Problem prosim pomoc
Problem prosim pomoc
Caute chalani tak dnes som dosiel dosiel domov od kamosa a ked som si isiel zapnut pc tak ked pc pustim tak zacne svietit vsetko ide 5 sekund a prestane a potom je 2 sekundy vypnuty a zrazu sa zase zapne a takto dookola. Fakt neviem v com je problem. Prosim pomoc. Ak som to dal to zlej temy tak prepacte ale nenasiel som tu ziadnu inu temu.
v case to neni pretoze som skusal aj zapnut pc ked bol vonku z case a nic stale len sa zapne a zase vypne a potom stale dookola
raz som odpojil hdd nehal som tam jednu ramku a grafiku a napisalo mi nieco efi shell press esc na nieco... potom som to vypol a zase zapol a zas ten isty problem furt sa uz zapinal a vypinal .... potom som tam nechal len jednu ramku, hdd a grafiku som vybrala a vybehlo mi ze sa zmenil pamet a este nieco a potom ma to hodilo do biosu. Neviem kde je problem. Prvy krat sa mi toto stalo :/
v case to neni pretoze som skusal aj zapnut pc ked bol vonku z case a nic stale len sa zapne a zase vypne a potom stale dookola
raz som odpojil hdd nehal som tam jednu ramku a grafiku a napisalo mi nieco efi shell press esc na nieco... potom som to vypol a zase zapol a zas ten isty problem furt sa uz zapinal a vypinal .... potom som tam nechal len jednu ramku, hdd a grafiku som vybrala a vybehlo mi ze sa zmenil pamet a este nieco a potom ma to hodilo do biosu. Neviem kde je problem. Prvy krat sa mi toto stalo :/
CPU: Intel Core i5 3570K @ 3,4 Ghz + Arctic Freezer 7 pro rev.2 | MB: MSI Z77A-G45 | RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series | HDD: WD Caviar Blue 500GB | PSU: Seasonic S12II-620W | CASE: Bitfenix Merc ALPHA | VGA: ASUS GTX670-DC2-2GD5 DirectCU II | OS: MICROSOFT Windows 7 Ultimate 64bit
Re: Problem prosim pomoc
Nabehne ti aj BIOS jo ? ...
Chyba môže byť pravdepodobne v RAMkách. Ak máš Matičnú ktorá ma 4 DDR Sloty tak skúsi poprehadzovať Ramky rôznymi spôsobmi. Ak to nepôjde tak napíš a skúsime vymyslieť niečo iné.
Chyba môže byť pravdepodobne v RAMkách. Ak máš Matičnú ktorá ma 4 DDR Sloty tak skúsi poprehadzovať Ramky rôznymi spôsobmi. Ak to nepôjde tak napíš a skúsime vymyslieť niečo iné.
OS: Windows 7 Ultimate 64-bit CPU: Intel® Core™ i5-6600K Processor (6M Cache, Takt on 4.1Ghz)CPU Cooler:Noctua NH-D14MB: GIGABYTE Z170 Gaming K3RAM:Kingston 8GB KIT DDR4 2666MHz CL15 HyperX Fury Black SeriesGPU: GIGABYTE nVidia GTX 750Ti Black Edition 2GB, GDDR5, 128bit, Core - 1450Mhz, Memory 6000Mhz SSD na OS a PF: Kingston SSDNow UV400 240GB 7mm, Čítanie: 550 MB/s, Zápis: až 500 MB/s HDD: Western Digital Green 2000GB 64MB cache s Advanced Format Zdroj: Evolve Pulse 550W ATX PSU Monitor: 21.5" Philips 227ELPH Telefón: iPhone 6S 64GB čierny (iOS 10.0.1) NO JB
No tak som to skusil prehadzat ako sa len dalo.... Niekedy mi vybehlo ze "Cpu or memory changed!!! Please enter setup to configure your system. Press F1 to run Setup (ked dam F1 tak ma to da biosu). Press F2 to load default values and continue". Tak raz som dal F2 a sa to zaseklo tak som vypol pc a zapol este raz, ale uz mi tieto moznosti nevybehli len sa zapinal a vypinal. Potom som zas nechal len jednu ramku a zase vybehli tieto moznosti tak som isiel do biosu nevedel som tam co mam nastavit, vsetko vyzeralo ako malo len mi ukazoval 4GB ram (kedze som tam mal len jednu ramku). Tak som dal restore to default a ulozil + reboot a uz zase sa vypinal a zapinal takze neviem. Zaruku mam na cely pc len neviem v com je problem. A do servisu nechcem ist
(pocitac mam v podpise)
(pocitac mam v podpise)
Naposledy upravil/-a BlackDawn v Ne 20. Jan, 2013, 19:31, upravené celkom 1 krát.
CPU: Intel Core i5 3570K @ 3,4 Ghz + Arctic Freezer 7 pro rev.2 | MB: MSI Z77A-G45 | RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series | HDD: WD Caviar Blue 500GB | PSU: Seasonic S12II-620W | CASE: Bitfenix Merc ALPHA | VGA: ASUS GTX670-DC2-2GD5 DirectCU II | OS: MICROSOFT Windows 7 Ultimate 64bit
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
ak si zresotoval bios a stále to blbne, tak niečo pravdepodobne zdechlo
do biosu sa dostaneš, ale nejde ti načítať windows?
do biosu sa dostaneš, ale nejde ti načítať windows?
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
bios som este nezresetoval, do biosu sa dostanem len obcas aj to len nahodou ze to neako nabehne a vypise mi tu otazku potom dam F1 a som v biose ale tam vsetko vyzera normalne.
Edit: tak som cely pc rozobral a skusal som ho, na stole iba s ramkou a cpu.. monitor som napojil na zakladku a som sa dostal do biosu... akonahle som tam dal hdd ci sa dostanem do windowsu tak zase sa to opakovalo... nechapem co je tomu pc, este dnes rano o siestej isiel v pohode uplne.
Edit: tak som cely pc rozobral a skusal som ho, na stole iba s ramkou a cpu.. monitor som napojil na zakladku a som sa dostal do biosu... akonahle som tam dal hdd ci sa dostanem do windowsu tak zase sa to opakovalo... nechapem co je tomu pc, este dnes rano o siestej isiel v pohode uplne.
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
len tip - skus iny zdroj
(mal som nieco podobne - dookola sa PC zapina, roztoci ventilatory, vypne, pauza 2-3sec, samo zapne roztoci ventilatory vypne... neviem, co je problem, lebo za toho stavu postupne vsetko vyhadzem a po x-pokusoch to zacne ist a zas trvalo ide v povodnej konfiguracii vratane nastavenia biosu, napati, frekvencii... nepodarilo sa mi zistit, cim to je, tusim to robilo aj ked skusim komplet vyhodit pamate a ani nepipne, t.j. nedojde ani k detekcii chybajucej ram ci VGA)
(mal som nieco podobne - dookola sa PC zapina, roztoci ventilatory, vypne, pauza 2-3sec, samo zapne roztoci ventilatory vypne... neviem, co je problem, lebo za toho stavu postupne vsetko vyhadzem a po x-pokusoch to zacne ist a zas trvalo ide v povodnej konfiguracii vratane nastavenia biosu, napati, frekvencii... nepodarilo sa mi zistit, cim to je, tusim to robilo aj ked skusim komplet vyhodit pamate a ani nepipne, t.j. nedojde ani k detekcii chybajucej ram ci VGA)
ale zas keby to bolo zdrojom nedostal by som sa ani do biosu nie ?
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
pripojil si HDD a chceš sa dostať do windowsu... nejde... preinštaluj windows
začne ti ho vôbec načitávať?
začne ti ho vôbec načitávať?
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
mne ani neukaze logo MB vzdy mi ked pustim pc tak mi vybehne logo MB a tam dole je <DEL> to enter bios <F12> to enter boot menu .... Keby mi aspon toto ukazalo tak by som tam hodil windows ale ja ked zapnem pc tak len pocujem jak vsetko ide aj svieti ale na monitore vobec nic, len sa to vypne a zase zapne. Stale dookola
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Kazdopadne ked sa "obcas" dostanes do biosu, chod do nastavenia pamati a nastav im napajanie, ako mas na nalepke, ja som raz mal problem s nejakymi kingston DDR2, kde doska davala default 1.8V ale vyrobca chcel min. 2.2V a pomohlo to.
nejde stale, v biose som mal nastavene auto ale dal som tam 1.652V lebo na ramke som mal 1.65V ale nic