3TB HDD a prepojenie s TV

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
LordRainmaker
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Dátum registrácie: Ne 06. Feb, 2005, 20:00

3TB HDD a prepojenie s TV

Príspevok od používateľa LordRainmaker »

Ahojte,

kupil som si externy HDD od Seagate - 3 TB. Ked som disk nastavil na MBR, tak sa dal naformatovat len na 2TB. Pri GPT uz samozrejme ide na 3TB. Moja plazma(LG 50PV350) ani s najnovsim firmwarom nevidi tento disk. V nastaveni na 2TB ho vidi. Skusil som teda trik, nastavit disk ako MBR a naformatovat ho ako 3TB s FAT32. To v pohode vyslo, ale pri opatovnom pripojeni k PC mi na nom nenaslo data a az cez Active File Recovery, pretoze 3TB FAT32 nie je kompatibilny s MS Windows. takze napriem tomu, ze Plazma HDD videla (ale nie korektne), tak Windows ma o data pripravil.

Moja otazka je, ci niekto nepozna zariadenie, ktore by som dal medzi 3TB disk(USB 3.0) a Plazmu, tak aby som vedel vyuzivat plnu kapacitu disku, teda 3TB. Musi teda vediet robit s GPT.
Dakujem.
Používateľov profilový obrázok
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Re: 3TB HDD a prepojenie s TV

Príspevok od používateľa shiro »

zabudni na podporu GPT a inych novych vylomenin na telkacha podobnych veciach. od velkosti disku 2.2TB ho musis formatnut ako GPT, inac ho v tv neuvidis, alebo nevyuzijes celu kapacitu. vyber si.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
LordRainmaker
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru

neda sa to riesit cez nieco taketo?
http://www.alza.sk/synology-usb-station-2-d194100.htm
scpeter1
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa scpeter1 »

takisto tam vidim pouzitie max 2TB diskov......
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Snake »

LordRainmaker napísal:neda sa to riesit cez nieco taketo?
http://www.alza.sk/synology-usb-station-2-d194100.htm
čomu na vete "Limit adresovateľnosti MBR je 2TiB" nerozumieš?

.
LordRainmaker
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru

Snake rozumiem, keby si si precital prvy thread tak som to tam sam napisal :facepalm:

ja hladam nejaky NAS, alebo nieco, co by umoznilo citat GPT a zaroven schopne komunikovat s TV. Predpokladam, ze nove NAS zariadenia, popripade podobne, by mohli byt schopne spolupracovat s GPT. Otazkou ale je, ak taketo zariadenia su, budu schopne potom obsah tohto disku zdielat s TV?
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

Zabudni na nativnu podporu zo strany TV - cez USB tam viac ako 2TB nenatlacis, ethernet to nema takze NAS tiez vypadava z hry. Aktualizacia firmware pri starom, uz nepredavanom TV tiez neprichadza do uvahy.

Ostava ti teda jedine rozumne riesenie - zabudni na nativny interface televizora a kup si nejake HTPC. Bud nejake male krabicky typu WD TV, Xtreamer a podobne, alebo plnohodnotne HTPC s napriklad XBMC (OpenELEC).
LordRainmaker
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru

dakujem, asi teda predam 3TB disk a kupim nejaky 2TB, alebo ho len naformatujem na 2TB s MBR

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"