Google reader konci 1.7.2013
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Re: Google reader konci 1.7.2013
celkom dobry clanok. ako nastupcu doporucuju feedly, ktory ma prejist upravami a priblizit sa g reader. Aj z google ho dporucuju ako nastupcu:
http://www.zive.cz/clanky/feedly-bude-n ... fault.aspx
inac aky bol dovod toho zusenia?
http://www.zive.cz/clanky/feedly-bude-n ... fault.aspx
inac aky bol dovod toho zusenia?
NB: Asus ROG Strix G16
- Mirdis
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Vraj Google+ je hlavnym dovodom preco Reader konci a taktiez klesajuce pouzivanie Google Readeru, jednoducho google sa chce zamerat len na uzky okruh svojho portfolia.
NTB1:MacBook Pro (13-inch, 2014, 2,5 GHz Dual-Core Intel Core i5, 8 GB RAM)
NTB2:MacBook Pro (13-inch, 2018, 2,7 GHz Quad-Core Intel Core i7,16 GB RAM)
NTB3:MacBook Pro (13-inch, 2020, Apple M1,16 GB RAM)
NTB2:MacBook Pro (13-inch, 2018, 2,7 GHz Quad-Core Intel Core i7,16 GB RAM)
NTB3:MacBook Pro (13-inch, 2020, Apple M1,16 GB RAM)
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
ten zaujem im neverim, nakolko sa jednalo ozaj o TOP citacku. a google+ je len v podstate socialna siet. skoda tej citacky. uvidime co bude to feedle po update. a mohli by dat pro verziu uzivatelom co si zakupili greader pro
- GASPi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Pani, tak presiel uz nejaky ten cas. U akej nahrady ste teda zakotvili?
Osobne som to este neriesil, tak sa pytam rovno vas, kedze ukoncenie Google Reader-a sa nam blizi .
Osobne som to este neriesil, tak sa pytam rovno vas, kedze ukoncenie Google Reader-a sa nam blizi .
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
tiez som to zatial neriesil, ako sa poznam tak to budem riesit az ked to uplne odstavia. Ale myslim ze google reader sa bude dat zohnat po nete, len uz nebude na markete
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Ty o com hovoris, Google odstavuje serverovu sluzbu http://reader.google.com , nie mobilneho klienta k nej. Teda "niekde na nete" ho nezozenies, a je vhodne nahradu riesit teraz - aby ti feedly nacitalo tvoje RSS feedy aj oznacene clanky, ci aby si mohol spravit export OPML suboru pre inych RSS klientov.
- GASPi
- Používateľ
Cize stale vyzera byt ako najschopnejsia nahrada Feedly, ano?
Pozeram, ze sa do toho pustili vcelku vazne --> Feedly promises raft of new features, integration with Reeder and other apps
Pozeram, ze sa do toho pustili vcelku vazne --> Feedly promises raft of new features, integration with Reeder and other apps
-
- Moderátor
Tak ja osobne som presiel na vlastnu instalaciu Tiny Tiny RSS na vlastnom lokalnom servri, ktory mam pre pripad potreby pouzitia aj mimo domova spristupneny cez zaheslovane HTTPS. Osobne mi na Feedly nesedelo par veci ohladne UI - zvyknem totiz pouzivat polozku "All", a tam sa pocet neprecitanych poloziek aspon mne nerefreshoval; taktiez ovladanie cez klavesove skratky vo Feedly mi nesadlo tak ako v GR/TT-RSS.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
den d sa blizi, feedly ani po niekolkych pokusoch o zblizenie sa mi ale stale nevyhovuje. verejna beta diggu ma startovat 26.6., ale zistil som ze, v robote mam stranku digg blokovanu, takze tadeto cesta tiez nevedie.
vcera som ale vyskusal newsblur, celkom mi to vyhovuje, full verzia je sice platena, a na free treba cakat par dni kym ti spristupnia a je tam max 60 feedov kde sa da subscribnut, ale zatial zo vsetkych alternativ vyzera najlepsie, dokonca tam vidim potencial, ze ked si na to zvyknem, reader mi velmi ani chybat nebude...
vcera som ale vyskusal newsblur, celkom mi to vyhovuje, full verzia je sice platena, a na free treba cakat par dni kym ti spristupnia a je tam max 60 feedov kde sa da subscribnut, ale zatial zo vsetkych alternativ vyzera najlepsie, dokonca tam vidim potencial, ze ked si na to zvyknem, reader mi velmi ani chybat nebude...
Spoiler: ukázať
- GASPi
- Používateľ
Dalsi potencionalny nahradnik --> AOL Reader launches into private beta, thanks Google for the opportunity
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
je zaujimave ako stranky zo zahrobia sa snazia vratit a ziskat poslednu sancu smrtou google readera... ale ten AOL vyzera fakt dobre, skusim ho...
Spoiler: ukázať
-
- Moderátor
U mna vyhrali 2 moznosti :
G2Reader
Tiny Tiny RSS (toto bola moja primarna citacka pocas poslednych mesiacov, zatial ju nechavam stale bezat na mojom servri pokym sa definitivne nerozhodnem pre G2Reader)
AOL Reader, Digg Reader, Theoldreader ani Feedly nie su konkurencieschopne, nakolko nadradili design pouzitelnosti. Co tym myslim ?
Toto je G2Reader : Toto je Digg Reader : Toto je Feedly : Ano, to sede pozadie - to je minimalne pre mna dost podstatna vec z hladiska "funkcnosti". Ked sa pozriem na G2Reader, tak hned vidim co je neprecitane a co som uz precital. AOL, Digg, Feedly ? Musim riesit ci je font bold alebo normalny. Theoldreader ? Medzi precitany a neprecitanym je rozdiel v zelenom pruzku pred nazvom clanku. Seriouzne ???
Presne taketo drobnosti rozdeluju aplikacie na tie s dobrym UI (G2Reader) a tie so zlym (AOL, Digg, Feedly, Theoldreader).
Na AOL, Digg Readeri je dost vidiet ze je su to uplne uvodne verzie, funkcnostou su dost okresane. Theoldreader je ako pisem vyssie z vizualneho dovodu nepouzitelny. Feedly je azda najblizsie ku G2Readeru, akurat mu chyba to sede pozadie u precitanych clankov, ako pozitivum beriem tu ich kniznicu feedov. G2Reader ma sice ake-take problemy (migruju servre, takze im nejde OPML import a obcas je to trochu pomalsie), ale tak ked je to vizualne najblizsie Google Readeru (ano, aj tam je presne to sede pozadie u precitanych clankov).
G2Reader
Tiny Tiny RSS (toto bola moja primarna citacka pocas poslednych mesiacov, zatial ju nechavam stale bezat na mojom servri pokym sa definitivne nerozhodnem pre G2Reader)
AOL Reader, Digg Reader, Theoldreader ani Feedly nie su konkurencieschopne, nakolko nadradili design pouzitelnosti. Co tym myslim ?
Toto je G2Reader : Toto je Digg Reader : Toto je Feedly : Ano, to sede pozadie - to je minimalne pre mna dost podstatna vec z hladiska "funkcnosti". Ked sa pozriem na G2Reader, tak hned vidim co je neprecitane a co som uz precital. AOL, Digg, Feedly ? Musim riesit ci je font bold alebo normalny. Theoldreader ? Medzi precitany a neprecitanym je rozdiel v zelenom pruzku pred nazvom clanku. Seriouzne ???
Presne taketo drobnosti rozdeluju aplikacie na tie s dobrym UI (G2Reader) a tie so zlym (AOL, Digg, Feedly, Theoldreader).
Na AOL, Digg Readeri je dost vidiet ze je su to uplne uvodne verzie, funkcnostou su dost okresane. Theoldreader je ako pisem vyssie z vizualneho dovodu nepouzitelny. Feedly je azda najblizsie ku G2Readeru, akurat mu chyba to sede pozadie u precitanych clankov, ako pozitivum beriem tu ich kniznicu feedov. G2Reader ma sice ake-take problemy (migruju servre, takze im nejde OPML import a obcas je to trochu pomalsie), ale tak ked je to vizualne najblizsie Google Readeru (ano, aj tam je presne to sede pozadie u precitanych clankov).
- GASPi
- Používateľ
faugusztin, vdaka za zaujimave info. Inak, vsetky tieto alternativy dokazu ukazat cast clanku s par obrazkami (expanded view) ako Google Reader? Prave toto rozhranie primarne pouzivam, ty zas opacne ako vidim, list view.
Tebou spominane minus - dobre rozpoznanie read/unread je cisto zalezitost len prave list view, je tak?
Tebou spominane minus - dobre rozpoznanie read/unread je cisto zalezitost len prave list view, je tak?
-
- Moderátor
Vsetky funguju aj sposobom ako pises. Ja pouzivam list view tak, ze cezen prechadzam klavesamy J (dalsi riadok), K (predchadzajuci riadok) a V (otvor clanok v dalsom tabe browsera). Ako prechadzam cez clanky cez J/K, tak sa to clanok sam rozbali do citatelnej formy.
Co sa tyka list view, tak v pripade G2Reader sa meni farba pozadia aj v pripade tohto zobrazenia, ale rozdiel je takmer nebadatelny v tejto forme. AOL Reader a Feedly ma aj dalsie zobrazenia (rozne kartickove a podobne).
Co sa tyka list view, tak v pripade G2Reader sa meni farba pozadia aj v pripade tohto zobrazenia, ale rozdiel je takmer nebadatelny v tejto forme. AOL Reader a Feedly ma aj dalsie zobrazenia (rozne kartickove a podobne).