Vhodná GPU na OC

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
BAXO
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 14. Mar, 2012, 15:42

Vhodná GPU na OC

Príspevok od používateľa BAXO »

Ja viem že to sa povedať nedá, keďže silicon lottery...
Ale chcel by som počuť aspoň nejaké názory, chcel by som totiž na to uplatniť vodné chladenie
ktoré som si zadovážil za tým účelom.

A treba spomenúť že mám brutálnu smolu na čipy, alebo na karty celkovo.
Tu som si zlepil taký obrázok toho čo mi prešlo rukami za tieto tri mesiace:
http://www.baxo.6f.sk/cards.png

-7970 od gigabytu bola dobrá karta, ale zamknutá voltáž...
pokúsil som sa ju odblokovať flashom biosu, ktorý následne jedna pozícia switchu z neznámych
príčin neprežila...druhá však fungovala v pohode nech som flashoval čo som chcel,
túto závadu dokonca nevedeli opraviť ani v servise tak mi poslali úplne novú ktorú som ale nakoniec predal...

-7970 od MSI, tu som troška vsadil na to že je to lighting séria, a mal som očakávania.
jak krásne išli taktovať pamäte, tak zle išlo jadro...nedokázal som ju ustabilniť
ani na 1150mhz na jadro pri akejkoľvek voltáži, aj multimetrom som to pozeral ale to bolo ok
nakoniec som aj ju predal z dôvodu, že vodný blok na ňu už nie je dostupný a musel by som kartu
posielať katedade aby mi to na ňu vyrezali to bol hlavný dôvod...

-7970 od asusu, matrix. Tak toto je najčerstvejšia, vlastne asi predvčerom prišla...
maximálne sa mi podarilo ustabilniť 1130mhz na jadro, čo je úplne bieda na matrix edíciu :(
než som mohol začať hocičo reálnejšie skúšať bez varovania sa odpálila úplne...
takže som ju mal zapojenú asi 5min, teraz je na reklamácii s vrátením peňazí

proste mam neskutočnú SMOLU, a nebaví ma to. Nie že by som bol milionár, ale viac-menej zo zaujímavosti
som poskúšal viacero 7970, ale už momentálne sa mi do ničoho nechce...
Rozmýšlam nad 770 GTX, alebo možno 780...čo by sa viac oplatilo? a ako je to s vodnými blokmi?
ale s mojím šťastím... :smutny:
Používateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33

Re: Vhodná GPU na OC

Príspevok od používateľa Kyselinka »

Takze je na case ist do nVidie :D
Zakladna otazka: ake su presnejsie ostatne komponenty?
BAXO
Nový používateľ
Nový používateľ

Hej tiež si to hovorím :laugh:
Ale teda jako, chápeš ak nestrelíš na matrixe aspoň tých 1200mhz tak to ľudia vracajú, veď to je karta zameraná na OC...ja viem že garantovaných je len tých 1100mhz čo dotaktoval výrobca, ale takto je to fakt sklamanie.

a zostava:

i5 2500K @ 5ghz (Noctua NH-D14 zatial)
ASUS sabertooth Z77
Kingston DDR3 HyperBluX 1133mhz 8GB
Super Flower 1000W Golden King

no a to celé mam v Corsair 650D
Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Brandoo »

Problem nieje ani tak v kvalite cipu ale skor problem bude v tebe, ze ocakavas od grafik nemozne. V priemere tak +150MHz a dost.

Skus pockat pokial vyjde Lightning verzia od MSI GTX780, tie verzie zvycajne maju velmi dobre napajanie + "reaktor" ktory prispieva k lepsiemu OC. Graficky cip vyrobna ovplyvnit nevie, ale vedia kvalitu plosneho spoja a napajania. Teda potencionalne najlepsie grafiky su tie co nemaju referencne PCB. Avsak nie na vsetky su aj full cover bloky. A pre dobre OC je potrebne aj chladenie a zdroj. Ked neni full cover blok (ci tekuty dusik), nemozes od toho ocakavat zazraky.

Teda ak mas teraz daku grafiku, vaz si ju (nie na vahe ale buc rad, ze ju mas) a pockaj na MSI GTX780 lightning a myslim ze EK urobi na nu aj blok .. no este som nepocul ze ma byt (pre GTX680 tusim maju)

MSI robili aj robia dobre grafiky teda minimalne co sa tyka PCB.
Spoiler: ukázať
Liquid cooled PC: MB: MSI Mpower Z77 CPU: Intel Core i7-2600K @ 4,5GHz + EK Supermancy CSQ Plexi+Nickel VGA: Gigabyte GTX780 + EK EK-FC Titan Clear Plexi+Nickel RAM: Kingston 2x 8GB DDR3 1600MHz SSD: Samsung 840 Pro 256GB HDD: WD Caviar Green 2TB EARS PSU: Seasonic X-560 Zvuková karta: Creative SoundBlaster Titanium HD USB CASE: Silverstone TJ07 Keyboard: SteelSeries 6G V2 Mouse: Logitech G5 Mousepad: SeelSeries QcK Diablo III Monitor: Samsung SyncMaster BX2440 OS: Microsoft Windows 10 Pro 64-bit
BAXO
Nový používateľ
Nový používateľ

Brandoo napísal:Problem nieje ani tak v kvalite cipu ale skor problem bude v tebe, ze ocakavas od grafik nemozne. V priemere tak +150MHz a dost.

Skus pockat pokial vyjde Lightning verzia od MSI GTX780, tie verzie zvycajne maju velmi dobre napajanie + "reaktor" ktory prispieva k lepsiemu OC. Graficky cip vyrobna ovplyvnit nevie, ale vedia kvalitu plosneho spoja a napajania. Teda potencionalne najlepsie grafiky su tie co nemaju referencne PCB. Avsak nie na vsetky su aj full cover bloky. A pre dobre OC je potrebne aj chladenie a zdroj. Ked neni full cover blok (ci tekuty dusik), nemozes od toho ocakavat zazraky.

Teda ak mas teraz daku grafiku, vaz si ju (nie na vahe ale buc rad, ze ju mas) a pockaj na MSI GTX780 lightning a myslim ze EK urobi na nu aj blok .. no este som nepocul ze ma byt (pre GTX680 tusim maju)

MSI robili aj robia dobre grafiky teda minimalne co sa tyka PCB.
Nečakám od grafík veľa, dávajú tam čipy ktoré sú stabilné nadoraz len s ich frekvenciou a to mi vadí, na tom predsa nie je nič zlé.
Tej gigabyte nevyčítam nič, tam bola zavretá voltáž a tým to pre mňa zhaslo, navyše nikde neni písané že by mala trhať rekordy...

ale to že MSI lighting alebo Asus Matrix posuniem max. o 30mhz pri akejkoľvek voltáži, pričom v každej recenzii sa u matrixu podarilo okolo 1250-1300mhz a u lighting najmenej 1170, no mne ani to.
tak to už považujem také troška že buďto mám smolu, alebo niekto fláka výber čipov.
Tam bolo rečí že to sú karty na dusík, a na čo neviem čo ešte a čo mi pomôže aj vodné ked na to dám, keď to bez problémov uchladí aj vzduch lebo tá karta ma otrasný potencial...
Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Od koho si tie grafiky nakupoval ?
Liquid cooled PC: MB: MSI Mpower Z77 CPU: Intel Core i7-2600K @ 4,5GHz + EK Supermancy CSQ Plexi+Nickel VGA: Gigabyte GTX780 + EK EK-FC Titan Clear Plexi+Nickel RAM: Kingston 2x 8GB DDR3 1600MHz SSD: Samsung 840 Pro 256GB HDD: WD Caviar Green 2TB EARS PSU: Seasonic X-560 Zvuková karta: Creative SoundBlaster Titanium HD USB CASE: Silverstone TJ07 Keyboard: SteelSeries 6G V2 Mouse: Logitech G5 Mousepad: SeelSeries QcK Diablo III Monitor: Samsung SyncMaster BX2440 OS: Microsoft Windows 10 Pro 64-bit
BAXO
Nový používateľ
Nový používateľ

gigabyte bola z alzy, lighting bol z vvtech.sk a matrix bol zo sharku...
dexterav
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00

Príspevok od používateľa dexterav »

mno nedávno som videl recku na Lightning 770GTX jej OC sa nijak neodlišovalo od bežnej 770 :-)
narovinu pokiaľ stojí iba o 10% viac ako bežná karta nestojí to vlastne zato
pokiaľ by si človek trúfal proste by som zobral tú najlacnejšiu GK v rámci modelov a narval tam niečo primerané od AC
vždy , ked nie nič iné, to bude tichšie :)
samozrejme by som si čekol či niesú nejako pokurvít.kované ohľadom voltáže
OC je čistá náhoda takže tak
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X32GB6,8GHz CL32 Vengeancel, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s+A50s+T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X

motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

BAXO napísal:gigabyte bola z alzy, lighting bol z vvtech.sk a matrix bol zo sharku...
no a to je dovod preco maju mizerne OC. Musis brat od Gaba tichepc.sk, tam som dostal zatial vzdy taku grafu ktora uspokojila moje OC naroky

posledna MSI GTX570 PE/OC v pohode dala aj +180MHz na jadro
pred nou som mal Asus GTX570 DCII od ineho predajcu a ta nebola stabilna ani na zakladnych frekvenciach

Treba len poznat tych spravnych ludi a mat kontakty, hned budes mat dosah na lepsie veci xD
BAXO
Nový používateľ
Nový používateľ

Brandoo napísal:
BAXO napísal:gigabyte bola z alzy, lighting bol z vvtech.sk a matrix bol zo sharku...
no a to je dovod preco maju mizerne OC. Musis brat od Gaba tichepc.sk, tam som dostal zatial vzdy taku grafu ktora uspokojila moje OC naroky

posledna MSI GTX570 PE/OC v pohode dala aj +180MHz na jadro
pred nou som mal Asus GTX570 DCII od ineho predajcu a ta nebola stabilna ani na zakladnych frekvenciach

Treba len poznat tych spravnych ludi a mat kontakty, hned budes mat dosah na lepsie veci xD
noo od gaba mam ten vodny set, takze tam problem neni, mozem aj od neho ten matrix skusit.
Otázne je že či teda zase mám skúsiť 7970 alebo sa poobzerať po nejakej tej nvidii...
dexterav
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

ak chceš oc je úplne jedno či AMD alebo NV, ved to stým nič nemá :?
15% zvýšenie výkonu je 15% zvýšenie výkonu aj pri NV alebo AMD, alebo mi niečo uniká?
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X32GB6,8GHz CL32 Vengeancel, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s+A50s+T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X

BAXO
Nový používateľ
Nový používateľ

Jasné ja viem, len jedná sa mi o to že aj keď je 770ka v podstate 680, tak
má lepšie výsledky v priemere o 4-5 FPS v hrach.
Čiže ak by sa podaril aspoň aký taký OC na nej, tak neviem či by som sa do takého stavu
dostal aj s 7970, hlavne by som musel trafiť poriadny čip a to pochybujem že sa podarí, tie najlepšie šli do recenzií..

preto sa pýtam, či mám ísť už vlastne po štvrtý krát do 7970, alebo dať šancu nvidii...
dexterav
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

ak dáš rovnaké OC bude 770 vs 680 +-1FPS pre 770GTX :D
ten 1 FPS urobia ramky ktoré majú 7GHz pri 770GTX
ono ked pozeráš na testy je to +- jedno :D
ak chceš robiť OC zobral by som 780GTX :)

Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ked uz tak, tak zober GTX780 ...

Titanic uz nie ... je to crep so slabym OC za vela penazi malo muziky. GTX780 je taka vyrovnana ... medzi HD7970 a Titanikom
dexterav
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

mno Titanic má vlastne lepšie OC ako 780
ale za 1000e asi eeee xP :)

Návrat na "Nákupná poradňa"