Volby v CR

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
RP
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: St 21. Mar, 2001, 20:00

Volby v CR

Príspevok od používateľa RP »

Dnes skoncili volby v Ceskej Republike.

Este nie je iste ci vyhrala ODS, aj ked to tak predbezne vyzera.
Bude zaujimave sledovat ci (ak vyhrala ODS, pravdaze) ODS zavedie 15% rovnu dan. Odvazia sa ? Zavedu reformy dochodkoveho a zdravotneho systemu ?
Zaujimava bude aj suvislost s vysledkami slovenskych volieb. Mohlo by sa stat ze pokial bude CR aplikovat slovensky reformny model na slovensku ho bude SMER postupne rusit. Kazdopadne zaujimava tema na diskusiu.
Jeffo
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 09. Nov, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Jeffo »

No dufajme, ze u nas SMER volby nevyhra, lebo by to bol krok spat...Takze ti, co su uz 'volbyschopni', nex volia tyx PRAVYCH politikov :wink:
CPU: Intel CeleronD 2,53GHz@2.89GHz PresHOT | MB: Abit BD7 III-i845 | RAM: 2x 512MB PC4000 Gold kit OCZ VX @304 MHz 2-2-2-5| VGA: ABIT GF MX 440(64MB) core:270/mem:405 | 2x AC Fan3 TC | HDD: Samsung SpinPoint P 200GB | DVD-RW NEC 3500 AG & DVD-ROM PIONEER 106 (slot-in)| SOUND: Creative SB Live! & 5.1 Creative-repro |PSU: 300W | DISPLAY: ACeR AL 1912 (19") | HP DJ 3420 & DJ 3745
jaffar
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jaffar »

No, po tom co som videl prejav Paroubacka, tak mi bolo na "zbliti". Tvrdil, ze volby pripominali rok 48 etc. Podla mna hov*o. Jedine, co pripominalo komunizmus bol on :E

Takze ludia. Volte Fica. Bude dobre. Nikdo nebude robit, vsetci budu mat peniaze, ktore sa vezmu sikovnejsim ludom, co si zarobia viac, nez clovek hovno robiaci, nadavajuci v krcme pri pive na system. Sice pojde ekonomika do :shit: , ale to predsa nevadi, veD ide o nas a nie nase deti atD. Hlavne nech nemusime nic robit.

omg, radsej prestavam pisat, lebo nie je dobre si pred spanim zbytocne zdvihat krvny tlak :x
robour
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa robour »

jaffar nesuhlasim stebou, lebo tvoj pohlad je typicky Blavacky a to je voci zbytku slovenska iny svet. Dovolim si tvrdit ze som dostatocne sikovny a chcem pracovat, ale keD ti ponuknu smiesnu mzdu 8000Sk z ktorej mas zaplatit byt a uzivit rodinu tak ta prejde chut. PriD sa pozret sem na oravu na tu nezamestnanost a bezmocnost najst si "normalne" zaplatenu pracu a dojde ti to preco ma Fico take preferencie.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
Oksamot
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 17. Aug, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Oksamot »

Obaja mate pravdu (aj ked ten pohlad nie je len blavacky :) )...

Ale koncepcia, s ktorou ohuruje ludi Fico je chora a rozhodne neuskutocnitelna... Ludi by som rozdelil na 3 skupiny, ludi bohatych, co tvdo robili (robia) a zarobene peniaze si zasluzia, ludi bohatych, co vsak pre nadobudnutie svojho majetku urobili s prepacenim velke hovno a nadalej ho aj robit budu, a ludi chudobnych. A to, ze Fico ma v plane kto vie co vsetko (vlastne nic, kedze vsetko su to len velkohube kecy), je len na zasmiatie (pre ludi ktori maju peniaze) alebo na zaplakanie (pre tych chudobnych). Byt hrdinom pomocou prazdnych reci dokazem byt aj ja. Zober si ze by si bol bohacom v blave. Nechal by si si siahnut na to co dostavas a co mas?

A co sa tyka tych ciech aby som nebol az tak OT: to, akym sposobom prebiehala predvolebna kampan, bolo az nechutne. Mozme byt radi, ze ti nasi politici zatial maju dostatok "rozumu" a podobne "zbrane" si odkladaju (snad) na neurcito. A to ze vedie ODS svedci asi aj tak len o tom, ze cele to ich predvolebne divadlo zrejme volicov len a len odlakalo.
SUBARU INTELPREZA
CPU Intel PIV Prescott 2,8GHz+Zalman CNPS7000A-Cu; MB Abit IS7; VGA MSI RX9800 Pro+AC VGA Silencer, RAM Apacer 2x512 MB RAM 400 mhz; HDD 120GB Samsung SpinPoint P80; DVD-RW BENQ DW1620 pro; Sound Creative SB Audigy ES+Fujitsu-Siemens Soundbird Multichannel; PSU Fortron FSP350-60PN(PF); LCD Iiyama ProLite E380S; Others Wacom Graphire3
sm_oOx^
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ut 24. Aug, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa sm_oOx^ »

...nazory na pol. situaciu a volby u nas postujte laskavo sem http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... 63&start=0

...k tym cecham. cesko zrejme caka "sokova terapia" podobna tej, ktoru ktoru si na nas vyskusal klaus a spol. pred par rokmi ;-)
killswitch
VIP
VIP
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa killswitch »

ceska republika: 100 kresiel lavica-100 kresiel pravica (sem ratam aj stredopravu SZ)..
takze rovna dan a vsetky reformy v striktnej forme, ako ich navrhuje ODS sa urcite konat nebudu...jednoducho na to nie je podpora. ani mizivych 50,1% a to nehovorim o tom, ze v takto zavaznych otazkach, by sa mal najst sirsi konsenzus. na druhej strane vsak dnes Paroubek ohlasil v Otazkach Vaclava Moravce, ze si vie predstavit CSSD v opozicii a vyhlasil, ze si v konkretnej situacii nevie predstavit akukolvek spolupracu s ODS. to asi zahrna aj velku opozicnu zmluvu, ako ju uz z ciech pozname...
na druhej strane bude zaujimave sledovat pociny novacika, Strany zelenych. totizto sa netaja viziou bezplatneho skolstva a zdravotnictva. to celkom nesedi s postojom ODS ci KDU-CSL. tak isto ich postoje k enviromentalnym otazkam, nie celkom nahravaju Topolankovi ci Kalouskovi...
pravica v cechach to bude mat velmi tazke. je tu aj moznost predcasnych volieb, avsak pochybujem, ze tato moznost je realna.
uvidime, ako sa to cele vyvynie...

a na koniec moja osobna radost, ze sa konecne SZ podarilo dostat do parlamentu. aj ked ma iba 6 kresiel, ale je celkom mozne, ze sa bude podielat na vladnuti...drzim im palce, je len skoda, ze podobna alternativa na slovensku chyba (SF je podla mna nedostatocna alternativa..).
RP
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: St 21. Mar, 2001, 20:00

Príspevok od používateľa RP »

killswitch napísal:ceska republika: 100 kresiel lavica-100 kresiel pravica (sem ratam aj stredopravu SZ)..
takze rovna dan a vsetky reformy v striktnej forme, ako ich navrhuje ODS sa urcite konat nebudu...jednoducho na to nie je podpora. ani mizivych 50,1% a to nehovorim o tom, ze v takto zavaznych otazkach, by sa mal najst sirsi konsenzus. na druhej strane vsak dnes Paroubek ohlasil v Otazkach Vaclava Moravce, ze si vie predstavit CSSD v opozicii a vyhlasil, ze si v konkretnej situacii nevie predstavit akukolvek spolupracu s ODS. to asi zahrna aj velku opozicnu zmluvu, ako ju uz z ciech pozname...
na druhej strane bude zaujimave sledovat pociny novacika, Strany zelenych. totizto sa netaja viziou bezplatneho skolstva a zdravotnictva. to celkom nesedi s postojom ODS ci KDU-CSL. tak isto ich postoje k enviromentalnym otazkam, nie celkom nahravaju Topolankovi ci Kalouskovi...
pravica v cechach to bude mat velmi tazke. je tu aj moznost predcasnych volieb, avsak pochybujem, ze tato moznost je realna.
uvidime, ako sa to cele vyvynie...

a na koniec moja osobna radost, ze sa konecne SZ podarilo dostat do parlamentu. aj ked ma iba 6 kresiel, ale je celkom mozne, ze sa bude podielat na vladnuti...drzim im palce, je len skoda, ze podobna alternativa na slovensku chyba (SF je podla mna nedostatocna alternativa..).
Presne ako hovoris ...tiez som pozeral " Otazky Vaclava Moravce" ... dokonaly pat sa nam zrodil. Odhadoval by som ze predcasne volby nebudu, a ODS sa zmieri s nemoznostou presadit razne reformy a pokusi sa o ich zjemnenu verziu (ako uz vravia v Zmluve s obcanom ...znizenie dani, nie rovna dan, ...a tak to bude so vsetkym).
killswitch
VIP
VIP
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa killswitch »

ten pat bude podla mna aj v nasledujucich rokoch. ono sa totizto, tazko presviedca obcan na reformy, ked krajina rastie aj bez nich. co ale bude za desat rokov ich nezaujima, nerozumeju tomu, ze sa neda stale zit na dlh. na druhej strane, ale rozumiem tomu, ze sa ludom nechce platit za skoly, zdravotnictvo a dane za kazdu prkotinu. sam som jeden s tychto ludi. ale pokial sa ma krajina rozvijat, bez toho aby sa zadlzovala, je treba pre to nieco obetovat. a toto plati ako pre CR tak aj SR.
na slovensku to bolo lahsie, kedze bola krajina v trvalej stagnacii...teraz som len zvedavy, ci po tazkych reformach (ci uz zvladnutych [sudnictvo,danova reforma], ci nie [zdravotnictvo,skolstvo]) prevezme moc stredolava koalicia alebo stredoprava :) sam neviem, koho volit. nejaka Strana Zelenych ako je v cechach, by mi to rozhodne ulahcila...

Návrat na "Debata o všetkom"