Neviem ako ty,ale ja mam permanentny rozdiel byt-vonku 23°-35°co je 12°aj bez klimy a nic mi neni,takze asi takfaugusztin napísal:A 20 stupnov v lete pri 35C vonku je idealny sposob ako prist k prechladnutiu, pripadne k zapalom. Rozdiel viac nez 5-7C oproti vonkajsej teplote je o hubu.
Klimatizacia do bytu - mobilna
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 12. Jún, 2013, 12:07
Re: Klimatizacia do bytu - mobilna
ASUS P7P55D-E;INTEL Core i7-860;nVidia GeForce GTX680 4GB OC;CORSAIR DDR3 2x4 GB 1600MHz CL 8 Vengeance;
Crucial M4 256GB & WD 2 TB;WD 1 TB External;Creative Sound Blaster X-fi Titanium HD;EUROCASE MiddleTower 550;
Corsair GS700 W;Microsoft SET: Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 & Wireless Desktop Elite Keyboard;
Logitech Z-5500 Digital;Samsung 24" LED FULL HD Monitor/TV;TV: Samsung UE46D8000
Crucial M4 256GB & WD 2 TB;WD 1 TB External;Creative Sound Blaster X-fi Titanium HD;EUROCASE MiddleTower 550;
Corsair GS700 W;Microsoft SET: Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 & Wireless Desktop Elite Keyboard;
Logitech Z-5500 Digital;Samsung 24" LED FULL HD Monitor/TV;TV: Samsung UE46D8000
Ak je vonku realna teplota vzduchu 43 °C (tepla vzuch v okoli juzne orientovanej strany bytovky), urcite by som v izbe nechcel mat min teplotu 36 °C, ale stale cca 24 °C. Pred odchodom z miestnosti sa staci aklimatizovat v inej, teplejsej miestnosti a pomaly ist von. Ale v tych teplotnych rozdieloch mas pravdu, ak ide o rychlu zmenu teplot. V aute mat 23 a vonku 40 (znovu ide o realnu teplotu na SVK, kedze asfaltove parkoviska pokryte mnozstvom horucich plechovych aut su ako zehlicky), tak to je pekny zaberak .faugusztin napísal: A 20 stupnov v lete pri 35C vonku je idealny sposob ako prist k prechladnutiu, pripadne k zapalom. Rozdiel viac nez 5-7C oproti vonkajsej teplote je o hubu.
Spoiler: ukázať
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Tak si klimatizujem na mojej novej klime a co nepocujem? Z vnutornej jednotky kvapka voda na koberec a po stene. Uplne uzasne, klima vydrzala fungovat asi 2 hodiny. Slovenska republika v plnom prude. Na zajtra je dohodnuta obhliadka a oprava. Hlavne ze je vsetko vystierkovane a vymaluvane. Mam radost. Spisem to rovno ako reklamaciu a ked sa nazbieraju tri, otrieskam im to o hlavu.
-
- Používateľ
Myslim ze musia byt 3 reklamacie tykajuce sa rovnakej xyby.
Ale to potesi teda.
Ale to potesi teda.
ASUS P7P55D-E;INTEL Core i7-860;nVidia GeForce GTX680 4GB OC;CORSAIR DDR3 2x4 GB 1600MHz CL 8 Vengeance;
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
no jo... potesi...
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
Takže, keďže si očividne nepochopil čo ti tu pár ľudí písalo, napíšem ti to teda ja, raz, oficiálne, a naposledy, ver mi, že viackrát sa opakovať nebudem. Keď si sa sem registroval, súhlasil si s pravidlami fóra, pravidlo 2.5 hovorí, že sa máš snažiť prispievať gramaticky správne, a čitateľne, keďže nie si dementný, a ani nemáš žiadnu inú vadu ktorá by ti bránila toto pravidlo dodržiavať, je teda zrejmé, že X miesto CH používaš naschvál. Text to robí nečitateľným, a je to aj gramaticky nesprávne, bol si na to upozornený od užívateľov fóra, nerešpektuješ to. Preto ťa žiadam, aby si dodržiaval bod 2.5 našich pravidiel, a písal ako slušný človek.tarezni napísal:Myslim ze musia byt 3 reklamacie tykajuce sa rovnakej xyby.
Ale to potesi teda.
To je všetko, ďakujem.
.
- vmm
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Št 15. Mar, 2007, 08:00
Snake napísal:Takže, keďže si očividne nepochopil čo ti tu pár ľudí písalo, napíšem ti to teda ja, raz, oficiálne, a naposledy, ver mi, že viackrát sa opakovať nebudem. Keď si sa sem registroval, súhlasil si s pravidlami fóra, pravidlo 2.5 hovorí, že sa máš snažiť prispievať gramaticky správne, a čitateľne, keďže nie si dementný, a ani nemáš žiadnu inú vadu ktorá by ti bránila toto pravidlo dodržiavať, je teda zrejmé, že X miesto CH používaš naschvál. Text to robí nečitateľným, a je to aj gramaticky nesprávne, bol si na to upozornený od užívateľov fóra, nerešpektuješ to. Preto ťa žiadam, aby si dodržiaval bod 2.5 našich pravidiel, a písal ako slušný človek.tarezni napísal:Myslim ze musia byt 3 reklamacie tykajuce sa rovnakej xyby.
Ale to potesi teda.
To je všetko, ďakujem.
A co ak je : dyslektik
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
dyslektik nezamiena ch za x, ale iba pismena.. ako i y, b d a pod.
"Kvalita chýb v čitateľskom prejave dyslektika:
typické sú zámeny: zrkadlové.....b/d, tvarovo podobných písmen.....m/n
typické sú zámeny samohlások: a/o o/e a/e
prešmykovanie slabík.....píš/šíp
prečítanie iba prvej časti slova, pričom zvyšok dieťa doplní z hlavy
dvojité čítanie (dieťa slovo na viackrát lúšti potichu a až potom ho nahlas prečíta)"
xyby a chyby je daco ine.
Btw zoom, no nasere, snad Ti to daju dokopy na prvykrat, lebo reklamacie podobnych zavad (vec funguje, len ma zvukovy prejav, piska, kvapka...) mna osobne privadzali do tazkych stavov a nieje lahke to zreklamovat. Odporucam pisomne im to daj ked pridu, aby si mal doklad. A oni nech daju odpoved samozrejme... Aby si sa potom nehadal...
"Kvalita chýb v čitateľskom prejave dyslektika:
typické sú zámeny: zrkadlové.....b/d, tvarovo podobných písmen.....m/n
typické sú zámeny samohlások: a/o o/e a/e
prešmykovanie slabík.....píš/šíp
prečítanie iba prvej časti slova, pričom zvyšok dieťa doplní z hlavy
dvojité čítanie (dieťa slovo na viackrát lúšti potichu a až potom ho nahlas prečíta)"
xyby a chyby je daco ine.
Btw zoom, no nasere, snad Ti to daju dokopy na prvykrat, lebo reklamacie podobnych zavad (vec funguje, len ma zvukovy prejav, piska, kvapka...) mna osobne privadzali do tazkych stavov a nieje lahke to zreklamovat. Odporucam pisomne im to daj ked pridu, aby si mal doklad. A oni nech daju odpoved samozrejme... Aby si sa potom nehadal...
predopokladam, ze to bude chyba montaze, nie klimy. bud zle vyspadovali odvod kondenzu alebo "nakrivo" namontovali jednotku. napr. moja vnutorna jednotka sa nesmie montovat do uplnej roviny, ale malinkeho spadu (okom neviditelneho), aby kondenz odtekal spravnym smerom.zoom napísal:Tak si klimatizujem na mojej novej klime a co nepocujem? Z vnutornej jednotky kvapka voda na koberec a po stene. Uplne uzasne, klima vydrzala fungovat asi 2 hodiny. Slovenska republika v plnom prude. Na zajtra je dohodnuta obhliadka a oprava. Hlavne ze je vsetko vystierkovane a vymaluvane. Mam radost. Spisem to rovno ako reklamaciu a ked sa nazbieraju tri, otrieskam im to o hlavu.
Prosím ťa odkiaľ máš to, že Samsung klímy sú šmejd? nejaké reálne skúsenosti, alebo len osobná preferencia?zoom napísal:tarezni: Je to Mitsubishi MSZ-EF35VEB [link], alebo inymi slovami dizajnova seria od Mitsubishi. Vybral by som si novsiu a vyssiu triedu od Mitsubishi, ale cierna farba bola podmienka. Ako vidis kusok izby, je bordova s ciernym zavesom + cierny nabytok a biely koberec. Biela klima na stene by tam bola ako past na oko. A akonahle ides zhanat ciernu klimu, mas na vyber Samsung (smejd), LG ArtCool (smejd) a tuto Mitsubishi, nic ine som nenasiel. A ja zase strohy technicky hranaty dizajn mam rad (HP monitory, starsie ThinkPad notebooky, atd).
Toman: Samozrejme firma to instalovala. Okrem toho, ze som manualne nesikovny, tak ani nemam vybavenie na vakuovanie okruhu, plnenie chladiva, a tak.
felipe25: Je prevrtany otvor do druhej izby, takze z klimy idu vsetky potrubia a kable do izby sa stenou a tam je to trapne tahane v normalnych listach po stene cez celu izbu, kde je to zase prevrtane az na balkon. Mojou podmienkou bolo, ze v tejto (bordovej) izbe sa nebude nic tahat po stenach, lebo je vystierkovana a vymalovana. Naproti tomu, ta druha izba, kde su vedene listy, sluzi ako taka storage izba, takze mi to tam az tak nevadi. A este kupim nejaku skrinu ci regal a postavim to tam, kde su tie zlaby a bude pokoj. Nie je to najuzasnejsie riesenie, ale sekat cosi v panelaku do betonu je o drzku a to ja mozem osrat.
Pozeral som práve Samsung nakoľko sa mi pozdáva aj dizajn, aj vybavenie - kvalitný filter, veľa funkcií...
- zoom
- Používateľ
Cital som po forach (hlavne e-filip.sk, niekde par stranok dozadu som daval aj presny link), kde prispievali viaceri ludia, co to montuju. Udajne az 30% kazivost. Necital som to od jedneho cloveka na tom fore ale od viacerych. Tiez ti, co mne montovali klimu hovorili, ze dost katastrofa. LG je na tom lepsie, ale stale o jeden rad horsia kazivost nez japonske klasiky (Toshiba, Daikin, Mitsubishi, Panasonic, atd). Dokonca nejake lepsie cinske znacky (Gree) by mali byt podstatne lepsie nez Samsung a LG.
Aj mne sa pacila ta top rada Samsungu (Jungfrau), ale po tychto prispevkoch som sa rozhodol, ze do toho nepojdem.
sm_oOx^: Ano samozrejme, chyba montaze. Klima je japonska, ta musi fungovat 5 rokov bez toho, aby som sa na nu pozrel. Vnutornu jednotku mam trosicku sikmo oproti plafonu (otazka je, ci je klima vodorovne a plafon krivy). Samotna hadica, co ide na balkon, ide dole kopcom. Tipujem to na zle utesneny prechod medzi tou integrovanou hadickou v klime a tou, co uz odvadza kondenz dalej.
Samozrejme sme na Slovensku, takze hoci sme dnes boli dohodnuti, nikto sa mi neozval. Zajtra tam pekne volam a robim bordel. Je sviatok, snad niekoho zobudim v posteli. Nastastie mam take slovenske eso v rukach - montaz som este neplatil. Splatnost faktury je sice o 2 dni, ale bude uhradena 2 tyzdne po tom, co sa vsetko da dokopy a uvidim, ze to funguje. Ani o hodinu skor.
Aj mne sa pacila ta top rada Samsungu (Jungfrau), ale po tychto prispevkoch som sa rozhodol, ze do toho nepojdem.
sm_oOx^: Ano samozrejme, chyba montaze. Klima je japonska, ta musi fungovat 5 rokov bez toho, aby som sa na nu pozrel. Vnutornu jednotku mam trosicku sikmo oproti plafonu (otazka je, ci je klima vodorovne a plafon krivy). Samotna hadica, co ide na balkon, ide dole kopcom. Tipujem to na zle utesneny prechod medzi tou integrovanou hadickou v klime a tou, co uz odvadza kondenz dalej.
Samozrejme sme na Slovensku, takze hoci sme dnes boli dohodnuti, nikto sa mi neozval. Zajtra tam pekne volam a robim bordel. Je sviatok, snad niekoho zobudim v posteli. Nastastie mam take slovenske eso v rukach - montaz som este neplatil. Splatnost faktury je sice o 2 dni, ale bude uhradena 2 tyzdne po tom, co sa vsetko da dokopy a uvidim, ze to funguje. Ani o hodinu skor.
Pripomnia mi to mojho dvorneho autoopravara. Kedykolvek mu zavolam, dohodneme sa ale nikdy z toho nic nie jezoom napísal:Samozrejme sme na Slovensku, takze hoci sme dnes boli dohodnuti, nikto sa mi neozval. Zajtra tam pekne volam a robim bordel. Je sviatok, snad niekoho zobudim v posteli. Nastastie mam take slovenske eso v rukach - montaz som este neplatil. Splatnost faktury je sice o 2 dni, ale bude uhradena 2 tyzdne po tom, co sa vsetko da dokopy a uvidim, ze to funguje. Ani o hodinu skor.
- zoom
- Používateľ
Nuz zopar dni preslo a nikto sa naozyval. Dohodol som si dalsiu navstevu, nikto sa neozval. Takze dnes som sa vybral na osobnu navstevu firmy. Chvilu som sa porozpraval, nechal podpisat nejake papiere a isiel som domov. Za 20 minut bol u mna technik a opravoval montaz. Teraz je uz odtok kondenzatu urobeny lepsie, co sa odskusalo poharom vody. Takze od dnes sa uz chladim normalne, zatial nic netecie a vedierko na balkone sa utesene naplna. Uz ma nebude trapit teplota vonku a podobne somariny. Uvidime, dokedy to vydrzi. Este stale plati, ze priamy pristup je ten najlepsi pristup.
-
- Používateľ
A aku zaruku ti tam vlastne dali?