Nazdar ...
chcem sa len spytat ci niekto ma podobny problem alebo uz nieco taketo videl na novom OS ...
znicoho nic sa PC vypne (uz sa sam nezapne) a po znovu pusteni cely OS zblbne, zbera info o errore no stale 0% dokonceneho a dakedy sa mu aj podari daco ... zacne nabiehat a zasekne sa niekde medzi bootom (s logom) a plochou ... ostane cierne a vypne sa PC.
- uz som sa zlakol ze pumpa prestala fungovat (no teploty boli ako vzdy dobre).
Je to velmi zvlastne, nieje jasne ci to robi grafika alebo OS. Po vymene grafiky tusim to zacalo z GTX570 na GTX780, myslel som ze je to ovladacom no ten mam aktualny.
- este jednu vec co asi nesuvisi s OS ... ked chcem nabootovat z DVD OS W8, tak sa PC pri bootovani par krat restartuje teda neni mozne ani nabootovat z DVD. Taketo vazne problemy som vobec nemaval a hodne rozmyslam co ho trapi. OC z toho mozem vylucit, pretoze nech mu nastavim cokolvek normalne OC, tak mu nerobi problem.
Ak mal niekto hocijake problemy s W8 a ma novy grafiku ... napiste
Vypinanie PC počas chodu (s novou GPU)
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Vypinanie PC počas chodu (s novou GPU)
pravdepodobne ti nestiha zdroj. 560W mi pride malo na taku zostavu. Dal by som tam 650W.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Urobilo mi to aj v stave bez zataze aj v zatazi. mam ten merak spotreby
v idle je spotreba PC 80W a ked som mal OC CPU na 4.95GHz 1.520V a grafiku na 1200MHz 1.2V, spotreba pocas zataze v hre BF3 bola najvyssia 400W, este ma rezervu. V metre LL by mozno bolo aj viac.
Ani ked som mal GTX570 v SLI tak zdroj nemal problem
- no dolezite spomenut ze mam uplne na novo urobene kable na zroj nie original. Vsetky vodice su AWG18 co bol aj na orig. kabloch najhrubsi vodic.
Vcera som preinstaloval OS, tak casom zistim ci to bol OS alebo mozem zacat skumat chybu inde.
v idle je spotreba PC 80W a ked som mal OC CPU na 4.95GHz 1.520V a grafiku na 1200MHz 1.2V, spotreba pocas zataze v hre BF3 bola najvyssia 400W, este ma rezervu. V metre LL by mozno bolo aj viac.
Ani ked som mal GTX570 v SLI tak zdroj nemal problem
- no dolezite spomenut ze mam uplne na novo urobene kable na zroj nie original. Vsetky vodice su AWG18 co bol aj na orig. kabloch najhrubsi vodic.
Vcera som preinstaloval OS, tak casom zistim ci to bol OS alebo mozem zacat skumat chybu inde.
Spoiler: ukázať
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
OS nesposobuje tvrde vypnutie PC, maximalne restarty. takze problem hladaj v HW.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
skús niečo okolo VRM
mne to tiež urobilo, ale vedel som kde hladať kedže som dával novú podušku pod VRM
mne to tiež urobilo, ale vedel som kde hladať kedže som dával novú podušku pod VRM
Naposledy upravil/-a dexterav v Pi 05. Júl, 2013, 17:58, upravené celkom 1 krát.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Ked som daval full cover blok na grafiku, tak vsade tam kde boli tepelnovodive podlozky (pamate a VRM) tak som dal trochu aj pasty AC MX2 (medzi podlozku a regulator).
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
to je síce pekné ale skúsil by som nejak omerať teploty po prípade nejak čeknúť čo nepadajú najskorej takty
mne to ale tiež proste iba vyplo
v podstet to robilo úplne to isté čo tebe
samozrejme chyba môže byť aj inde, ak sa ti dá napriek všetkému čekni zdroj, skontroluj napájanie CPU či náhodou nedymí
vlastná skúsenosť , chybu som hladal kade date a nakoniec bolo vyhorené napájanie CPU
predtým to fachčilo vyše roka bez zádrhelu
mne to ale tiež proste iba vyplo
v podstet to robilo úplne to isté čo tebe
samozrejme chyba môže byť aj inde, ak sa ti dá napriek všetkému čekni zdroj, skontroluj napájanie CPU či náhodou nedymí
vlastná skúsenosť , chybu som hladal kade date a nakoniec bolo vyhorené napájanie CPU
predtým to fachčilo vyše roka bez zádrhelu