molnart napísal:to musis byt v inej platovej triede ako my bezny smrtelnici... ja som sa aj cudoval ze mi to +/- vychadza rovnako ako predtym, asi to bude tym ze som relativne na zaciatku toho pasma kde sa to zamestnancov zacina dotykat. alebo je dalsia moznost ze mi to spocitaju pri rocnom zuctovani a budem mat pekny nedoplatok 1000 eur na daniach...
Tiez tomu nerozumiem, ako moze niekto mat o 200€ v cistom menej, ked aj pri sume 1500€ v hrubom je rozdiel cistej mzdy v roku 2012 a 2013 taky, ze v roku 2013 dostane clovek presne o 2,20€ menej
Samozrejme, beriem ako zamestnancov, nie podnikatelov...
A ked niekto zaraba viac, tak hold je to asi tak ako urcila vlada, nech platia viac.
Ja tiez platim zdravotne poistenie a kopu dalsich poisteni ktore som nikdy nevyuzil, a tiez ich nechcem platit /kedze v nemocnici dostanem tie iste sluzby alebo skor nesluzby? ktore dostane niekto kto tam vysedava kazdy tyzden/ a radsej by som bol keby tu bol system ako v USA, ze kazdy ma svoj "ucet", a ked na nom nema bubaky tak nebude ani pich pich u lekara a ludi poslu domov. Alebo ich proste operovat nebudu. Smola, zivot je tazky, preco by niekto co neodviedol ani cent do zdr. poistenia mal dostat nejake sluzby?
Tak ako sa pise o vyhode II. piliera, ze viem kolko tam mam, takto by bo malo byt aj zo zdravotnym poistenim, ale v 100% sume. Inak by sa nestalo, ze mi lekar ku ktoremu dojdem pre potvrdenie prihlasky na VS nauctuje od zdravotnej poistovni 25€ za poskytnutie rady, co zistim o 3roky ked si zriadim EZP a viem si krasne pozerat co si pytaju moji lekari od mojej poistovne. V mojom pripade je 60% platieb (tych par co tam mam) uctovanych pochybne, lebo vobec si niesom vedomy toho ukonu co je tam napisany, a potom sa cudujeme ze kde su peniaze na zdravotnictvo. Keby mal kazdy svoj ucet, dajme tomu po 3 rokoch odkedy robi /dovtedy by bol osetrovany z uctu rodicov/, videl by pekne ktoremu lekarovi a zaco bolo zaplatene z jeho uctu. Samozrejme, je to vec sci-fi, takze to zbytocne dalej riesit.
Tak, kamenujte ma, tesim sa