Bicykel a cyklistická debata, všetko sem
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Re: Bicykel a cyklistická debata, všetko sem
no napr. kaktusbike.sk
brzda http://www.kaktusbike.sk/deore-m-596-disc-2839
kotuc viem vybrat len tento http://www.kaktusbike.sk/sm-rt56-9615 (snad tie diery pasuju...mali by, je to akoze standardne uchytenie)
radenie odtial vybrat zial neviem, lebo akosi neviem urcit, ktore je na presmykac a ktore na zadnu prehadzovacku. To by si mal idealne si skocit osobne do nejakeho shopu.
brzda http://www.kaktusbike.sk/deore-m-596-disc-2839
kotuc viem vybrat len tento http://www.kaktusbike.sk/sm-rt56-9615 (snad tie diery pasuju...mali by, je to akoze standardne uchytenie)
radenie odtial vybrat zial neviem, lebo akosi neviem urcit, ktore je na presmykac a ktore na zadnu prehadzovacku. To by si mal idealne si skocit osobne do nejakeho shopu.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
aha, gut ...
som sa toho obaval ... ze blava
ale ano, poslat to poslu kamkolvek, len potom to narazi na sikovnost mojich ruk, kde lava je o cosi chramtavejsia ako prava... a aj tou toho nezvladnem vela ...
nic, vidim to tak, ze skusim nieco "lokalne"
a uvidim, co mi poradia "on site"
som sa toho obaval ... ze blava
ale ano, poslat to poslu kamkolvek, len potom to narazi na sikovnost mojich ruk, kde lava je o cosi chramtavejsia ako prava... a aj tou toho nezvladnem vela ...
nic, vidim to tak, ze skusim nieco "lokalne"
a uvidim, co mi poradia "on site"
lava, prava, lava, prava ...
- M1ch4l
- VIP
v Ziline mas specialized concept store, tam by ti mohli vediet dobre poradit. Ja som tam riesil sedlo. Ale su tam aj ine shopy, myslim, ze dajaky kubicasport je tam a vraj maju velmi dobre ceny.
Keď píšeš, že si spokojný s véčkom vzadu, tak by Ti možno stačilo aj véčko dopredu, lebo niektoré tie mechanické kotúčovky brzdia horšie ako véčka.
A Shimano véčka, keď sa správne nastavia, tak brzdia slušne, keď sa použijú správne gumičky.
Ale záleží aj od toho, či je na vidlici úchyt na véčka a či je ráfik vhodný na véčka.
A Shimano véčka, keď sa správne nastavia, tak brzdia slušne, keď sa použijú správne gumičky.
Ale záleží aj od toho, či je na vidlici úchyt na véčka a či je ráfik vhodný na véčka.
Define R4 Titanium grey - 2xAC F14 Silent + 2xAC P12, Corsair RM 550x, Gigabyte B 660 Gaming X AX, Core i5 - 12500 + Silentium PC Fortis 5, ASUS RTX 4070 Dual, Kingston 2*16GB-3600MHz, Kingston KC 2500, Crucial MX 500/1000GB, WD1003FZEX + WD5002AALX v boxoch Himuro, SyncMaster 2494LW, Icon uDAC v 2, SHP8900, Tascam VL-A5
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
ale tak naj bude nechat stary kotuc a dat tam nejaku 395 495 shimano brzdu, pokial su tie packy spojene tak kupis nejaku inu packu este a to ta vide tak na 30E
ano, s Vckom v zadu som spokojny za sucha - nie na blate, alebo na mokrej trave ... potom je to zalostne
a ano, potvrdzujem ze stara mechanika je naozaj horsia ako Vcko ... jedine ze sa to nezasere pri jazde blatom a brzdi to takmer okamzite (ale odignorujme fakt, ako moc to brzdi)
na kubicu som si spomenul, dalej velosprint ... mama na narodnej este existuje?
plus to hranici s tym, ze musim zbehnut za kamaratom automechanikom, po momentak - a rozobrat stred ... ze ci mi nahodou netreba aj nove lozisko/osku stredovu ...
a ano, rozpocet okolo 50-60e za akukolvek hydrauliku s packami sa mi pozdava ... idealne co najmenej udrzbovu, lebo mam obe ruky lave
edit: ano, na vidlicu je mozne uchytit Vcka, rafik nieje prisposobeny na Vcka ...
a ano, potvrdzujem ze stara mechanika je naozaj horsia ako Vcko ... jedine ze sa to nezasere pri jazde blatom a brzdi to takmer okamzite (ale odignorujme fakt, ako moc to brzdi)
na kubicu som si spomenul, dalej velosprint ... mama na narodnej este existuje?
plus to hranici s tym, ze musim zbehnut za kamaratom automechanikom, po momentak - a rozobrat stred ... ze ci mi nahodou netreba aj nove lozisko/osku stredovu ...
a ano, rozpocet okolo 50-60e za akukolvek hydrauliku s packami sa mi pozdava ... idealne co najmenej udrzbovu, lebo mam obe ruky lave
edit: ano, na vidlicu je mozne uchytit Vcka, rafik nieje prisposobeny na Vcka ...
- M1ch4l
- VIP
to su vlastnostit Vcka...ked je cisty rafik, je to super. No akonahle je tam spina alebo voda, tak je to pruser.
Co sa tyka ucinnosti brzd, tak to moc neviem posudit. Mozno mas velmi maly kotuc, mozno mas odrate platnicky, ...
ja mam vpredu 16cm kotuc a brzdi to ok, ale nie je to ziaden zazrak. Nestazoval by som sa, keby som mal nieco silnejsie. No teraz musim pustit peniaze do dolezitejsich veci, mozno daco zvysi na nejake cyklisticke oblecenie.
Co sa tyka stredu, nepotrebujes k tomu momentak (aj ked pri spatnom skladani je vhodne to dotiahnut spravne). Skor k tomu asi bude treba ten kluc na stred, lebo neviem ako to bez toho povolis, ked ho chces komplet vybrat.
Ja radim tu Deore brzdu, lebo ma dobru recenziu a je to taka (na bezne pouzitie) uz dost slusna rada komponentov. Bezudrzbova v podstate je. Pri nenarocnom jazdeni treba raz za par rokov menit platnicky, pripadne odvzdusnit/vymenit olej. Obcas moze byt vhodne prebrusit platnicky a odmastit kotuce aj platnicky (ak sa nemylim, benzin v spreji je na to dobry). Po prebruseni ale zasa nasleduje break-in ako s novymi brzdami, kym dosiahnes maximalny ucinok.
Co sa tyka ucinnosti brzd, tak to moc neviem posudit. Mozno mas velmi maly kotuc, mozno mas odrate platnicky, ...
ja mam vpredu 16cm kotuc a brzdi to ok, ale nie je to ziaden zazrak. Nestazoval by som sa, keby som mal nieco silnejsie. No teraz musim pustit peniaze do dolezitejsich veci, mozno daco zvysi na nejake cyklisticke oblecenie.
Co sa tyka stredu, nepotrebujes k tomu momentak (aj ked pri spatnom skladani je vhodne to dotiahnut spravne). Skor k tomu asi bude treba ten kluc na stred, lebo neviem ako to bez toho povolis, ked ho chces komplet vybrat.
Ja radim tu Deore brzdu, lebo ma dobru recenziu a je to taka (na bezne pouzitie) uz dost slusna rada komponentov. Bezudrzbova v podstate je. Pri nenarocnom jazdeni treba raz za par rokov menit platnicky, pripadne odvzdusnit/vymenit olej. Obcas moze byt vhodne prebrusit platnicky a odmastit kotuce aj platnicky (ak sa nemylim, benzin v spreji je na to dobry). Po prebruseni ale zasa nasleduje break-in ako s novymi brzdami, kym dosiahnes maximalny ucinok.
ok, v kazdom pripade dik za rady a myslienkove pochody
vyzera to tak, ze to zaktualnim po zmene vydavkov, ktore sa mi hadam upravia v priebehu mesiaca ...
tak uvidime ...
vyzera to tak, ze to zaktualnim po zmene vydavkov, ktore sa mi hadam upravia v priebehu mesiaca ...
tak uvidime ...
- M1ch4l
- VIP
tak dnes po servise, nechal som si dat vacsi predny kotucik (16 cm je proste malo, tak teraz mam 18)
a v tom krasnom pocasi som sa aj povozil, este aj predlzili cyklisticky chodnik okolo intraku o 2km, juchuuuu
som zvedavy, ci to s tym vacsim kotucom bude lepsie...malo by, no najskor sa to musi trochu viac zabehnut
a v tom krasnom pocasi som sa aj povozil, este aj predlzili cyklisticky chodnik okolo intraku o 2km, juchuuuu
som zvedavy, ci to s tym vacsim kotucom bude lepsie...malo by, no najskor sa to musi trochu viac zabehnut
Chlapi nepoznáte nejaký dobrý cykloshop v ba kde majú kvalitné veci a dobré ceny? Lebo plánujem zájsť kúpiť pumpu a asi aj flašku lebo v starej som nechal sirup a zápacha jak tchor
- Wizik
- VIP
- Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Je toho dost. Kaktus bike, Zanzo bike, Sport servis, Grenn bike atd., staci si vybrat.
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Ahojte,
vedeli by ste mi poradit pri kupe noveho biku? Asi budem trosku mimo vasho zamerania, ale mozno niekto bude vediet poradit. Po 16 rokoch vymienam bike, stary uz ma dosluzene. Hladam nieco na vyletne cestovanie, najazd tak do 1000 km rocne, prevazne spevnene cesty, tu a tam lahky strk (polne cesty). Vyska/vaha je 175 cm/73 kg. Cenovy limit cca. 400 €. Zatial, co som sa bol pozriet v Kaktus bike, tak mi ponukli Specialized crosstrail (cena okolo 380 eur). Ak by ste niekto vedeli este o niecom, na co sa mozem pozriet, budem rad, ked mi napisete/poradite.
Vopred dik
vedeli by ste mi poradit pri kupe noveho biku? Asi budem trosku mimo vasho zamerania, ale mozno niekto bude vediet poradit. Po 16 rokoch vymienam bike, stary uz ma dosluzene. Hladam nieco na vyletne cestovanie, najazd tak do 1000 km rocne, prevazne spevnene cesty, tu a tam lahky strk (polne cesty). Vyska/vaha je 175 cm/73 kg. Cenovy limit cca. 400 €. Zatial, co som sa bol pozriet v Kaktus bike, tak mi ponukli Specialized crosstrail (cena okolo 380 eur). Ak by ste niekto vedeli este o niecom, na co sa mozem pozriet, budem rad, ked mi napisete/poradite.
Vopred dik
FVE 12.45 kWp V/Z
- M1ch4l
- VIP
no tak pre teba je to situacia takmer ako vysita na trekingovy bicykel. No moj osobny nazor je, ze trekingove bicykle su nezmysly, proste mas galusky s nejakym dezenom a ram ani-ani.
Pokial by si jazdil naozaj len na cestach ako popisujes, tak by to slo. No ale nevidim dovod, preco by si si nemohol kupit aj nekay horsky bicykel...az na ten rozpocet teda, 400 euro je dost malo
ale ak sa neda inak, tak z kaktusbike mas na vyber medzi tym specialized crosstrail alebo hardrock
mozno este niekde ale najdes vypredajove minulorocne modely - tam mozes dostat za taku cenu bicykel s o kus lepsou vybavou
Pokial by si jazdil naozaj len na cestach ako popisujes, tak by to slo. No ale nevidim dovod, preco by si si nemohol kupit aj nekay horsky bicykel...az na ten rozpocet teda, 400 euro je dost malo
ale ak sa neda inak, tak z kaktusbike mas na vyber medzi tym specialized crosstrail alebo hardrock
mozno este niekde ale najdes vypredajove minulorocne modely - tam mozes dostat za taku cenu bicykel s o kus lepsou vybavou
- Timeshifter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 30. Júl, 2007, 08:00
A hlavne, pripadá mi to, že horské s rovnakou výbavou sa dajú zohnať za lacnejšie... (vravím, ako vlastník krosového bajku)
Inak, dosť záleží, na čo ten bajk chceš používať. Na výlety? Na oddychové bicyklovanie? Na jazdu cez obrubníky? V meste? Budeš nejaké veci so sebou nosiť?
Inak, dosť záleží, na čo ten bajk chceš používať. Na výlety? Na oddychové bicyklovanie? Na jazdu cez obrubníky? V meste? Budeš nejaké veci so sebou nosiť?
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Timeshifter: vyuzitie bude presne ako pises, vylety, oddychove jazdenie, urcite aj mesto a urcite sa tam aj nejake veci budu nosit (bezne ho budem bravat na nakupy, takze aj nejaky drziak a idealne lahko pripinatelny kos by sa zisiel). Len teda mesto, do Bratislavy to viacmenej v zivote nepojde, mozno do servisu, ale inak skor smerom viac na juh (Niesiedler see), cyklotrasy v prirode, miestami polne chodnicky.
FVE 12.45 kWp V/Z