Notas na hudbu

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
cuculka
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Notas na hudbu

Príspevok od používateľa cuculka »

Ahojte. Potrebovala by som notebook len na hudbu, konkretne na mixovanie hudby. Program na mix bude VDj. Nechcem do toho vrazat vela penazi max 250eu idealnejsie menej. Ma to vyznam? Aby hlavne vydrzal ist dlhsiu dobu viac tam myslim netreba. A vyhovovla by aj 10".
Dakujem za kazdu radu.
Kúpila som v obchode nejakú jazmínovú ryžu sedemtisícšesťsto X ,ktorá je položená na Haj-Tech lopáriku AM päť Aršok, či ako sa to vyslovuje, spolu s 256 000 000 000 bitov pamätania Krála kameňov . To som odviezla jednou terou , voláme ju Strašiak Apačov a k nej máme aj vlečku ,ktorá ma tri vrtule ,tuším rok výroby siedmeho deviaty o nula nula východného času. Na tu vlečku treba minimálne 1.073 konských síl , z uložením motora v tvare XTX. A pri tom sa pozeráme na krajinku cez čelné sklo o šírke tritisíc milimetrov.
Samozrejme ,štebotavé zvuky polovodičov počúvame s každej strany ,len si pritom treba dávať pozor na tých pätnásť kanálov po ceste, tak že po tme radšej nikam nechodím .
spencer
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00

Re: Notas na hudbu

Príspevok od používateľa spencer »

na ten nb bude treba predovšetkým dobrý procesor a zvukovu kartu čo v tejto cenovej kategórii nemá asi vyznám riešiť . treba vyšši rozpočet .
Spoiler: ukázať
Notebook Lenovo IdeaPad Gaming 3-15IMH05 Onyx BlackCPU :Intel Core i5 10300H Comet Lake RAM : RAM 24GB DDR4GPU : NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti 4GBSSD : SSD 512GBHDD :1000 GB HDD Sound cardFiiO E10 OlympusOS : Windows 10 64-bit Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš :evolveo wm430
cuculka
Používateľ
Používateľ

:facepalm: VDJ mi fungoval na starom 2.6GHz Celeron procesore tak nevidim problem aby isel na novych procesoroch...Zvukova v notebooku :hysterical: ...si ma pobavil :) ..
Mam externu M-Audio.
Toto jedine sa mi tak pozdava: http://www.alza.sk/asus-x55a-sx117-d360686.htm#popis
Kúpila som v obchode nejakú jazmínovú ryžu sedemtisícšesťsto X ,ktorá je položená na Haj-Tech lopáriku AM päť Aršok, či ako sa to vyslovuje, spolu s 256 000 000 000 bitov pamätania Krála kameňov . To som odviezla jednou terou , voláme ju Strašiak Apačov a k nej máme aj vlečku ,ktorá ma tri vrtule ,tuším rok výroby siedmeho deviaty o nula nula východného času. Na tu vlečku treba minimálne 1.073 konských síl , z uložením motora v tvare XTX. A pri tom sa pozeráme na krajinku cez čelné sklo o šírke tritisíc milimetrov.
Samozrejme ,štebotavé zvuky polovodičov počúvame s každej strany ,len si pritom treba dávať pozor na tých pätnásť kanálov po ceste, tak že po tme radšej nikam nechodím .
spencer
Používateľ
Používateľ

ak chceš robiť kvalitne hudbu treba kvalitnú zvukovku , robieval som hudbu v fl studiu tak trocha viem a rozdiel proti predošlej zvukovke a novej bol prevratný a to nebola zas nejaká extra trieda , no rob ako chceš každopadne vždy sú k dispozícii externé usb zvukovky ale nemyslím že to bude zázrak . nuž virtual dj som chviľu používal a na celerone 2.5GHz to nebolo vždy plynule :rolleyes:
Notebook Lenovo IdeaPad Gaming 3-15IMH05 Onyx BlackCPU :Intel Core i5 10300H Comet Lake RAM : RAM 24GB DDR4GPU : NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti 4GBSSD : SSD 512GBHDD :1000 GB HDD Sound cardFiiO E10 OlympusOS : Windows 10 64-bit Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš :evolveo wm430
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Príspevok od používateľa Andre »

notas s dobrou zvukovkou? blaznis? nic take neexistuje
co je na usb zvukovke zle?
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
spencer
Používateľ
Používateľ

Na svojom nb mám zvukový systém Asus SonicMaster Lite.Ten zaistí zvukové podanie, ktorý podá v tejto triede notebookov bezkonkurenčné basy aj čiste výšky. To som citoval. A keďže už verzia lite je dosť čistá basy sa dajú znášať tak full môže mať este lepšie podanie. Ja len tvrdím že do nb sa už robia fajn zvukové karty a podľa kna aj vhodné na mix hudby ako aj tvorbu.
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Príspevok od používateľa Andre »

To bude daka kravina, ked kukam ake lacne zariadenia asus to maju, ak je to ono.
Ako nevravim ze dobre veci nemozu byt male, napr taky http://www.audioquest.com/usb_digital_a ... gonfly-dac ale to stoji okolo 200e.
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

Ak chceš seriózne riešiť hudbu a jej produkciu, kúp si MACbook
cuculka
Používateľ
Používateľ

Takto, asi som to moc strucne jednoducho napisala sa ospravedlnujem. Priatel ma narodky a jeho zaluba je domace djovanie popripade nejake tie "oslavy". Na domacu tvorbu ci podobne veci ma svoj pc. Ale nebaviho bravat ked hra mimo,lebo sa mu raz stalo ze mu nenaskocil system, lebo hdd vykazalo chybu(nastastie ked prisiel domov). A ja by som mu chcela daky notas kupit v ktorom bude iba VDj na nic ine sa pouzivat nebude. To bude riesene externou zvukovou ,ktora bude spojena s mixpultom.Cize vo VDj sa budu len prehravat pesnicky nic viac. Preto si myslim, ze tie parametre co maju take lacne notasy vykonovo stacit budu..Ja len ci dokaze taky notebook ist v kuse napr 8hodin aby nezamrzol alebo ci je vätsia poruchovost takychto modelov :?
ANONYM_a7

za tie prachy fakt nezoženieš nič čo dá 8h. A výkonovo dostatočné fakt ani náhodou. Je mi ľúto.
xsi69
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa xsi69 »

Nemáš sa čoho obávať ak by to blblo , môžeš to reklamovať .
Čo tak niečo takéhoto ?

Kludne ber ten asus , do tej ceny som nič lepšieho nenašiel .

@ Broslo - myslela , že či nezamrzne book a nie výdrž na batériu .
PC:
CPU/Cooler: i5-4670K 3,4ghz@4,7Ghz 1,4V + Alpenföhn Brocken 2+XF140
MB: Asrock Z87M-Extreme4
RAM: 2x8gb Crucial Ballistix tactical@2133mhz 10-9-10-24 T1 1,4V
GPU: 1070ti Asus Turboblower
NVME: 512gb VPN100
SSD1: Samsung 860 qvo 512gb
SSD2: Samsung 840 EVO 250gb
SSD3: Hikvision C100 1TB (hot_backup)
HDD: 2x WD RED 3TB RAID 1 v silentmaxxoch (cold_backup)
PSU: Superflower Golden King 550w 80+platinum
CASE: Fractal Arc Mini
LCD: AOC Q3279VWF
Audio: Xonar DX , Microlab B77+solo6c , Fiio X3 64gb , Sony MDR-1R
Cooling: 4x120mm fractal silent@350rpm, cryorig XF140@ 400rpm, Enermax tb silence@ 300rpm, SS he01 140x38mm fan @ 400rpm

NB_Personal: HP elitebook 830 G5
CPU: i7 8650u
RAM: 32gb
GPU: Intel 620
SSD: 1tb nvme
LCD: fHD sureview 120hz
LTE: áno

NB_Work: HP elitebook 840 G5
CPU: i7 8650u
RAM: 32gb
GPU: Intel 620
SSD: 512gb nvme
LCD: fHD
LTE: áno

Phone: Xiaomi mi8 128gb weekly rom
ANONYM_a7

Aha :D tak ak je vsetko ok aj drivre a os musi to slapat 24/7. Hlavne sa vyhni atomu.

http://www.alza.sk/acer-aspire-one-756- ... 360928.htm

toto je asi best v tej cene.
kumen
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 24. Feb, 2011, 21:54

Príspevok od používateľa kumen »

Možno by sa tomu programu páčili 4 GB RAM, a daj si pozor s akým OS to chceš.
cuculka
Používateľ
Používateľ

Asi som sa rozhodla pre tento: http://www.alza.sk/acer-aspire-one-756- ... 438303.htm
Moze byt?
ANONYM_a7

no ved som ti ho odporucil tak za mna urcite. Ma ho priatelka robi na tom vsetko je spokojna. ale pozor je to bez OS!

Návrat na "Nákupná poradňa"