Dobry, chcem sa opytat ako funguje zosilovac.
Dam ho medzi zvukovku a repro a zosili zvuk o niekolko db bez zbytocneho sumu ako to robia softwarove "zosilovace"?
Mam zalusk na tento je to ok ? http://www.alza.sk/pioneer-a-30-stribrny-d340770.htm
zosilovac
- 643
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 15. Nov, 2007, 08:00
Re: zosilovac
keby si isiel digitalne, tak by sum nemal vzniknut, ale isiel by som skor do http://www.alza.sk/pioneer-vsx-422-stribrny-d340754.htm
urcite vacsie vyuzitie ako to co si postol ...
PS: niesom HiFi audiofil, ber to iba ako nazor
urcite vacsie vyuzitie ako to co si postol ...
PS: niesom HiFi audiofil, ber to iba ako nazor
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
neviem či sa mi to len zdá ale ste dosť mimo, software zosilovač ? digitálny bez šumu? atď.
existujú rôzne druhy zosilňovačaov, záleží na čo ich potrebujeme využiť, to čo pravdepodobne chce dosiahnuť zakladateľ témy je výkonový zosilňovač ktorý prevedie nízkouúrvňový audio signál (alebo digitálný) na silový signál pre reproduktory.
Zosilňovače ktoré ste tu dali sú správne avšak úplne odlišné, zakladateľ témy sem dal stereo zosilňovač a druhý pán 5 kanálový zosik pre domáce kino. Čo je pre koho načo vhodnejšie by mal vedeiť on sám, v inom prípade treba upresniť.
existujú rôzne druhy zosilňovačaov, záleží na čo ich potrebujeme využiť, to čo pravdepodobne chce dosiahnuť zakladateľ témy je výkonový zosilňovač ktorý prevedie nízkouúrvňový audio signál (alebo digitálný) na silový signál pre reproduktory.
Zosilňovače ktoré ste tu dali sú správne avšak úplne odlišné, zakladateľ témy sem dal stereo zosilňovač a druhý pán 5 kanálový zosik pre domáce kino. Čo je pre koho načo vhodnejšie by mal vedeiť on sám, v inom prípade treba upresniť.
- 643
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 15. Nov, 2007, 08:00
stanomx, nemyslis, ze by bolo vhodnejsie riesenie ten receiver? HDMI vstupy, digital in, kopa vystupov podla chuti, moze to vyuzit nielen na zosilnenie signalu, ale pripadne pripojit dalsie zariadenia, prepojit to na TV, atd atd..., takze preto si myslim, ze to je lepsie riesenie...
To len za predpokladu, ze to chce tak vyuzivat, pripadne to mat ako future-proof, inak asi nema zmysel ist do viackanalu.
Kedysi som mal k PC pripojene velke Jamo Studio 180, co bola fakt paradicka a mal som obycajny stereo zosik, kedze som potreboval dost velky vykon na kanal. Potom som presiel na 5.1, ktora sa u mna moc dlho neohriali a nakoniec som skoncil pri aktivnych stereobedniach. Este k tomu mam PC uplne v inej miestnosti ako TV, takze nejake spolocne vyuzitie pre reciever by nebolo.
Kedysi som mal k PC pripojene velke Jamo Studio 180, co bola fakt paradicka a mal som obycajny stereo zosik, kedze som potreboval dost velky vykon na kanal. Potom som presiel na 5.1, ktora sa u mna moc dlho neohriali a nakoniec som skoncil pri aktivnych stereobedniach. Este k tomu mam PC uplne v inej miestnosti ako TV, takze nejake spolocne vyuzitie pre reciever by nebolo.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
pioneer-vsx-422 - toto som mal chvilu doma a nechcel by som to znova. Ono je fajn mat papierovych 5x130W, ked som to potreboval aby to hralo na nizkej hlasitosti, tak zvuk nikde. Aj ked som nastavil basy na plno, tak neboli a to tam boli len 30W 4ohm. Dolezite je rozmyslat v akej velkej izbe to bude hrat a ako hlasno to mozem mat pustene.
Darmo mi predavac vysvetloval ked som to chcel vratit, ze to hra dobre so stlpcovymi repro, ked to mal tak hlasno, kebyze to tak pustam doma tak by som ozvucoval celu bytovku 2 poschodia 8 bytov dokopy. Izba bola velka 4x4m.
Inak predavac povedal, ze pioneery su vraj dobre na rockovu hudbu lebo su tvrde.
Inak by bolo dobre keby si napisal na aky styl hudyby to chces, ake mas repro a co vsetko chces k tomu pripojit, nech ti chalani co v tom vyznaju vedia poradit a nemuseli sa znova pytat. Ja som len napisal svoju skusenost. Mozno ti pomoze.
Darmo mi predavac vysvetloval ked som to chcel vratit, ze to hra dobre so stlpcovymi repro, ked to mal tak hlasno, kebyze to tak pustam doma tak by som ozvucoval celu bytovku 2 poschodia 8 bytov dokopy. Izba bola velka 4x4m.
Inak predavac povedal, ze pioneery su vraj dobre na rockovu hudbu lebo su tvrde.
Inak by bolo dobre keby si napisal na aky styl hudyby to chces, ake mas repro a co vsetko chces k tomu pripojit, nech ti chalani co v tom vyznaju vedia poradit a nemuseli sa znova pytat. Ja som len napisal svoju skusenost. Mozno ti pomoze.
I found paradise, it`s Ibiza.
I found heaven at Decibel Outdoor festival - Beekse Bergen , ilvarenbeek, Netherland
I found heaven at Decibel Outdoor festival - Beekse Bergen , ilvarenbeek, Netherland