Buď som slepý, alebo čo, ale neviem o akej diere hovoríte...
dodiken napísal:A na tej MSI doske sa nedá navoliť regulácia CPUfanu? Buď PWM alebo linear.
Ak sa dá dať linear, tak skús či nebude potom ten vetrák točiť menej, lebo v tom idle je tých 860rpm naozaj úplne zbytočné.
Ak som správne pochopil tú dosku, tak automaticky podľa pripojeného fanu (3- alebo 4-pin) vyberie akým spôsobom bude regulovať, ale manuálne sa to vybrať nedá. A tiež je pravda, že by to aj šlo tým napätím, moc by to nepomohlo, možno trochu, ale ten fan je proste tak navrhnutý, takže ak by išiel s napätím dole aby dosiahol nižšie rpm ako 800, predpokladám, že už by sa fan dostával na hranu a zastavil by sa...
Eddward napísal:ta A15tka je zaujimava, ma roztec na 12cm fan to je pravda len ci to nebude zbytocne okolo chladica fukat
a ako tak pozeram vycnievat z pasivu chladicu ta bude celkovo dost tak ci tak... az tak sa mi to riesenie nepaci

este porozmyslam
No, vzhľadom na to, že ten pasív je širší ako 120, tak po bokoch moc vyčnievať nebude a na výšku len kúsok, keďže by si ho posunul najnižšie ako sa dá (tak ako bývajú vždy tie 140 na dvoj-toweroch pasívoch) a tým, čo zdola fúka mimo pasívu, tak pekne ofukuje priestor okolo socketu, takže aj napájacej kaskáde je hneď lepšie
PS: a k tým dieram, tam ich je oveľa viac z kadial sa tam vie dostať prach... stačí sa len detajlnejšie pozrieť na tú bednu a hneď nájde ďalšie... hlavne v predku v tom plechu je to ešte dosť deravé