SSD Disky
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: SSD Disky
na sate3 by ti hlavne poskočil ten prvý read nič viac, skore okolo 680
ved sú tu screeny
ved sú tu screeny
Spoiler: ukázať
- GASPi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Otazocka, mozem pouzivat hibernaciu s SSD? Ci sa to neodporuca?
Cez Tweak SSD som si uz spravil "auto tweak settings" + sa este chystam premiestnit page file na iny disk.
Cez Tweak SSD som si uz spravil "auto tweak settings" + sa este chystam premiestnit page file na iny disk.
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Zoran asi narazal na ten pagefile. Naco si si potom kupil ten SSD? Netreba to zas prehanat, je to normalny disk, akurat je trosku rychlejsi
BTW page file mam osobne uplne vypnuty
Pri SSD je hibernacia tak na dve veci. Z kompletneho vypnutia ho nastartujes rovnako rychlo ako z hibernovaneho HDD (+/- par sekund).
BTW page file mam osobne uplne vypnuty
Pri SSD je hibernacia tak na dve veci. Z kompletneho vypnutia ho nastartujes rovnako rychlo ako z hibernovaneho HDD (+/- par sekund).
- GASPi
- Používateľ
Swap je jedna vec, OK.
Ale co sa tyka hibernacie, tam nejde o rychlost spustenia, ale o to, ze mam vsetky programy spustene tam, kde som ich nechal pri "vypnuti" PC.
SSD som chcel hlavne kvoli "sviznosti" systemu .
Ale co sa tyka hibernacie, tam nejde o rychlost spustenia, ale o to, ze mam vsetky programy spustene tam, kde som ich nechal pri "vypnuti" PC.
SSD som chcel hlavne kvoli "sviznosti" systemu .
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Jaj taaak
Uzivaj ten disk ako normalny HDD, akurat mu zakaz hlavne defragmentaciu
Uzivaj ten disk ako normalny HDD, akurat mu zakaz hlavne defragmentaciu
Ano, narazal som na pagefile. nechaj ho pekne na tom SSD a hybernaciu veselo pouzivaj. vypnut treba indexaciu a to je tak zhruba si vsetko. Win7 ti defrag na SSD ani nespusti, aspon teda mne sa to este nepodarilo
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Hm, inteligentny je ten win7, to som ani nevedel
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Ziadne "tweaky" nepouzivaj. Jedine veci co potrebujes je zapnut AHCI a v pripade OS starsich nez Windows 7 vypnut defragmentaciu. Koniec zoznamu, vsetky ostatne "tweaky" su uz asi 2 roky zbytocne.GASPi napísal:Otazocka, mozem pouzivat hibernaciu s SSD? Ci sa to neodporuca?
- GASPi
- Používateľ
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Kazde SSD zvladne zapis stoviek terabajtov pocas svojej zivotnosti, teda u bezneho pouzivatela je to vzdy 10+ rokov. Jedine veci co treba riesit je AHCI pre podporu NCQ, co ti pridava vykon pri sucasnom zapise a vypnutie defragmentovania, ktore Windows 7 robi aj same pre SSD. Nepoznam ten nastroj, takze mna sa nepytaj ako vratis naspat povodny stav.