Game of Thrones (Serial, Fantasy/Drama)
Re: Game of Thrones (Serial, Fantasy/Drama)
Kto je ďalší na rade...
Spoiler: ukázať
s pozdravom, crux.
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Nečítal som knihu, ale viem, že kto určite zomrie v 3tej sérií , no aby som si nezkazil úplné prekvapenie tak zase neviem v ktorej časti a ani ako zomrie ,... klikať na spoiler iba fakt kto sa chce dozvedieť
Inak mám jednu otázku. Všetci sa tam bijú o to kto bude král, Stannis lebo že bol Robertov brat, Robb Stark chce len pomstiť otca. atd atd,... jeden z pravých nástupcov na tron je ten kováč,... a ešte Khaleesi ? Viem, že ju Robert chcel dať zabiť niekedy v prvej sérii,... ale nechce sa mi to teraz hľadať ,... prečo je tiež ona teda vlastne nasledovnička na tron ?
crux : to si nemusel davat do spoilera, kedze je to len tip
crux : to si nemusel davat do spoilera, kedze je to len tip
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Khaleesi je od Targaeryanovcov, ona je potomkom sialeneho krala (mad king), ktoreho zabil Jamie Lannister (preto mu hovoria Kingslayer). Potom na tron nastupil Robert, on viedol to povstanie proti sialenemu kralovi.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Pokiaľ sa pamätám, nie je jediný žijúci Targaeryan. Jeden majster z Castle Black je tiež potomok o ktorom sa verejne nevie.
ešte k tomu kto zomrie ako ďalší:
ešte k tomu kto zomrie ako ďalší:
s pozdravom, crux.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Okt, 2010, 14:45
To hej, ale zložením prísahy majstra z Citadely sa zároveň vdáva všetkých nárokov, pozemkov, titulov.
A ešte k tomu je aj členom nočnej hliadky.
Navyše takto Dany neni posledný Targaryen:
Spoiler len pre čitatelov knihy (všetkých 5 kníh)
To Leon - na to si budeš musieť jednu sériu počkať
V dalšej časti tiež určite niekto chcípne, ked nezvládne to lezenie
Každopádne v osmej časti zomrie:
A ku koncu série ich tiež určite ešte pár odbudne
Potom bude zaujímavá otázka že kto pribudne?
Dorne ešte nebolo nikde, a navyše na železných ostrovoch sa už tiež dlho nič nedialo
A ešte k tomu je aj členom nočnej hliadky.
Navyše takto Dany neni posledný Targaryen:
Spoiler len pre čitatelov knihy (všetkých 5 kníh)
V dalšej časti tiež určite niekto chcípne, ked nezvládne to lezenie
Každopádne v osmej časti zomrie:
Potom bude zaujímavá otázka že kto pribudne?
Dorne ešte nebolo nikde, a navyše na železných ostrovoch sa už tiež dlho nič nedialo
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
k tej 8. casti:
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
-
- Používateľ
to M1ch4l
Anyway - Martin by si mohlo trochu švihnúť s knihou inak za chvíľu seriál predbehne knihy.
A tiež pri takomto tempe už budú detský herci pri konci seriálu dobre starí.
A pri tom tempe akú to má sledovanosť sa nečedujem že by HBO chcelo urobiť spinn-off.
Pokiaľ sa to udrží tak to bude sfilmovaná celá sága. (7 kníh - hmm žeby asi tak 8 alebo 9 sérií?)
Ved už teraz v tejto sérii dajú tretinu z troch kníh, čo nám dohromady dáva celú knihu (hold ked kniha 4,5 išli paralelne)
A inak musím povedať že tých pár minút naviac pri každej epizóde je vidieť
A tiež pri takomto tempe už budú detský herci pri konci seriálu dobre starí.
A pri tom tempe akú to má sledovanosť sa nečedujem že by HBO chcelo urobiť spinn-off.
Pokiaľ sa to udrží tak to bude sfilmovaná celá sága. (7 kníh - hmm žeby asi tak 8 alebo 9 sérií?)
Ved už teraz v tejto sérii dajú tretinu z troch kníh, čo nám dohromady dáva celú knihu (hold ked kniha 4,5 išli paralelne)
A inak musím povedať že tých pár minút naviac pri každej epizóde je vidieť
- Leon
- Pokročilý používateľ
jank05 : aha, tak ja som sa pytal kamoša, že kedy konečne zomrie lebo už mam na neho nervy a on ze v tretej serii umrie. ciže to až v 4tej?
btw ako vies, ze presne v 8mom diely ?
btw ako vies, ze presne v 8mom diely ?
skor by som povedal, ze 9. diel - The Rains of Castamere
pre mna inak asi jeden z najsilnejsich momentov celej serie, chvilu mi trvalo, kym moj mozog spracoval, co sa stalo
jo a k tym hercom, uz teraz je vidno ako podrastla Arya, Sansa a tiez Bran, tiez som zvedavy ako to pojde dalej, mali by si svihnut s dalsou seriou, max. pol roka, rok je velmi dlho
pre mna inak asi jeden z najsilnejsich momentov celej serie, chvilu mi trvalo, kym moj mozog spracoval, co sa stalo
"There’s a troll within every man that stirs when you put a keyboard in his hand"
-
- Používateľ
sorry moja chyba. Knihy som prečítal pred polrokom a už si to všetko presne napamätám. Je tam toho proste veľa.
Každopádne terajšia séria sa veľmi zaujímavo rozbieha a je tam dosť silných momentov.
Radšej ešte počkajme kým vyjdú všetky epizódy a potom môžme diskutovaž ktoré epky boli najlepšie.
Ale i prvej a druhej série si tie najlepšie a najsilnejši epky nechali práve na koniec.
Vid ep 8,9,10.
A však treba povedať že to čo teraz vyzerá veľmi dobre, môže za chvíľu skončit úplnou katastrofou. A tý čo boli na tom na začiatku veľmi zle si teraz môžu dosť polepšiť
No uvidíme či HBO zmení plány ohľadom dospievania hercov.
Ako i priebeh rokov je vo GoT iný ako u nás, takže "teoreticky" by to až tak vadiť nemalo
Každopádne terajšia séria sa veľmi zaujímavo rozbieha a je tam dosť silných momentov.
Radšej ešte počkajme kým vyjdú všetky epizódy a potom môžme diskutovaž ktoré epky boli najlepšie.
Ale i prvej a druhej série si tie najlepšie a najsilnejši epky nechali práve na koniec.
Vid ep 8,9,10.
A však treba povedať že to čo teraz vyzerá veľmi dobre, môže za chvíľu skončit úplnou katastrofou. A tý čo boli na tom na začiatku veľmi zle si teraz môžu dosť polepšiť
Ako i priebeh rokov je vo GoT iný ako u nás, takže "teoreticky" by to až tak vadiť nemalo
ja si tiez vsetko presne nepamatam, Dance with Dragons som dokoncil asi pred rokom a ako vravis je tam toho velmi vela
len teraz citam druhy krat Storm of Swords subezne so serialom, tak niektore info mam cerstve
tie sample chapters si nepozeral?
inak este odporucam The Tales of Dunk and Egg, kratke poviedky celkom dobre na doplnenie histore zo sveta ASOIAF
len teraz citam druhy krat Storm of Swords subezne so serialom, tak niektore info mam cerstve
tie sample chapters si nepozeral?
inak este odporucam The Tales of Dunk and Egg, kratke poviedky celkom dobre na doplnenie histore zo sveta ASOIAF
"There’s a troll within every man that stirs when you put a keyboard in his hand"
-
- Používateľ
link na sample chapters: http://www.icefire.cz/knihy/pisen-ledu- ... ne-tyrion/
I v českom preklade. Originálne (anglické) si nejako neviem dohľadať
Osobne skôr teším na vydanie The World of Ice and Fire – Svět ledu a ohně, ktorý toho ukáže dosť z hľadiska histórie postáv rodov. A vcelku pekne by tak mohlo vysvetliť určité udalosti a súvislosti.
I v českom preklade. Originálne (anglické) si nejako neviem dohľadať
Osobne skôr teším na vydanie The World of Ice and Fire – Svět ledu a ohně, ktorý toho ukáže dosť z hľadiska histórie postáv rodov. A vcelku pekne by tak mohlo vysvetliť určité udalosti a súvislosti.
- OkiGraphics
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 18. Sep, 2010, 11:20
Neodolal som a musel som si pozrieť ešte raz 4. diel. Na HBO bol už s dabingom, tak že kuknem to s ním... Fakt som ale nečakal že to bude až tak strašné Chápem, že dabing znie vždy tupšie ako originál... Ale aké kraviny tam hovorili, občas úplné nezmysly, čo s prekladom veľmi spoločné nemali Navyše, poslednú tretinu bol obraz asi o 2 sekundy pozadu. Dúfam že to je len nejaký "alpha" dabing a nie finálna verzia. Ja viem, napíšete že to proste nemám pozerať s dabingom, ale nedalo sa mi neposťažovať
MB: ASUS P5Q SE, CPU: Q9400 2.66 GHz -> 3.60 GHz + Arctic Freezer 7 Pro, VGA: ATI sapphire 3870 MSI GTX 560 Ti Twin frozr II PSU: FORTRON Bluestorm II 500W, RAM: Corsair 2x2 GB + 2x1GB 901 MHz DDR2, CASE: Thermaltake M5
Monitor: Dell Ultrasharp U2311H 23 Notebook: HP ENVY 15-j000ec
Monitor: Dell Ultrasharp U2311H 23 Notebook: HP ENVY 15-j000ec
Horšie je, že na HBO OD sú tiež len GoT s českým dabingom a len 1. a 3. séria. Som chcel pozrieť 2. sériu.
s pozdravom, crux.
- Leon
- Pokročilý používateľ
hm no musím pozrieť čo vymysleli s tým dabingom,.... ja som právaže chcel pozerať výhradne s českým, pretože u tohto seriálu mi ao jediný pasuje viac český než anglický Dokonca som v pondelok čakal až do večera či pojde s českými, no teraz už pozerám ráno