Upozornenie: Ide iba o moj osobny nazor, vyplyvajuci z kratkodobeho vyuzivania roznych telefonov co som si nakupil na vyvoj aplikacii (poznamka pre seba, uz by som mal aj nieco zacat robit a nie iba nakupovat telefony, pricom nasledne nic pre ne nespravim

).
Vlastnim iPod Touch 4G 8GB (iOS 6), Samsung Omnia 7 (WP7.8), HTC 8S (WP8), Samsung Galaxy Nexus (Android 4.2.2), HTC One (Android 4.1 + Sense 5).
Android v jeho nativnej forme (Samsung Galaxy Nexus) problemy popisane cobr4in-om nema. Ano, obcas co-to v pripade extremnej zataze na mikrosekundu sekne, ale nejde v ziadnom pripade o bezny jav. S podobnymi prejavmi ako popisuje som sa typicky stretaval u Samsungov s Touchwizom. HTC One je samozrejme bleskurychle nech na nom robite cokolvek, akurat sa niekedy az neprijemne zahrieva, to je ale dane hlinikovym sasi.
WP7.8 a WP8... No, tu je to tazke. Vizualne je OS v poriadku, ale mam pocit ze okrem Nokie ostatni vyrobcovia vyrabaju telefony iba preto, aby sa nepovedalo, plus niektore aplikacie z principu nie su mozne (napriklad IRC ci IM klient beziaci v pozadi, riesenim su push notifikacie, na tie ale zas logicky musi byt prislusna serverova cast). Ak ti ale obmedzenia nevadia, tak je to urcite celkom pouzitelny system. Ako ale pisali vyssie - 8S urcite nie, ma to malu pamat, a este ked pridame (snad coskoro vyrieseny) bug s "other storage".
iOS - nuz, tu budem asi najkontrovernejsi, ale v porovnani s Android a WP je to ako keby sme porovnavali Windows 7 (Android, WP) oproti Windows 95 (iOS). Ano, da sa v nom spravit vsetko to co aj na Androide ci iOS (samozrejme okrem specifickych veci ako widgetov ci tiles), ale vsetko sa tam riesi akosi kostrbato.
Ak by som vyberal v dnesnej dobe, tak asi Lumiu 820 ak si zmiereny s obmedzeniami Windows Phone (pozeram, ze v alze stoji 282 euro), pripadne nejaky lepsi Android (prihliadnuc na cenu asi Nexus 4 - 380 euro). iOS je z mojho pohladu system pre masochistov, ale ak sa ti pozdava, preco nie. Azda jediny dovod pre iPhone je pouzitie vykonnych komponentov relativne malom telefone - s Androidom ci WP budes iba tazko zhanat quadcore v 4" telefone

.