vravi ze je tam strasidelna kosa: -60C. V tom si spomenie na svojho kamarata serjozu, tak zdvihne telefon a vytoci.
- Da?
- Nazdar Serjoza, davno som ta nepocul! ako sa mas?
- Zdrastvuj Joe, ja sa mam dobre a ty?
- ja sa mam fajn ale pozeram ze je u Vas vraj -60
- -60??? Nieee, maximalne -20!
- -20??? Ved teraz pozeram v telke ze tam mate na namesti -60!!!
- Jaaaaaaaaaaj ty si mysleeel vonkuuuuuuuu.....
American Joe sedi doma a pozera sravy na cnn, Chlapik v telke stoji na nejakom namesti na sibiri a akurat vravi ze je tam strasidelna kosa: -60C. V tom si spomenie na svojho kamarata serjozu, tak zdvihne telefon a vytoci.
- Da?
- Nazdar Serjoza, davno som ta nepocul! ako sa mas?
- Zdrastvuj Joe, ja sa mam dobre a ty?
- ja sa mam fajn ale pozeram ze je u Vas vraj -60
- -60??? Nieee, maximalne -20!
- -20??? Ved teraz pozeram v telke ze tam mate na namesti -60!!!
- Jaaaaaaaaaaj ty si mysleeel vonkuuuuuuuu.....
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
tak nejak mi to dnes pride
samozrejme cestarov nevidno, preistotu v ruzinove vecsina semaforov len blika oranzovo nech je este vecsia sranda...
dneska je jeden z tych dni, kedy je aj 30 po meste ospravedlnitelne, skusal som ist 50 ale nechcelo sa tomu moc drzat stopu.... takze radsej klidek pohoda a 30-40
samozrejme cestarov nevidno, preistotu v ruzinove vecsina semaforov len blika oranzovo nech je este vecsia sranda...
dneska je jeden z tych dni, kedy je aj 30 po meste ospravedlnitelne, skusal som ist 50 ale nechcelo sa tomu moc drzat stopu.... takze radsej klidek pohoda a 30-40
Steam: michalsveto
lenze ked si pozries, ako je privedene lanko, tak posledna cast lanka je vo vzduchu, teda neni (nezvykne byt) zakryta manzetou, takze sa postupne, ale isto dostava prach a spina do bowdenu. Nebavime sa o zalezitosti roka, dvoch, ale je to dlhodobejsia zalezitost. Kolko moze mat to Daewoo, na ktorom mu nejde plynulo plyn? Skodovicu si kazdy servisoval sam a raz za cas sa to komplet rozobralo, kedze maloktora vydrzala jazdit bez drobnych poruch a nutnosti nastavovania viac ako 5 rokov.ZoranICS napísal:Ano, mas pravdu. Dlhorocne skusenosti vravia opak
spatny tlak vo vyfuku pri n/a motore sluzi k spravnemu vyfukovaniu z valca - nieco ako keby sa tam drzal neustaly tlak v systeme a tym sa pri vyfuku dostali spaliny "spravne" von - teda nie naraz, ale postupne plynulo. Dalsou vecou je, ze cast paliva dohorieva uz v case otvarania vyfukoveho ventilu a bez protitlaku prides o dajaky ten vykon, kedze cast dohorievajucej zmesi uz bude na polceste von. Ono by sa naslo este zopar veci, kvoli ktorym ma vyfuk zmysel, hlavne ked s nim motor pocita, ale toto hadam staci.ZoranICS napísal:Nikto mi nevysvetli na co je spatny tlak vo vyfuku na N/A motore?
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
-
- Používateľ
Takže dnes som bol v KNM a spomenul som si na vás
Takže: video je natočené s dobre zohriatym motorom [po Žiline asi 10km + cesta do KNM (15km) + cesta domov (15km)]
Pohľad na otáčkomer nie je, ale keď tie otáčky tak naraz vybehnú, je to kúsok cez 2000 otáčok.
Inak auto je Daewoo Lanos 1.6, rok výroby buď 1998 alebo 1999 (neviem teraz isto) a čo sa kilometrov týka, pri kúpe mal nejako 112000, teraz mám nejako 130 000, ale zistil som, že na predposlednej emisnej, ktorú som ja ešte nerobil (12.4.2010) mal 145 000.
A keď už to teda je nahraté, rovno mi aj okomentujte tie dva zvuky, ktoré možno na jar budem riešiť:
Takže: video je natočené s dobre zohriatym motorom [po Žiline asi 10km + cesta do KNM (15km) + cesta domov (15km)]
Pohľad na otáčkomer nie je, ale keď tie otáčky tak naraz vybehnú, je to kúsok cez 2000 otáčok.
Inak auto je Daewoo Lanos 1.6, rok výroby buď 1998 alebo 1999 (neviem teraz isto) a čo sa kilometrov týka, pri kúpe mal nejako 112000, teraz mám nejako 130 000, ale zistil som, že na predposlednej emisnej, ktorú som ja ešte nerobil (12.4.2010) mal 145 000.
A keď už to teda je nahraté, rovno mi aj okomentujte tie dva zvuky, ktoré možno na jar budem riešiť:
- ten pravidelný, zvyšujúci sa spolu s otáčkami (ktosi sa dávnejšie vyjadril, že je to normál, že to je zapaľovanie - je to tak?)
- ten hlboký s nízkou frekvenciou, neviem ako vám ho opísať, aby ste ho tam počuli, ak sa nebudete zameriavať na dva zvuky, asi ho ani nenájdete...
- landrower
- Pokročilý používateľ
zaujimave, no nemyslim si ze toto by bolo lankom ... to bude nejaky iny odrb
hmmmm
to tikanie je vstrekovanie, to riesit nemusis. Ten druhy zvuk som nepocul
Co sa tyka otacok... zaujimave skus tomu dat "par" krat podlahu a spat, mozno je zasraty ten odpor/potenciometer podla ktoreho sa riadi RJ... No moze to byt aj nieco ine ale netusim co...
to tikanie je vstrekovanie, to riesit nemusis. Ten druhy zvuk som nepocul
Co sa tyka otacok... zaujimave skus tomu dat "par" krat podlahu a spat, mozno je zasraty ten odpor/potenciometer podla ktoreho sa riadi RJ... No moze to byt aj nieco ine ale netusim co...
-
- Používateľ
preboha však podlahu a späť to zažíva pravidelne....
Aj cestou do KNM, aj cestou z KNM, po čom bolo video natočené
Aj cestou do KNM, aj cestou z KNM, po čom bolo video natočené
ako sa da urobit toto??
- landrower
- Pokročilý používateľ
to akoze isiel tade po chodniku jak stoja? alebo jak?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
neviem ci to tu uz bolo
ale normalne lutujem ze som rpedal 2 traktory
ale normalne lutujem ze som rpedal 2 traktory
Naposledy upravil/-a stefan222 v Pi 18. Jan, 2013, 14:27, upravené celkom 1 krát.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook