Internet so sebou do zahraničia
- Mr.Fontaine
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 10. Nov, 2009, 18:36
Internet so sebou do zahraničia
Zdravím, chcel by som sa opýtať, či má niekto skúsenosti, resp. vie o možnostiach ako mať svoj internet stále so sebou aj v zaharaničí. Konkrétne sa pýtam preto, lebo idem cez leto do Talianska do oblasti, kde žiadne prípojky na net asi nebudú a ne free wifi sa nechcem spoliehať už vôbec. Registrujete nejaké ponuky takého druhu u našich poskytovateľov alebo operátorov na Slovensku? Na území SR a ČR používam internet Orangeou s programu internet So sebou aj s modemom. Lenže ten mi niekde inde fungovať asi nebude. Keď som sa bol pýtať o orange, tak mi povedal, že by to vyšlo s týmto dosť draho ani nevedel povedať konkrétnu sumu ani iné riešenie, takže si myslím, že asi nevedel vôbec nič
CPU:Intel C2D E4300 1,8@2,71 GHz, Doska: Gigabyte G33 S2l, RAM: A-Data Vitesta 2x1Gb 800Mhz, VGA: Sapphire Radeon HD 5750 Vapor-X 1Gb, PSU: Seasonic rev. f3 400W, HDD: WD 250Gb
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Internet so sebou do zahraničia
Zabudni na nejake ponuky SK operatorov a vybav si nejaku datovu predplatenku priamo tam.
http://www.prepaidgsm.net/en/italia/data_italy.php (cast Web data offers (data based billing)).
http://www.prepaidgsm.net/en/italia/data_italy.php (cast Web data offers (data based billing)).
- Mr.Fontaine
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 10. Nov, 2009, 18:36
Vďaka za tip. Nevieš ako postupovať pri výbere toho internetu. Ak mám svoj modem (ZTE MF195E), tak si tam niekde do neho v nejakom centre zoženiem SIM kartu a môžem požívať alebo sú to nety na inom princípe? Ďakujem za radu, lebo už hľadal na nete free wifi zóny a kaviarne
CPU:Intel C2D E4300 1,8@2,71 GHz, Doska: Gigabyte G33 S2l, RAM: A-Data Vitesta 2x1Gb 800Mhz, VGA: Sapphire Radeon HD 5750 Vapor-X 1Gb, PSU: Seasonic rev. f3 400W, HDD: WD 250Gb
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Presne tak, nebudes pouzivat datovy roaming, ale priamo lokalnu SIM kartu lokalneho mobilneho operatora. Ak tvoj USB modem nie je blokovany (pre istotu sa spytaj svojho operatora), tak proste iba vymenis SIM-ku v tvojom USB modeme (ak sa to da) a pouzijes tu z Talianska. Su to klasicke mobilne internetove pripojenia, len si musis vyberat z moznosti v tabulkach "Web data offers (data based billing)" a "Web data offers (time based billing)". "Blackberry© data offers" su specificke pre Blackberry a "Mobile surfing only data offers" zas nemaju povolene vyuzitie pre tethering/USB 3G. To, ze ktore si vyberies uz zavisi od tvojej penazenky, datovych narokov a pokrytia v cielovej oblasti.
Len si precitaj presne podmienky, vyzera ze budes potrebovat aj nejaky taliansky identifikator.
Len si precitaj presne podmienky, vyzera ze budes potrebovat aj nejaky taliansky identifikator.