LAN problem s zdielanim suborov

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
galen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 01. Jún, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa galen »

Skus prosim specifikovat take veci ako napriklad:
IPcky mas priradene spravne ?
Ake podsiete pouzivas ? *resp. pouzivas nejake*

kedtak nadtym uvazujem ... Napis rovno IPcky pocitacov ... to by asi pomohlo najviac ...
a kludne aj masky ...

ak mas ine "podsiete" na kazdej strane WiFi, tak napis, kde mas co pouzite ako gateWay a podobne ...

Toto mi pripada ako blbo nastavene TCP/IP ... nic ine ..

PS: robi ti to iba pri zdielani suborov, alebo aj pri nejakych inych sietovych sluzbach ?
robour
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00

Re: LAN problem s zdielanim suborov

Príspevok od používateľa robour »

sPETERs napísal: problem 1 je niektore pc nevidia ostatne
Kludne to moze byt aj windows firewallom, odporucam vypnut ho a dat hocijaky iny (kerio, zoneAlarm...)
Potom vyskusaj ci ti na ten prislusny PC idu pingy.
To ze vam to ide mikrovlnkou pomaly moze byt sposobene vzdialenostou, clenitostou terenu... predsa len je to prenos vzduchom.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
robour
VIP
VIP

sPETERs napísal:ak nemame verejnu ip je potrebny firewall ?
Povedal by som to jednoducho - nic stym nepokazis skor naopak. :wink:
K tym rucne pridelenym IP adresam. Mali by byt z jedneho rozsahu teda 192.168.1.2...... a Dalej az do 254. Nezaskodi aj rovnake meno pracovnej skupiny na vsetkych PC.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
galen
Používateľ
Používateľ

sPETERs napísal:ale presne v tom zacina problem ak dam jeden notebook do tej istej skupini tak to blbne
mna napadla taka somarina ...
ked som omylom nastavil 2 kompom rovnake IPcky, tiez to blbo, ale nastastie winy vypindaju, ze mas konflikt IPciek ... takze predpokladam, ze v tom nieje problem ...

co sa tyka zistovania IPciek, ja pouzivam "Advanced IP Scanner" *link (ak sa mi podari) : http://www.radmin.com/download/ipscan14.exe *

windows firewall: moze byt problem, skus povypinat ...

dalsia vec ma napadla ... niektore sluzby windows neaktivuje do doby, nez uzivatel na vlastnom disku neda nieco zozdielat. Takze pre istotu neh konkretny uzivatel da zozdielat adresar, a potom neh kludne zrusi zdielanie. Tym sa aktivuju niektore sluzby vo winoch *ano, mame ich radi*

co sa tyka bezpecnosti na LANke, cele je to o tom, ako moc veris kamaratom ... ked im veris, Firewall nepotrebujes, ked im neveris, a fandis im, ze ti donesu viry, ktore sa siria po TCP/IP, nahod firewally ...

Este skontroluj vo winoch: network places *prave tlacitko mysi* -> Properties
Tam si vezmi "local area connection" *prave tlacitko mysi* -> Properties ...

pre istotu skontroluje, ci maju nainstalovane:
Cleint for microsoft networks
File and Printer Sharing for Microsoft Networks
QoS Packet scheduler *toto neviem, ci nevyhnutne treba*
Internet protocol (TCP/IP) *toto by si mal mat :)*
IPX/SPX/NetBIOS protocol *niektore hry vyzaduju, ale nieje to nevyhnutne treba na FileSharing*

Dalej predpoklam, ze spojovaci mostik cez WiFi mas dobre nastaveny, kedze si spominal, ze z niektorych kompov skupiny A sa dostanes na kompy skupiny B ... takze v tom by nemal byt problem[/url]
robour
VIP
VIP

My sme v poslednej dobe *IPX/SPX/NetBIOS protocol * vobec nepotrebovali, staci mat spravne pridelene IP adresy ako som pisal. Ak mas niektoru zle, windows ti to bude hadzat ako konflikt. zlty vykricnik v pravo dole vedla hodin.
Tieto sluzby:
-Client for microsoft networks
-File and Printer Sharing for Microsoft Networks
-QoS Packet scheduler
-Internet protocol (TCP/IP)

treba mat povolene ako pisal kolega predo mnou.

IP scaner pouzivam tiez, napr. tento: http://www.angryziber.com/ipscan/
galen
Používateľ
Používateľ

sPETERs napísal:pozeral som si nastavenie tych AP a cudujem sa na tomu ze maju rovnake MAC adresy na wireles to nevadi ale na tcp/ip maju v podstate ine, rovnake su az na posledne 2 cifri ?
ked vezmem do uvahy problem 3, ktory si spominal uplne na zaciatku,
ze pocitac Skupina1 vidi/vie kopirovat z pocitac Skupina2, tak predpokaldam, ze APcka mas spravne nastavene a funguje to

co sa tyka "rychlosti" cez AP, sa da predpokladat, ze tam mas normalne APcka za par tisic, nie masiny za desattisice, takze si dovolim predpokladat horny limit 10mbit ...

ak mas horsi signal, ide to dolu z 10mbit na cca 1mbit, takze to mas asi 125kBps ... to je dost malo na kopirovanie po sieti, uznavam ...

v kazdom pripade skusaj na zakladnych sluzbach ako je "ping", potom skusaj prenos suborov ... hladaj kde je chyba ... takto na dialku sa tazko radi :(
jararak
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jararak »

taky red alert2 mozes mat hocijako nastavenu ip adresu pokial nemas ipx ani ta do multiplayeru nepusti.

skontroluj ze ci nemas len B-ckovu siet na tom wifi.
tie rovnake mac adresy sa mi nepacia, to by nemalo byt.
v akom mode mas tie apcka? ap-client, bridge, ad-host?
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
VodnikIN
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 03. Feb, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa VodnikIN »

sPETERs napísal: wifi su nastavene 1 na AP a 2 ako client a
je tam daco ze BSSID a tam maju rovnaku adresu a MAC adresi su na oboch takmer rovnake na tcp/ip az na posledne 2 cifri
MAC adresa je nieco ako identifikacna znamka, prvych 6 znakov (myslim) je vyrobca, a dalsich 6 znakov je nieco ako seriove cislo vyrobku preto sa "skoro" zhoduju ale zhodovat sa nemozu. Ale BSSID by rovnake tiez byt nemalo, je to totiz ethernetova MAC adresa zariadenia...
K rychlosti wifi, uzivatelsky maximalne dosiahnutelna rychlost je 6Mbit, cize cez tuto rychlost pochybujem ze preleziete, realne by som to videl na max 4Mbit, v nezarusenom pasme a na kratsiu vzdialenost.
Daj vsetky compy do jednej skupiny. Vsade mas XPcka? 2000 vs XP mali nejake problemy pri sietovani. Napr ja aby som videl ocov NB musim ho najprv pingnut a az potom ho najdem v prehliadaci.
Naposledy upravil/-a VodnikIN v St 14. Jún, 2006, 23:10, upravené celkom 1 krát.
CPU AMD Barton XP 1833MHz@2200MHz (1.7V) -> Watercooled | MB Abit NF7-SL rev.2.0, NB -> Watercooled | RAM A-Data Vitesta 2x256MB | VGA Saphire Radeon 9600XT -> Watercooled | SOUND SB Audigy 2 | HDD Hitachi 7K250 160GB + Hitachi T7K250 160GB | DVD LG 4120B DVD-RW | CASE Avance B031 + AC Fan 3| PSU Chill Inovation 400W rev.2 | MONITOR Fujitsu-Siemens P19-2
Clen Obcianskeho Zdruzenia blava.net
jararak
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jararak »

bssid bude asi len ine oznacenie ssid co je vlastne nazov siete a ten musi byt rovanky
hmm co tu davate ze uzivatelsky 6Mb? ved ked to budu mat na 54Mb tak to tak aj pojde, pokial tam fakt nemaju zarusenie ako svina ale velmi velku vzdialenost
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.

Návrat na "Siete"