CHLAPI ZMENME SVET

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3076
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava

Re: CHLAPI ZMENME SVET

Príspevok od používateľa Shatterhand »

4 cifry znamená 1000 eur v hrubom a viac...to nie sú len manažéri a poslanci.
Aj tak ti z toho po nájomnom zostane tak 500, možno ani to nie. To len fico už aj takýchto chudákov(napr. z 1k živíš manželku na materskej+decko) robí bohatých.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push
Používateľov profilový obrázok
AmOK
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1291
Dátum registrácie: Ut 25. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava

Re: CHLAPI ZMENME SVET

Príspevok od používateľa AmOK »

faugusztin napísal:Jasne, vidime to na takom Zimbabwe... Skonfiskovali podu a vyhnali bielych farmarov, rozdali podu ciernym. A co sa deje odvtedy ? Hladomor sa opakuje kazdy rok.
AmOK napísal:To, ze africania su lenivy a potrebuju demokraticke skolenie je blud. Pred prichodom belochov tam neboli ziadne hladomory....
Zimbabwe má bohaté prírodné bohatstvo a je prakticky jednou z najbohatších krajín na nerastné suroviny v Afrike, najmä na zlato, azbest, nikel, chróm, meď, cín, železnú rudu a striebro.
Matabelský štát sa stal najsilnejším v celej južnej Afrike... Až do roku 1890 úspešne vzdorovali britským snahám o ich podrobenie. Vtedy sa Britskej juhoafrickej spoločnosti, pod vedením Cecila Johna Rhodesa podvodom podarilo získať koncesiu na ťažbu zlata...Obe národnosti boli vytlačené do rezervácií a na väčšine územia sa začali usadzoval bieli prisťahovalci najmä zo Spojeného kráľovstva a Holandska....
Ak by niekoho zaujalo, tak trochu obsaznejsia, aj ked stale velmi strucna verzia: http://sk.wikipedia.org/wiki/Zimbabwe

Toto je problem, ze to, co sme my bieli, kade tade po svete v minulosti spiskali, nakradli, znicili.. uz nikto nespomenie ako pricinu hladomorov a chudoby v afrike a aj inde vo svete. My sme predsa neomylny vykvet ludstva a pokial je nejaka civilizacia co len trochu ina, resp. vyznava ine hodnoty a nevie sa branit, tak ju treba uviest na cestu demokracie... V reale ta demokracia potom vyzera tak, ako sfalsovane volby v Keni.
Co sa mna tyka, tak v liek na africky problem neverim. Afrika je po vycerpani nerastnych surovin v zozname na odpis. Islo mi len o to, aby sa povedalo po A aj B a ze big problem mame vsetci, nie len negri, ktorych mimochodom nemam moc rad, je mi ich len luto.

Vlastne, ked sa tak zamyslim, mozno by nebolo celkom od veci, mat tie gule ako "cierni primitivovia" a vysvetlit nazorne zopar nasim posrancom, ministrom, managerom z roznych kauz, aky je rozdiel medzi defenestraciou a bezzubou manifestaciou...
Len by bol potom asi problem presvedcit ostatne stany EU a NATO, ze tu naozaj nemame tisice teroristov a ze o priatelsku, vojensku vypomoc na udrzanie demokracie nestojime.. :(
shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4796
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec

Re: CHLAPI ZMENME SVET

Príspevok od používateľa shajek »

vypočujte si to ... vystihne to všetko :)
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
Používateľov profilový obrázok
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8583
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: CHLAPI ZMENME SVET

Príspevok od používateľa shiro »

beardie napísal:
Mimiik napísal:Nic v zlom ale zvycajne ti so 4 ciframi nic nerobia pre to aby ten plat dostali :D manazeri, poslanci a pod. ;)
velmi hlupy nazor...
Ukaz mi jedneho cloveka so 4-cifernym platom robiaceho normalnu pracu. Samozrejme okrem IT, tam sa taky clovek najst da :-)

Smetiar, ucitel, stavbar, kuchar, elektrikar, maliar, sofer a podobne obycajne a produktivne povolania.

Pricom za normalnu pracu nepovazujem klikanie do excelu a podobne kraviny co bezne robia menezerski kravataci. Pretoze ti len planuju, dohaduju, melu hubou, ale o akejkolvek praci a jej narocnosti nevedia ani hovno. Uz 100x sa mi toto potvrdilo. Kravatak daco dohodne, tvari sa jak king. Ale vobec ho nezaujima, ze ludia co pracuju pod nim ( a z ktorych on zije, takze by na to mal brat ohlad) to vobec nestihnu v danom termine lebo to proste fyzicky nieje mozne. Ale nie, neoveri si situaciu, nepride sa pozriet, nezaujima ho to. Vrazdil by som takych.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Používateľov profilový obrázok
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7288
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: BA

Re: CHLAPI ZMENME SVET

Príspevok od používateľa Papek »

1000 € nie je az tak horibilna suma, aby sa nedala zarobit, ale uz to chce robit nieco viac alebo si viac vypytat - vtedy sa ukaze, nakolko je clovek nahraditelny a dolezity pre danu firmu. Napr. zdravotna sestra v BA, ktora ma milion atestov, diplomov a skoleni (na ktore ju nemocnica spolu s komorou sestier nanutila a polovicu z toho odmieta uznat) a taha 12 a 24 hod. sluzby. Potom su tu doktori, ktori si pridu na svoje aj pomimo bezneho platu (ved vieme, ake dlhe su poradovniky a ako si chce kazdy vybrat toho svojho doktora). To raz povedal velmi pekne jeden chirurg "sestrickam by som dal plat 50000 korun a doktorom 50001". Inak je to bieda a zacinajuca sestra, ktora si odkrutila roky na vysokej skole a odrobila hodiny a hodiny zadarmo kvoli zacviku dostava almuznu.
Dalej ti tvoji kravataci ... toto tazko posudit, vacsinou sa taky kravatak prepracoval hore z nejakeho mukla, co riesil cele dni supporty (teda <>viny). Ono je pravda, ze ti na vyssich miestach sa moc nenarobia, hlavne vo firmach ako IBM, Dell, atp. Parada je to hlavne v homeoffice, rano sa staci prihlasit, hodinku pospat a potom daco porobit. Roboty je zvacsa tak malo, ze kazdy len drzi hubu a je rad, ze nie je nadbytocny. A potom su tie tipy kravatakov, ktori si cez den vysedavaju s notesom pri kavicke a s neobmedzenym pausalom organizuju ludi. Bohuzial, aj toto musi niekto robit a isto je radost sa dostat na taky flek, lenze bez tohoto kravataka by sa ta banda sprostych muklov nedala dokopy a nevytvorila nic, len by sedeli niekde za stolom a pindali na vsetkych a na vsetko, ako je to cele nahovno. Takto makaju, dostavaju plat a popri tom si zanadavaju na kravataka. Ale suhlasim s tym, ze je to trochu nespravodlive, ze clovek, ktory vytvara materialne hodnoty prip. sluzby pre nas ostatnych ma mensi plat ako ten, co presedi cely den na riti. Lenze hodnotu prace urcuje trh a nie stat. Bohuzial, pouzivat lopatu alebo handru dokaze pouzivat hadam kazdy, kto ma rucicky a nozicky a ocividne je na slovensku dost ludi ochotnych robit za take biedne prachy.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 12298
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: CHLAPI ZMENME SVET

Príspevok od používateľa HellAngel »

kravataci, je rozdiel ci sa na danu poziciu dostal niekto po dobrej znamosti dosadeny alebo clvoek ako pisal papek, ktory zacinal od 0.
toto sa neda hodit do jedneho vraca, neda sa povedat ze kravatak je zbytocna funkcia. Zbytocna funkcia to nie je, len su velakrat dosanedy nespravny ludia.
Napriklad shiro ty tu pises ze kravatak urobi kseft a muklovia to musia spravit a pindaju na termin. Ja to teraz obratim, co keby nebolo schopneho kravataka, ktory spravi kseft a muklov prepustia koli tomu ze pre nich nemaju pracu. Sibenicne terminy su dnes normalne. Malokedy sa natrafi rpaca kde sa da vsetko dobre premysliet a potom srpavit. Kazdy pride a chce to hned. A ak tu pracu nezozenies tak zakaznik pojde inde. Pindaj si na to ako chces, ale proste do terminov ich tlacia zakaznici a ked sa im nevyhovie tak dovidenia.

nejde mat len muklov a kravatakov nie, a takisto nejde mat len kravatakov a muklov nie.

Potom takemu manazerovi nekonci praca po 16:30 a cista hlava. Kolko krat clovek este z domu riesi pracu a pojem dovolenka neexistuje.
NB: Asus ROG Strix G16
Používateľov profilový obrázok
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8583
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: CHLAPI ZMENME SVET

Príspevok od používateľa shiro »

Samozrejme ze kravataci budu, pretoze su potrebni. Niekto ludi riadit musi.
Problem je v tom, ze seru na ludi pod sebou, z ktorych ziju. Nezistia si skutocny stav veci a konaju naslepo, bez ohladu na potreby a casovy rozvrh ludi pod sebou.

Opacne sa to ale neda. Pracovnici nemozu srat na kravataka, lebo by sa nik nikam nedostal. Takze? Je potrebne zmenit spravanie manazerov a ostatnej havede.

Dat im normalny plat, ked nic namahave fyzicky nerobia. Za co ma manazer 1000e a clovek co fyzicky otroci o uroven nizsie, iba 500e? Fyzicku pracu si treba cenit, tam sa clovek namaha.

Nech ma robotnik 1000e a manazer 500e, ked manazer len cely den keca do telefonu a tuka do booku. Toto ma sere. A obzvlast ma to sere pri tych typoch kravatakov o akych pisal papek - co robia dokopy cez den 2-3hod. a beru 2x taky plat, ako dakto, kto 8hod fyzicky otroci.

Co sa tyka terminov - zakaznici su rozmaznani, cakaju ze vsetko bude hned. No keby vsetky firmy na svete pracovali s ohladom na radovych pracovnikov, ako som pisal, neboli by ziadne sibenicne terminy. Samozrejme by sme nemohli skoncit ako v mexiku kde sa vsetko deje " manana" :-) ale proste v normalnom case. Zakaznik ma mozog, naplanuje si veci tak, ze nebude mat tovar za pol dna, ale za dva dni, s tym neni ziaden problem. Neposerie sa z dvoch dni. Vsetko by sa proste upravilo. A bol by klud, nikto by sa zbytcne nenahanal, nestavali by sa chyby. Pretoze clovek je tvor omylny a pod natlakom a v strese robi chyb este viac.

Zazil som kopu ludi ktori vyvolavaju ze surne daco chcu objednat. OK, na druhy den to pride a potom si po to ten idiot zakaznik chodi na firmu dva tyzdne...zrazu mu nevadi, ze to trva dva tyzdne - tentokrat kvoli nemu? By som mu vypindal, ze ako si to predstavuje, akym pravom mna tuna nahana, ked sa potom on suchce ku mne prebrat si tovar az o dva tyzdne. A chcel by som pocut jediny normalne znejuci dovod, ze preco to tak dlho trva. Ide tu o tento princip, chapete?
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Používateľov profilový obrázok
643
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1210
Dátum registrácie: Št 15. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Re: CHLAPI ZMENME SVET

Príspevok od používateľa 643 »

co tak naspat k teme pani? co s tym ma pomoc v afrike?
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 12298
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: CHLAPI ZMENME SVET

Príspevok od používateľa HellAngel »

beres to trochu zle. fyzicky dokaze pracovat kazdy, a kto to nevie tak sa to nauci. ale robit hlavou, riadit pracu ludi, dokazat zohnat zakazku, urobit z toho nejaky vykaz to neurobi kazdy, kazdy na to nema halvu a ani schopnosti. Bohuzial fyzicka praca nebude nikdy docenena, iba ak budes zivnostnik a budes si uctovat za svoju pracu tvoje vysnivane peniaze. Otazka je ci poto msi najdes zakaznika co ti bude ochotny za tu pracu zaplatit.
Ja si velakart poviem ze radsej by som robil maliara a chodil domov s hlavou cistou. Teraz chodim domov, casto myslim ako doriesim problem ktory vznikol, telefon mi zvoni co je vecer, vikend, sviatok alebo mam dovolenku.
Shiro ak si neni spokojny so svojim ohodnotenim tak sa zober a chod z tej prace prec. urob si zivnost a uctuj si tu spravnu sumu.
O tom ze vo vela pripadoch su na manazerske funkcie dosadeny debilkovia, to je bohuzial fakt. Najradsej mam ked nejaky typek pride z VS a hned si mysli ze mu patri svet. Pride problem a zosype sa ako domcek z karat.
Potom poznam ludi co musia pracovat fyzicky a su dobre ohodnoteny, ale dokazali ze su pre zamestnavatela potrebny a ich odchod by firme uskodil. Lenze najist taku firmu je sanca 1 ku 1000

643: k tej pomoci afrike sme sa tu snad vyjadrili jasne. Je to hlupost. mame dost svojich problemov ktore treba riesit. lebo ak nie, tak aby sme situaciu v afrike ludom nezavideli.
NB: Asus ROG Strix G16
Používateľov profilový obrázok
Snake
VIP
VIP
Príspevky: 13677
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta

Re: CHLAPI ZMENME SVET

Príspevok od používateľa Snake »

kym pracovnik velakrat robi do siestej a padla, tak ti menezeri sa nahanaju po ksefte aj cez sviatky a v noci...

ocividne si nikdy tu poziciu nezastaval, takze nema zmysel sa o tom s tebou bavit... :rolleyes:





.
Používateľov profilový obrázok
Scorp
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2225
Dátum registrácie: So 09. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Krankenhaus

Re: CHLAPI ZMENME SVET

Príspevok od používateľa Scorp »

shiro napísal: By som mu vypindal, ze ako si to predstavuje, akym pravom mna tuna nahana, ked sa potom on suchce ku mne prebrat si tovar az o dva tyzdne. A chcel by som pocut jediny normalne znejuci dovod, ze preco to tak dlho trva. Ide tu o tento princip, chapete?
ty potrebuješ jeho, nie on teba
Me like Pentium
Používateľov profilový obrázok
643
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1210
Dátum registrácie: Št 15. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Re: CHLAPI ZMENME SVET

Príspevok od používateľa 643 »

@HellAngel, v pohode, ja som svoj nazor, ze treba upratat najprv doma vyjadril, a ze pomoc Afrike ma nejako nezaujima...

Ide o to, ze sa mi nechcelo minat slov na to, ako niekto place, ze ake role su ako ohodnotene... Dotycny si vybral svoje zivotne poslanie, tak nech neplace /segra spravila na zachranke 240hod za mesiac, vies kolko jej doslo? 470e... kua, sak to hocjaky brigadnik dostava viac a zodpovednost ziadna, ale proste ju to bavy, tak co uz s nou, aj ked teda na byt v BA asi nebude mat [narodila sa v BA, tak preto v BA, aby niekto nehovoril, ze sak nemusi kupovat v BA]/... ja som ucil napr. na zakladnej skole, hodinovu mzdu som nemal vobec zlu, bolo to cez 180Sk na hodinu, co nebolo vobec zle podla mna, plus som tam robil rozne EU projekty a z toho boli dalsie $$$, takze aj tam sa da... Ano, isteze, problem je tam to, ze niesi ohodnoteny za cas, ktory neoducis, cize ak mas 20hodinovy uvazok tyzdenne, tak nemozes ocakavat, ze ti pride 4cif. suma kazdy mesiac na ucet...

Co sa tyka mukloviny, akoze ak ma dotycny hlavu, kludne si zarobi o dost viac ako tych posr*tych 1000e, teda ak sa mu chce robit, ak sa neuspokoji s tym, ze si spravy fusku sem fusku tam na 3-4 hod denne...

Ja, aj ked teda ma zivy IT momentalne, tak rozmyslam, ze si spravym vyucny list pre vodu, plyn, kurenie, prip. este suche stavby... tam su prachy furt, hlavne ak si precizny, kvalitny a casom si spravis meno [2 roky +- a niekoho neos*ries, neodflaknes, atd...]...

Kazdy ako si zariadi, ked chces, dosiahnes, mozno to bude na svk, mozno nie, kazdemu podla chuti...
Používateľov profilový obrázok
beardie
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3351
Dátum registrácie: So 25. Mar, 2006, 02:00

Re: CHLAPI ZMENME SVET

Príspevok od používateľa beardie »

Papek napísal:Ono je pravda, ze ti na vyssich miestach sa moc nenarobia, hlavne vo firmach ako IBM, Dell, atp. Parada je to hlavne v homeoffice, rano sa staci prihlasit, hodinku pospat a potom daco porobit. Roboty je zvacsa tak malo, ze kazdy len drzi hubu a je rad, ze nie je nadbytocny.
nikdy si na vyssom mieste vo firmach ako IBM alebo Dell nerobil, ze? ani nikoho takeho nepoznas, ze? vidno

manualne pracujuci su lahko nahraditelni, ti "menezerikovia", ak to nie su dosadeni pajaci, nie su

ale ak chces byt manualne pracujuci a zarabat tazke prachy, nech sa paci, rob murara, obkladaca, opravara, to su v tejto dobe povolania, kde tych ludi chyba stale viac a viac a od toho zavisi aj ich plat, 50 eciek na hodinu nie je problem
kasito
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 4
Dátum registrácie: Ut 20. Júl, 2010, 23:20
Bydlisko: Čadca

Re: CHLAPI ZMENME SVET

Príspevok od používateľa kasito »

Môžete mi prosím vás vysvetliť, prečo tak stále hľadáte riešenie situácie v povolaniach murárov, maliarov a pod? Pozrite, ja som chalan z dediny, kde na vysokej škole študuje naozaj do 10 percent mladých, zbytok ide po strednej do praxe. Ak sa na to pozrieme optikou peňazí, tak je to super, zarábajú od 19tky, sú pomerne nezávislí od rodičov. Ale na druhej strane sú to ľudia, ktorí v živote neuvažovali nad situáciou okolo seba - maximálne si ponadávajú na politikov, ale pritom nevedia ani kto je minister financií. Volia Fica (áno skoro všetci) pretože to tak robia rodičia, ich snom je passat 2.0tdi či a4ka, pretože iná voľba neexistuje. Aktívne použiť google je nad ich sily, všetko ohľadom PC robím kamošom ja, pretože, keďže viem preinštalovať win, som odborník... Chcem tým povedať, že takto sa v živote povedomie národa nepozdvihne, takto ľudia nemajú kde získať iné názory, iný pohľad na vec, všetko ostane tak ako teraz...Toto nie je rozprávka, to tak naozaj je. Tie názory sú jednoducho tie isté doma, na základnej škole aj na strednej škole v blízkom meste...

Nuž alebo tá finančná výhodnosť... Sú tie peniaze všetko? Jeden pán vyššie to tú krásne napísal: zaiste, vedia zarobiť peniaze, ale koľko hodín je na to potrebných.... Pracovať kdesi ďaleko a posielať domov peniaze, tiež asi nie je výhra. Každý musí mať mesačne 200 - 250 hodín inak ten plat skutočne nie je taký priaznivý. A trh doma tiež ZATIAĽ týchto ľudí nežiada - alebo prečo bolo naposledy, keď som sa pozeral na portál profesia.sk, vyvesených až 7 inzerátov pre prácu murára? U nás v dedine si ľudia všetko doma robia sami, nepotrebujú vyučených ľudí...

Jedna vec mi nie je jasná, lebo nemám o tom poznatky: Ako je to v tých západných alebo ešte lepšie severských krajinách. Aké zamestnania sú typické pre mladých Nórov? Učia sa tam tí mladí za murárov či nie? Koľko z nich študuje na výškach? Ja osobne nevidím problém v tom, že u nás začal vysokoškolský fenomén. Aj keď vo veľa prípadoch, tie výšky nie sú extra, ale aspoň trocha prinútia ľudí rozmýšľať a predovšetkým vyhľadávať informácie. Možno sa potom dočkáme, že zbabrané verejné obstarávania neostanú takmer nepovšimnuté, ale ľudia sa budú pýtať a búriť.
Používateľov profilový obrázok
Snake
VIP
VIP
Príspevky: 13677
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta

Re: CHLAPI ZMENME SVET

Príspevok od používateľa Snake »

kasito napísal:Môžete mi prosím vás vysvetliť, prečo tak stále hľadáte riešenie situácie v povolaniach murárov, maliarov a pod? Pozrite, ja som chalan z dediny, kde na vysokej škole študuje naozaj do 10 percent mladých, zbytok ide po strednej do praxe. Ak sa na to pozrieme optikou peňazí, tak je to super, zarábajú od 19tky, sú pomerne nezávislí od rodičov. Ale na druhej strane sú to ľudia, ktorí v živote neuvažovali nad situáciou okolo seba - maximálne si ponadávajú na politikov, ale pritom nevedia ani kto je minister financií. Volia Fica (áno skoro všetci) pretože to tak robia rodičia, ich snom je passat 2.0tdi či a4ka, pretože iná voľba neexistuje. Aktívne použiť google je nad ich sily, všetko ohľadom PC robím kamošom ja, pretože, keďže viem preinštalovať win, som odborník... Chcem tým povedať, že takto sa v živote povedomie národa nepozdvihne, takto ľudia nemajú kde získať iné názory, iný pohľad na vec, všetko ostane tak ako teraz...Toto nie je rozprávka, to tak naozaj je. Tie názory sú jednoducho tie isté doma, na základnej škole aj na strednej škole v blízkom meste...
Tolkoto bullshitu v jednom odstavci som nevidel uz davno. Ty budes jeden z tych hrdych vysokoskolsky vzdelanych ludi, ktori si myslia ze jak zavru dvere s diplomom v ruke zacina rich life. Zobud sa a neskatulkuj.





.

Návrat na "Debata o všetkom"