LAN problem s zdielanim suborov

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
galen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 01. Jún, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa galen »

sPETERs napísal:
jararak napísal:bssid bude asi len ine oznacenie ssid co je vlastne nazov siete a ten musi byt rovanky
hmm co tu davate ze uzivatelsky 6Mb? ved ked to budu mat na 54Mb tak to tak aj pojde, pokial tam fakt nemaju zarusenie ako svina ale velmi velku vzdialenost
vzdialenost je asi 200-300 m a je priama viditelnost ziadna prekazka a pokial viem tak ani ziadne krizenie inim vedenim
LOL
ma tak napadlo, ze nam raz na skole nahodne vypadavalo WiFi .. .a az potom sme prisli na to, ze je to tym zeriavom, co sa pred nim otaca :D

ok, ale v tom to tiez predpokladam nebude ...

viac by som povedal, ze sa treba sustredit na to, preco 1 pocitac z budovy A sa dostane na 1 pocitac budovy B, ale nie na pocitac 2 budovy B. Resp. preco je rychlost 1A-1B velka ale 1A-2B mala ...
VodnikIN
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 03. Feb, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa VodnikIN »

jararak napísal:...
hmm co tu davate ze uzivatelsky 6Mb? ved ked to budu mat na 54Mb tak to tak aj pojde, pokial tam fakt nemaju zarusenie ako svina ale velmi velku vzdialenost
A ty expert si myslis ze ked je tam napisane 54Mbit tak mu to tak rychlo aj pojde?? Sa zobud...
"Maximalni rychlost na fyzicke vrstvì je sice 11 Mbit/s, ale uzitna rychlost je nizsi, protoze 30-40 procent teoreticke kapacity tvoøi rezie. Testovana uzivatelska rychlost se udava kolem 6 Mbit/s."

a podobne je to aj pre 54Mbit zariadenia atd!

Nieco o SSID: http://en.wikipedia.org/wiki/SSID , BSSID - http://en.wikipedia.org/wiki/BSSID aby sa vedelo o co sa jedna.
CPU AMD Barton XP 1833MHz@2200MHz (1.7V) -> Watercooled | MB Abit NF7-SL rev.2.0, NB -> Watercooled | RAM A-Data Vitesta 2x256MB | VGA Saphire Radeon 9600XT -> Watercooled | SOUND SB Audigy 2 | HDD Hitachi 7K250 160GB + Hitachi T7K250 160GB | DVD LG 4120B DVD-RW | CASE Avance B031 + AC Fan 3| PSU Chill Inovation 400W rev.2 | MONITOR Fujitsu-Siemens P19-2
Clen Obcianskeho Zdruzenia blava.net
galen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 01. Jún, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa galen »

presne tak, 54mbit je v idealnych podmienkach, na velmi kratku vzdialenost, laboratorium ...
ale dobre to vyzera, ked na skatulu napises 54mbit, namiesto realnych 30...

to mas pri vsetkom tak, ze sa udavaju idealne hodnoty ... ci uz pristupove doby na disk, mechaniku, ramku ... cokolvek ...

ale uz asi moc odbocujeme od temy ...

treba skusit prist na to, preco to nechce chodit ... :)
jararak
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jararak »

A ty expert si myslis ze ked je tam napisane 54Mbit tak mu to tak rychlo aj pojde?? Sa zobud...
hejj
zmontoval som nejedu siet, pripojil som 78 ludi behom 2 mesiacov na jednoho providera tuna v ke.neviem ake zariadenia pouzivate vy ale my sme mali vzdy tie najlacnejsie haraburdy s akymi to slo.
na 300m neni problem sa spojit ak obe ap maju tie malicke 2db antenky. a hore som uz od rana.
sam ked chodim ku susedovi na caj tak to mam cca 50m a 4betonove priecky a stale mam na booku este 54-max 48mb a tolko by som aj dosiahol kebyze nemam uzasny 4200ot disk, medzi kompami doma co mam doma to uz takto funguje tych real 5-6MB
s tym bssid som sa zatial nestretol, zjavne tie gebuziny nemaju poniektore v menu to bezne uvadzane

teraz k teme, mate rovnake ipcky na rovnakej podskupine, ste v rovnakej pracovnej skupine ? sem tam nam robilo aj toto problem.
neskusali ste nastavit na apcku dhcp? mozno keby vam to automaticky nahadzalo ipcky tak by sa problem odstranil.
co sa tyka tych apciek, dajte tam novsi soft, casto to robilo take problemy ze tie casto vypadavali, mrzli, nemali deklarovanu rychlost a podobne. a ak mozes skus mi tu dat aky typ zariadenia to vobec mate nech skusim pozret daco o tom na nete. inac mate to cez swich zapojene, je iste ze ten swich je v poriadku? secky kable su dobre nakrimpovane? kazdy uzivatel sa da pingnut?
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
siki
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2003, 08:00

Príspevok od používateľa siki »

Tento problem je znamy uz dlho a to ani nemusia byt siete spojene cez wifi.Patral som kade sa dalo, a stretol som sa aj s nazormi ze windowsovky klient je nahovno...

Inak to ze switch nieje vporiadku je tiez dost mozne ale pochybujem.

Inak tieto AP co pouzivas, no neviem u nas v BA sa to takto uz neriesi dlho, pretoze vzdy bol snimi len problem.Najlepsie je pouzivat normalne pc, s linuxami..
Sempron64 2800+|MSI K8n Neo 3|Giga-byte Radeon 9000pro @320/300|Seagate 30GB|WD 120GB SATA|CD-RW Lite-On|DVD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|

Návrat na "Siete"