Chalani, stala sa mi taká nemilá vec, pri inštalácii chladiča CPU som sa pozrel aj na chladiče NB kde nebola žiadna Pasta, len holý čip a chladič. Chcel som ho dať dole, len to išlo strašne ťažko a boleli ma už z toho nechty. Tak som zobral ploché kombinačky a snažil som sa tie rozťahovacie nožičky na tom kolíku stlačiť a nechtiac som poškrabal s kombinačkami plošné spoje. Ktoré viedli z CPU niekde, už neviem kam. Takpovediac som ich oholil a bolo vidieť medenné kontakty, predpokladám, že som nič nepoškodil, len som ho "odblankoval". To by ani taký problém nebol, len potom ako som vložil späť MB do skrinky, všetko som zapojil, pripojil a ešte čo jil... spustil som PC, začalo Bootovať OS, a vyskočilo mi, že OS je poškodený, pravdepodobne kvôli HW alebo SW zmene, ak resetnem PC a dám akýkoľvek SafeMode, tak nič nefunguje.Tak som disk resp partíciu na ktorej bol OS sformátoval, no nechtiac, neviem ako, ja blbec, sformátoval som aj partíciu na ktorej bol BOOTMGR a teraz nemôžem ani len bootovať z disku. Disk samotný je čitateľný, ale len ak ho dám do HTPC ( Egreat cez ktorý som aj samotný disk formátoval ), alebo bootoujem OS z iného disku.
Jedná sa o Disk z popisu, a chcem sa vás páni spýtať, ako dokážem obnoviť pôvodný BOOTMGR ktorý tam bol od výroby na nato vyhradenej partícii ? Hladal som aj na Seagate.com, písal som na support, čakám odpoveď no neviem kedy to bude keďže je víkend.
Má s tým niekto nejaké skúsenosti ? Bol by som veľmi vďačný.
Ďakujem
BOOTMGR problém Seagate
- trojan4x4
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 15:55
BOOTMGR problém Seagate
Spoiler: ukázať
Re: BOOTMGR problém Seagate
Junák, od výroby tam boot manager nebol. Poškodenie partície po tvojom "odblankovaní" neveští nič dobré.
Vytvoriť partíciu a formátovať musíš pri inštalácii Winu, kedy sa vytvorí aj systémová 100MB-ová partícia s boot managerom.
Vytvoriť partíciu a formátovať musíš pri inštalácii Winu, kedy sa vytvorí aj systémová 100MB-ová partícia s boot managerom.
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
- trojan4x4
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 15:55
To poškodenie spojov medzi CPU a RAM nemá v podstate nič spoločné s HDD, ten som "odfajčil" cez egreat ktorý beží pod linuxom a dokáže čítať aj tie partície, ktoré nie sú vo Win dostupné userom. Takže som to odtial nechtiac vymazal a teraz neviem čo s tým
Spoiler: ukázať
Vyššie som napísal, čo s tým.
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
sup cd windowsu a repair bootmgr si skusal ?
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs