LCD mon. alebo TV

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
martinkf
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 13:10

LCD mon. alebo TV

Príspevok od používateľa martinkf »

Zdravim mam taku dilemu resp. neviem sa rozhodnut co by malo vacsi osoh, ci by ste mi poradili. takze v sucasnosti mam 22palc. monitor LG Flatron w22442S ma nejake 4r. zatial funguje bezchybne avsak uz mi je nepostačujuci. Monitor by sluzil na browsovanie netu,filmy a hranie BF3. Chcel by som sa spytat nakolko mam aj v izbe staru TV, co by bola lepsia volba investovat radsej do noveho monitora nejakej 27miny a zostat pri starom TV, alebo kupit niečo podobne http://www.alza.sk/32-samsung-ue32eh5000-d306408.htm a mat to prepojene s PC na hranie toho Battlefieldu,a sledovanie filmov, s tym ze na internet by mi sluzil stary monitor. Dakujem za rady
Používateľov profilový obrázok
sweet
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 14. Sep, 2004, 14:00

Re: LCD mon. alebo TV

Príspevok od používateľa sweet »

- mam taku istu dilemu
- na tvojom mieste by som riesil ten televizor (na filmy urcite)
CPU: Intel C2D E8200 2,66@3GHz Cooling: Intel Box MB: ASUS P5G41T-M LX V2 HDD: WD 160GB 7200ot SATA RAM: Kingston HyperX Blue 4GB DDR3 VGA: ASUS GTX 280 1GB DVDRAM: Toshiba-Samsung SH-S202 SOUND: 5.1 LCD: Benq FP91G+ PSU: Fortron BS II 500W
martinkf
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru

vies nechcem zbytočne kupovat nejaky 27palcovy mon. ked viem ze do buducna budem potrebovat aj novy TV a ten myslim potrebujem viacej, viem na filmy to urcite a pri hrani to je ako? niekto so skusenostami? mal by som sa obavat dačoho pri hrani na TV vo vyssie uvedenom odkaze?
nabokow
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 25. Okt, 2008, 22:49

Príspevok od používateľa nabokow »

rovnaku dilemu mam aj ja, stary 24 palec by som chcel vymenit za nejaku 40 palcovu telku, tiez na hranie BF3 + poker
zaujima ma ale, ako bude vyzerat BF3 na 50Hz pre serious clan gaming
Naposledy upravil/-a nabokow v Št 31. Jan, 2013, 21:38, upravené celkom 2 krát.
AMD Ryzen 7 7800x3D, Akasa SOHO 360 Dusk edition, ASUS TUF GAMING B650M-E, Corsair 32GB DDR5 6000MHz CL40 Vengeance, Inno3D GeForce RTX 5080 X3 OC 16G, Samsung 980 PRO 1TB, Crucial P3 4 TB, Seagate BarraCuda 8TB & 4TB, Fractal Ion 850w gold, Corsair 4000d airflow, 49" GIGABYTE AORUS CO49DQ
backy6
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 19. Dec, 2012, 19:08

Príspevok od používateľa backy6 »

ja si pc prepájam na TV keď hrám fifu a dá sa to v pohode..určite radšej TV keď to možeš využívať aj ako monitor
CPU:i5 2500K MB:Asus P8P67 PRO GPU: R9 280 Dual-X
RAM:Team RAM Elite 8GB 1600mhz PSU:Seasonic S12-G 550W Case:Corsair Carbide 330R
Phone:iPhone 5S Tablet:iPad Mini
martinkf
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru

cize vobec sa nemusim nicoho obavat? :cool: tak dakujem za rady este vediet aky TV :P
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Osobne si myslim, ze kupovat TV ako nahradu monitora k PC je somarina. Ziskas zariadenie, ktore nebude vynikat ani v jednej cinnosti (monitor, filmy) a celkovo to bude o nicom. Jack of all trades, master of none. Kedze by si chcel TV pouzivat ako monitor, musis si kupit LCD TV, nakolko plazma nie je vhodna na tento ucel. Takto ziskavas nasledovne nevyhody:
• hnusny obraz pre filmy; LCD je proste technologia, ktora vyvoj kvalitneho obrazu zdrzala o 10 rokov (po CRT mal imho prist SED, nasledne nejake OLED)
• ulohou LCD monitora je zobrazovat co najrychlejsie to, co mu posle graficka karta; pri TV mas 28 roznych procesingov a "vylepsovacov" obrazu, ktore sa casto nedaju uplne vypnut, navyse musis pocitat s vyssim az vysokym input lagom (15-80 ms)
• neviem, ako daleko budes sediet od TV, ale pomerne jednoducho si vypocitas zorny uhol -- priklad: ak sa na tvoj 22" 16:10 monitor pozeras zo vzdialenosti 60 cm, tak na 32" 16:9 TV by si sa musel pozerat zo vzdialenosti 104 cm, aby si dosiahol rovnaky horizontalny pozorovaci uhol; ak budes od TV napr. 2 metre, uz mas mensi obraz

Pozri si recenziu na tvoj vybraty televizor tu. Nechapem, preco to ocenili ako highly recommended, ale nenakalibrujes poriadne farby, motion resolution vtipnych 300 riadkov, nedokaze to korektne prehrat 24 fps (tj. vsetky Bluray filmy), input lag 20 ms (co je celkom pekna hodnota na TV, ale nie na monitor). K nicomu na filmy, aj ak pocitacu.

Moj navrh:
1) Doplat si necelych 100,- € a kup si nejaku lacnu 42" plazmu. Obraz nebude uzasny, ale urcite kvalitnejsi nez 32" LCD TV.
2) Nasledne si zakup lepsi monitor k PC, tj. IPS panel a vacsiu uhlopriecku.
Takto ziskas dve zariadenia, ktore pomerne dobre splnaju svoj ucel a nie nejaku jednu skomoleninu.

PS: Pokial si chcel tu TV kupit akoze uplnu nahradu monitora, teda postavit ju za klavesnicu na stol, tak to by som zavrhol este vyraznejsie uz len kvoli uhlopriecke a vtupnemu rozliseniu. Mozes potom prstom ukazovat na jednotlive pixely, budes mat este mensie DPI nez na tvojom terajsom monitore.
martinkf
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru

zdravim ta diky za odpoved. Takto: ja by som ten LCD LED v odkaze pouzival vyhradne na filmy, ktore by som si prehraval z usb alebo externeho hdd, a ako nahradu monitora by som ho pouzival vylučne pri hrani battlefieldu, inak by sluzil ako klasicky TV. Monitor som sa rozhodol nemenit nakolko este fajn sluzi tento sucasny, a radsej by som si to takto zariadil cez TV,(mal by som ju na stene). Od tej TV by som bol vzdialeny od 1,5m-2,5m to uz by zalezalo na mne. Vies mi poradit nejaky dobry LCD, alebo LED ktory by mi vyhovoval aj ako televizor, na ktorom by som mal prijimač ab cryptobox 550hd + programy v hd kvalitach a klasickych, a aj na to hranie battlefieldu? samozrejme ze cim lacnejsi tym lepsie pre mna samozrejme viem ze to je asi aj na ukor kvality :) dakujem

Návrat na "Nákupná poradňa"