Záruka na batériu
Re: Záruka na batériu
Za 20 mesiacov aby stratila 90 % ? To je blbosť A okrem toho ten človek tak akurát píše vo Word-e a pozerá filmy, žiadny hardcore hráč ani programátor to nie je. Takže tá baterka sa fláka...
Spoiler: ukázať
- scpeter1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00
nikto ti nevyreklamuje bateriu po 6 mesiacoch.Bateria sa berie ako spotrebny material....
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 10. Feb, 2012, 17:01
presne. baterka je prislusenstvo, a to ma zaruku 6 mesiacov. mal som problem aj pri mobile. len tam mi odisla po 2 mesiacoch, a to uznali. ale dalsiu, po roku uz nie. takze naozaj 6 mesiacov.
Intel i5 13600K + Noctua NH-D14 | ASUS TUF Z690 | ASUS TUF RTX 3070 Ti O8G | 32GB 3600Mhz Kingston | Corsair HX750i | Samsung 980 pro 1TB + 970 evo plus 1TB | NZXT H7 flow | 5x 140mm arctic
LG UltraGear 27GP850-B / Dell U3417W | Logitech G700s + Devis Control | Logitech G915 Tactile | Lenovo T490
LG UltraGear 27GP850-B / Dell U3417W | Logitech G700s + Devis Control | Logitech G915 Tactile | Lenovo T490
No, práve som čítal, že sa to na Slovensku už vysúdilo, takže uvidíme.
Nie je, je to mozne v specialnych pripadoch.Xenon napísal:Za 20 mesiacov aby stratila 90 % ? To je blbosť A okrem toho ten človek tak akurát píše vo Word-e a pozerá filmy, žiadny hardcore hráč ani programátor to nie je. Takže tá baterka sa fláka...
O bateriach vs. SOI som toho nasiel viac. Vzdy platil predajca pokutu, pokial robil problemy a musel aj upravit klauzulu ohladom zaruky na baterie vo svojom e-shope! Tu je slavne HP a ich 12 mesacna zaruka na ntb bateriu...
http://www.soi.sk/files/documents/pravo ... 482010.rtf
Myslim, ze sa netreba dat odbit a riesit to cez SOI. Vela krat staci SOI spomenut a hned sa zmeni pristup.
Treba vsak asi rozlisovat primerane opotrebenie a to, ze vyrobok uplne strati funkcnost. Pokial si kupujem vyrobok, kde sa v tech. parametroch, ako plna funkcnost uvadza 25% strata kapacity rocne, tak 23 mesacnu bateriu s kapacitou 49% urcite nevyreklamujem, lebo je +- v norme.
Toto je podla mna jediny legalny a zaroven seriozny sposob, pre predajcu aj kupujuceho, ako obist plnu 2 rocnu zaruku na baterie. Kupujuci ma tym padom moznost volby medzi vyrobcami na zaklade technickych parametrov a je dopredu oboznameny, nie zavadzany bludmi a ojebabravany pri RMA..
Este jedna vec.
Li-ionky do ntb maju elektroniku, nieco ako disky smart, takze nie je problem zistit pocet nabiti, ani kolko krat klesla kapacita baterie pod pripustnu hodnotu. Proste presne ako sa majitel k baterii spraval a ci to bolo v ramci zarucnych podmienok. S pouzitim tohto nastroja by bola kazda reklamacia spravodliva. Ako ked si na novom disku po 23 mesiacoch najdete bad sektory, alebo neuspesne reklamujete na BS mesacny disk s XY zapismi G-senzora... Lenze to by sme zistili velmi rychlo, co za smejdy sa za velke prachy predavaju. Vyrobcovia radsej poslu novu baterku a predajcovi preplatia pokutu od SOI. Jeden pes zasteka, ale karavana ide dalej..
Btw Xenon. Netvrdim, ze je to pripad tvojho znameho, ale moze byt. Ked sa baterka flaka a za 20 mesiacov namiesto plnych cyklov absolvuje 600 vybiti len na 90% kapacity a vzapati 600 dobiti na 100%, tak sa ani necudujem, ze zdochyna.
Kopec ludi ma ntb nonstop na nabijacke a potom sa cumia, ked ju po roku odpoja, ze nema kapacitu. Keby mali rok tu li-ionku plne nabitu v sufliku, tak vyzera jak nova po par plnych nabitiach a vybitiach. Li-ion nemaju taky kruty memory efekt ako NiCd, alebo NiMH, ale stale je to chemia. Idealna reakcia, alebo reakcia uplne na h... A sustavne dobijanie, bez idealnych cyklov vybijania a nabijania taka reakcia fakt je.
Pri šetrení podnetu spotrebiteľa č. 254/02/2010 bolo zistené, že spotrebiteľ u účastníka konania zakúpil dňa 17.06.2009 výrobok - notebook HP Compaq 6735s, pričom k predmetnému výrobku obdržal písomnosť Obmedzená záruka na hardvér spoločnosti HP, v ktorej bolo deklarované, že na nainštalované batérie je poskytnutá záručná doba v trvaní 1 rok, napriek tomu, že v zmysle § 620 ods. 1 zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník záručná doba je 24 mesiacov. Na predmetný výrobok si spotrebiteľ uplatnil dňa 15.06.2010 reklamáciu, ktorú účastník konania zamietol z dôvodu prekročenia záručnej doby. Uvedeným konaním účastník konania porušil § 5 ods. 1 zákona o ochrane spotrebiteľa, ktorý mu ako predávajúcemu zakazuje klamať spotrebiteľa uvádzaním nepravdivých údajov o nákupných podmienkach.
http://www.soi.sk/files/documents/pravo ... 482010.rtf
Myslim, ze sa netreba dat odbit a riesit to cez SOI. Vela krat staci SOI spomenut a hned sa zmeni pristup.
Treba vsak asi rozlisovat primerane opotrebenie a to, ze vyrobok uplne strati funkcnost. Pokial si kupujem vyrobok, kde sa v tech. parametroch, ako plna funkcnost uvadza 25% strata kapacity rocne, tak 23 mesacnu bateriu s kapacitou 49% urcite nevyreklamujem, lebo je +- v norme.
Toto je podla mna jediny legalny a zaroven seriozny sposob, pre predajcu aj kupujuceho, ako obist plnu 2 rocnu zaruku na baterie. Kupujuci ma tym padom moznost volby medzi vyrobcami na zaklade technickych parametrov a je dopredu oboznameny, nie zavadzany bludmi a ojebabravany pri RMA..
Este jedna vec.
Li-ionky do ntb maju elektroniku, nieco ako disky smart, takze nie je problem zistit pocet nabiti, ani kolko krat klesla kapacita baterie pod pripustnu hodnotu. Proste presne ako sa majitel k baterii spraval a ci to bolo v ramci zarucnych podmienok. S pouzitim tohto nastroja by bola kazda reklamacia spravodliva. Ako ked si na novom disku po 23 mesiacoch najdete bad sektory, alebo neuspesne reklamujete na BS mesacny disk s XY zapismi G-senzora... Lenze to by sme zistili velmi rychlo, co za smejdy sa za velke prachy predavaju. Vyrobcovia radsej poslu novu baterku a predajcovi preplatia pokutu od SOI. Jeden pes zasteka, ale karavana ide dalej..
Btw Xenon. Netvrdim, ze je to pripad tvojho znameho, ale moze byt. Ked sa baterka flaka a za 20 mesiacov namiesto plnych cyklov absolvuje 600 vybiti len na 90% kapacity a vzapati 600 dobiti na 100%, tak sa ani necudujem, ze zdochyna.
Kopec ludi ma ntb nonstop na nabijacke a potom sa cumia, ked ju po roku odpoja, ze nema kapacitu. Keby mali rok tu li-ionku plne nabitu v sufliku, tak vyzera jak nova po par plnych nabitiach a vybitiach. Li-ion nemaju taky kruty memory efekt ako NiCd, alebo NiMH, ale stale je to chemia. Idealna reakcia, alebo reakcia uplne na h... A sustavne dobijanie, bez idealnych cyklov vybijania a nabijania taka reakcia fakt je.
Blbost to vobec nie je, zalezi ci ta bateria ma pravidelne cykly, alebo je ntb stale na nabijacke.Xenon napísal:Za 20 mesiacov aby stratila 90 % ? To je blbosť A okrem toho ten človek tak akurát píše vo Word-e a pozerá filmy, žiadny hardcore hráč ani programátor to nie je. Takže tá baterka sa fláka...
Tak pozri, po roku mám na svojom Apple 65 cyklov, čo je žalostne málo a kapacita sa nezmenila. Ešte nejaké argumenty ? Podľa mňa je to aj o tom, aké kvalitné batérie sa dávajú. A ten môj známy ju rozhodne nemal na nabíjačke stále. Stále mi ju vie dobiť do 6900 mAh, čo je 100 %. Stále mi vydrží 9 až 10 hodín podľa záťaže. Lenže moja batéria stojí 130 € a má životnosť 1000 cyklov, kde Apple garantuje, že počas týchto 1000 cyklov sa batéria opotrebuje na 80% pôvodnej kapacity, zatiaľ čo batéria od HP stojí 70 € a vraj má životnosť 300 cyklov. Podľa mňa je to teda aj o tom. Takže je možné, že tá baterka má možno 250 cyklov... A už skrátka nestačí. BTW čo vravíte na batérie - kupovať originál alebo nejaké iné ? Je rozdiel v kvalite ?
Co to rozpravas? Pozri na vacsinu cien baterii, napr. ani na Toshiby pod 100€ nejdu.... Apple je znacka, preto pytaju 130€. Ziadne kvalitnejsie baterie to nebudu. Proste ich neopotrebuvas dost a to je cele.
Tak známy ju opotreboval rovnako a pozri... Pozri si iné 6900 mAh baterky koľko stoja. A Apple garantuje, že za 1000 cyklov nepadnú pod 80 % výdrže.
Genuine ci ako si to nazval nie je ochrana ale kurvitko.. Riesenie existuje na ruskych forach, ako prehrat FW v bateriach. Kedze clanky castokrat nemusia byt opotrebovane.
Inac mne sa osvedcilo.... Ked bezi notebook v sieti, bateriu jednoznacne odpojit. Na trvalejsie nepouzivanie jednoznacne dobit bateriu na 50-100% kapacity a odlozit na dobre miesto - chladne atd.. Raz, najviac !!!!! 2 mesiace, pripojit bateriu vybit na nulu a opat dobit... Osobne odporucam raz v mesiaci. Pri castejsom nabijani neist pod 30-33% kapacity, ak je to mozne (20% aspon). Lepsie bateriu viackrat nabijat, ale nikdy pod 20%... Kazdych 30 neuplnych cyklov previest jeden uplny = 0-100%.
P.S. Mohol si dat aj navod na nastavenie v sprave napajani..
Inac mne sa osvedcilo.... Ked bezi notebook v sieti, bateriu jednoznacne odpojit. Na trvalejsie nepouzivanie jednoznacne dobit bateriu na 50-100% kapacity a odlozit na dobre miesto - chladne atd.. Raz, najviac !!!!! 2 mesiace, pripojit bateriu vybit na nulu a opat dobit... Osobne odporucam raz v mesiaci. Pri castejsom nabijani neist pod 30-33% kapacity, ak je to mozne (20% aspon). Lepsie bateriu viackrat nabijat, ale nikdy pod 20%... Kazdych 30 neuplnych cyklov previest jeden uplny = 0-100%.
P.S. Mohol si dat aj navod na nastavenie v sprave napajani..
Ja baterku na mojom MacBooku vybíjam do 0 a pohoda. Má takmer dva roky, cca 120 cyklov - cykla ráta normálne, aj keď vybijem baterku len do 50% a nabijem do 100% - je to len 0,5 cyklu. Batérii klesla výdrž max o 10 %. Takže toľko
Bat nikdy nevybíjať na nulu. Pri dlhodobejšom odklade nabiť 50% a len dobíjať do 70%
.
A to akože už prečo ? Veď baterky sú založené na chem. dejoch, teda nikdy by si nemal nechať baterku "zlenivieť" - stratí sa schopnosť jej regenerácie. A čo akože vyriešiš, ak ju budeš nabíjať len na 70%? Neviem, je to akosi proti chémii a nezdá sa mi to, teda neviem nájsť jeden rozumný argument