Audio servis (vymena jackov)
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Audio servis (vymena jackov)
zdravim vas,
mozete mi niekto z vlastnej skusenosti odporucit nejaky normalny servis v Bratislave (idealne Ruzinov, ale nie je podmienka), kde by mi za normalnu cenu vymenili jacky na par sluchatkach. bol som v jednom a cena 8,50 za pracu za jeden + material sa mi zda dost. predsa len skuseny servisman to musi mat za 10 minut.
pripadne nenajdem tu niekoho sikovneho, kto by mi to spravil?
pocet sluchadiel je 3, ale ak prehladam vsetky sufliky, tak mozno aj viac
mozete mi niekto z vlastnej skusenosti odporucit nejaky normalny servis v Bratislave (idealne Ruzinov, ale nie je podmienka), kde by mi za normalnu cenu vymenili jacky na par sluchatkach. bol som v jednom a cena 8,50 za pracu za jeden + material sa mi zda dost. predsa len skuseny servisman to musi mat za 10 minut.
pripadne nenajdem tu niekoho sikovneho, kto by mi to spravil?
pocet sluchadiel je 3, ale ak prehladam vsetky sufliky, tak mozno aj viac
- trojan4x4
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 15:55
Re: Audio servis (vymena jackov)
Praca na 10min na kus. Maximalne, a 8€ je certovsky vela za taku pichovinu. Jednoducho BA. Taketo veci robim na kolene, niekedy aj v obyvacke ked nezavadzam
Poradim - najdi v BA nejake uciliste alebo elektrotechnicku, poproscnejakeho studenta... Za par supov to mas, a nebude ta to stat tolko, za co by si kupil kvalitny headset
Poradim - najdi v BA nejake uciliste alebo elektrotechnicku, poproscnejakeho studenta... Za par supov to mas, a nebude ta to stat tolko, za co by si kupil kvalitny headset
Spoiler: ukázať
Asi mysli 2,5mm jacky. Chcel by som sa ta spytat, ze cim ich planujes nahradit? V GM Electronics predavaju take obrovske jack konektory, ze radsej zahodim sluchadla ako s tym chodit po svete. Poznas nejake menitelne konektory, ktore su mensie a drzia pokope?
Pomohlo by mi to , doma by som si opravil moje stare Genius HP02 live, ktore sa uz nevyrabaju nejaky ten rok.
Pomohlo by mi to , doma by som si opravil moje stare Genius HP02 live, ktore sa uz nevyrabaju nejaky ten rok.
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
reč bude o 3,5mm jackoch
Môžeš skúsiť to , čo ti radí trojan , sám som podobné veci robil za krabičku cigariet / flaška vína (zlatý študentský život)
Skôr by som ti ale doporučil kúpiť si vlastnú pájku a urobiť si to sám .
Budeš to mať za porovnateľný peniaz a získaš dobrú skúsenosť ktorá sa hodí .
Na nete nájdeš milión návodov a popisov , že ako na to .
Nič zložité
Môžeš skúsiť to , čo ti radí trojan , sám som podobné veci robil za krabičku cigariet / flaška vína (zlatý študentský život)
Skôr by som ti ale doporučil kúpiť si vlastnú pájku a urobiť si to sám .
Budeš to mať za porovnateľný peniaz a získaš dobrú skúsenosť ktorá sa hodí .
Na nete nájdeš milión návodov a popisov , že ako na to .
Nič zložité
- trojan4x4
- Používateľ
Na občasné pájkovanie musí stačiť
http://autoomega.sk/index.php?id_sek=25 ... ie=2389&c=
a 14€ + hroty, kolofónia a pájka, to je dobrá cena Síce to nieje ZLATÁ komunistická výroba, ale poslúžiť by malo
http://autoomega.sk/index.php?id_sek=25 ... ie=2389&c=
a 14€ + hroty, kolofónia a pájka, to je dobrá cena Síce to nieje ZLATÁ komunistická výroba, ale poslúžiť by malo
- xsi69
- Pokročilý používateľ
na to použitie by mu stačilo :
http://www.gme.sk/rucni-pajecky-trafopa ... -p730-539/
http://www.gme.sk/pajky/cinova-pajka-so ... -p745-066/
Má to za 7€
Kolofóniu ku tomu netreba
http://www.gme.sk/rucni-pajecky-trafopa ... -p730-539/
http://www.gme.sk/pajky/cinova-pajka-so ... -p745-066/
Má to za 7€
Kolofóniu ku tomu netreba
Ano, myslel som 3,5mm nie 2,5mm - preklep.
Okrem pajkovacky, pajky a kologonie mozte dat aj link na nejaky pekny maly 3,5mm jack ?
Okrem pajkovacky, pajky a kologonie mozte dat aj link na nejaky pekny maly 3,5mm jack ?
- trojan4x4
- Používateľ
Tak to by som si pozrel, ako by letoval tie mastné káble na tých slúchadlách. Ešte aj keď dáš dole tú mikro izoláciu a nahreješ ich, tak si akurát dodrbeš pájku. Najlepšie nabrať cín, švác ho do kolofónie a šup ho na kontakt.
Hrochy, tie 3,5ky nájdeš v mnohých obchodoch v BA ... a ver mi, vkusná nebude ani jedna ...
Hrochy, tie 3,5ky nájdeš v mnohých obchodoch v BA ... a ver mi, vkusná nebude ani jedna ...
- xsi69
- Pokročilý používateľ
@trojan4x4 - káble pred pájkovaním jemne opáliť zapaľovačom
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
ak sa ti chce trepat dnes na zlate piesky s 4 plechovkami piva tak sa zastav....
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
asi este nepoznate killa ked mu odporucate kupit pajku a robit cosi sam to radsej da tych 8,50
Ano, tie 3,5mm jacky su vacsie ako moj maly mp3 prehravac. Vyzeralo by to cudne, ked audio jack je vasi ako samotny prehravac
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
samozrejme by som to spravil sám, alebo to na tvojom mieste dal niekomu, kto to spraví (zadarmo). Ale sťažovať sa na tých 8,5€... mi príde smiešne. Inak nieje to až také jednoduché a aby to bolo kvalitne spravené treba s tým mať skúsenosťi, trpezlivosť a nejaký know-how. Nejdem tu z toho robiť operáciu srdca ale väčšina ľudí ani nedá dole lak z kábla alebo ho jednoducho spáli apod. a to nehovorím o tom aké šity sa po väčšine pajkujú na koniec kábla. Ale je problém zohnať vhodný jack to uznávam, no nieje to nemožné.
- xsi69
- Pokročilý používateľ
8,5€ za jeden kus je vela .
Je to robota na 5 min pre skuseneho cloveka .
Ale , co je v dnesnej dobe zadarmo ?
Je to robota na 5 min pre skuseneho cloveka .
Ale , co je v dnesnej dobe zadarmo ?