Skoda Fabia I
Re: Skoda Fabia I
tak fabia 1 nie je az taka brutalna hrkalka..
dost toho vydrzia. neviem, ci by som sa az tak bal.
dost toho vydrzia. neviem, ci by som sa az tak bal.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Sak ja nehovorim ze 27 000km s nou trhal niekto po poli DDD Len pisem jaka je prax na firemnych autach ) Neje moje mam v pixi ne )
Spoiler: ukázať
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
ad. 1 je to fabia 2
ad. 2 nie kazdy je kkt a ked neni moje ,tak ho ide rozdrbat na tankodrom
ad. 2 nie kazdy je kkt a ked neni moje ,tak ho ide rozdrbat na tankodrom
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
no firemnych mame viac a tam su km 40tis, 50tis, a mame octavku 2.0 103kW s 90tis km za 5500e. vsetky su v garazi cely cas ked sa nejazdi.vybava ambiente len na mojej nepispa cervena dioda na dverach ako na ostatnych fabkach dole v garazi
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
HTP nikdy Radšej došpor a kúp si niečo poriadne...toto len toči a točí a nejde
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Neviem ci jazdis na V6 a si moc rozmaznany....ale mali sme na zapozicke za havarovane auto 1.2HTP trojvalec, a tahalo to prekvapivo dobre. Samozrejme mame na firme 1.6 HDI turbodiesel a ten je o dacom inom, ale necakal som ze ten trojvalec bude tak tahat. jasne ze ho musis vytacat, ako kazde HTP. Na obycajne jazdenie postacovalo.
Neviem preco sa vsetci tvaria ako velki majstri, ako tu tak citam .... Keby ste si mali kupovat auto, tak skoncite pri takomto lacaku ako vacsina SR, lebo na drahsie nemate, pripadne by ste nemali na benzin pri spotrebe velkeho motora. No odveziete sa stejne dobre. Ze tam vrzne sem-tam nejaky plast, a co? Zazil som kopu ludi, co sa z toho sli pri starsom jazdenom aute doslova posrat. Trochu skromnosti by nezaskodilo. Kolko hodin travite v aute, ze je to tak neznesitelne?
Neviem preco sa vsetci tvaria ako velki majstri, ako tu tak citam .... Keby ste si mali kupovat auto, tak skoncite pri takomto lacaku ako vacsina SR, lebo na drahsie nemate, pripadne by ste nemali na benzin pri spotrebe velkeho motora. No odveziete sa stejne dobre. Ze tam vrzne sem-tam nejaky plast, a co? Zazil som kopu ludi, co sa z toho sli pri starsom jazdenom aute doslova posrat. Trochu skromnosti by nezaskodilo. Kolko hodin travite v aute, ze je to tak neznesitelne?
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Ja som nepovedal že malé motory sú zlé - akurát konkurencia oproti tej HTP ponúka trochu iný chod...
To nieje o rozmaznanosti, to je o zvyku, holt si zvyknutý na menšie motory, mne ako človeku čo jazdieva často na 2.2DCAT je holt motor ako HTP kosačka...Tak isto je rozdiel jazdenie a jazdenie, niekto kto jazdí pre účel po meste tak mu je to jedno, ja jazdím pre radosť
Akej skromnosti? Toto nemá nič so skromnosťou, iba so zdravým rozumom, nehovoriac o tom že spotrebou bude tá väčšia atmosféra nie ďaleko, a navyše mi nebude stískať riťou od strachu či to stihnem keď mám nebodaj dačo predbehnúť...
To nieje o rozmaznanosti, to je o zvyku, holt si zvyknutý na menšie motory, mne ako človeku čo jazdieva často na 2.2DCAT je holt motor ako HTP kosačka...Tak isto je rozdiel jazdenie a jazdenie, niekto kto jazdí pre účel po meste tak mu je to jedno, ja jazdím pre radosť
Akí majstri? No rozhodne si za 3500€ kúpim radšej starý velký atmosfericky benzin ako nové HTPčko...nevravím že každý takto musí uvažovať a že je to to najlepšie, no ja by som šiel touto cestou. A čo sa nového týka - naozaj nechápem človeka ktorý vysolí 12 tisíc eur za novú fabku, aj to v social vybave, keď za 7 tisíc kúpiš jazdenku v dosť slušnom stave, a za tých 5 tisíc ju ešte aj chipneš a dáš ju do stavu ako z linky...a komfortom a kultivovanosťou chodu si niekde inde ako u trojhrnčeka...Odvezieme sa stejne dobre? Voz sa dve hodiny v A6 3.0TDI a potom sadni do fabkyNeviem preco sa vsetci tvaria ako velki majstri, ako tu tak citam .... Keby ste si mali kupovat auto, tak skoncite pri takomto lacaku ako vacsina SR, lebo na drahsie nemate, pripadne by ste nemali na benzin pri spotrebe velkeho motora. No odveziete sa stejne dobre. Ze tam vrzne sem-tam nejaky plast, a co? Zazil som kopu ludi, co sa z toho sli pri starsom jazdenom aute doslova posrat. Trochu skromnosti by nezaskodilo. Kolko hodin travite v aute, ze je to tak neznesitelne?
Akej skromnosti? Toto nemá nič so skromnosťou, iba so zdravým rozumom, nehovoriac o tom že spotrebou bude tá väčšia atmosféra nie ďaleko, a navyše mi nebude stískať riťou od strachu či to stihnem keď mám nebodaj dačo predbehnúť...
- shiro
- Pokročilý používateľ
presne toto je obecne rozsirene - ti co jazdia na velkych hovadach pozeraju na mensie auta s mensimi motormi ako na nejake hovienka...ale preco? Navyse, mas silnejsi motor - ale auto vazi 2x tolko, takze sa to z velkej casti dorovna. Fyziku a logiku neobabres. Dalsia vec je ze porovnavas diesel a benzin, to sa nedivim ze ti vytoceny HTP znie ako kosacka Ked uz, tak budme objektivni. Jasne ze na velky motor sa dobre zvyka.Easa napísal:Ja som nepovedal že malé motory sú zlé - akurát konkurencia oproti tej HTP ponúka trochu iný chod...
Jedine slovo - zaruka. Nove auto je vzdy na tom lepsie, na jazdenke musis kadeco dorabat (ako pises). Nikdy nemas dneska istotu. Cpat velke prachy do starej jazdenky je maximalna kravina. Maximalne tak na drobne opravy, ale cipovat to? naco? Len co znizis zivotnost motora a mozes si vyrobit problemy, ktore by si mat nemusel. Za 12k mas fabku 1.2 TSI v hodne dobrej vybave, hral som sa pred mesiacom s konfiguratorom.Easa napísal:Akí majstri? No rozhodne si za 3500€ kúpim radšej starý velký atmosfericky benzin ako nové HTPčko...nevravím že každý takto musí uvažovať a že je to to najlepšie, no ja by som šiel touto cestou. A čo sa nového týka - naozaj nechápem človeka ktorý vysolí 12 tisíc eur za novú fabku, aj to v social vybave, keď za 7 tisíc kúpiš jazdenku v dosť slušnom stave, a za tých 5 tisíc ju ešte aj chipneš a dáš ju do stavu ako z linky...a komfortom a kultivovanosťou chodu si niekde inde ako u trojhrnčeka...
Ale pri vybave tiez odtial-potial. Nepotrebujes kazdu blbost. Xenony, el. zrkadla, elektrony, elektr. stresne okno, el. okna vzadu, kozeny interier, vyhrievanie sedadiel? Naco? Predrazene zbytocnosti. Maximalne tak klimu, aby sa clovek v lete neopekal. podla konfiguratora mam pekne vybavenu fabku 1.2 77kW TSI za 12-13k. Jazdil som na 66kW a to bola pekna raketa, ked sa zapojilo turbo.
Mas predbiehat s rozumom. Nemam problem predbiehat na mojom Peugeote 307 s 1.4 benzin 55kW. Horsie tahala uz len 1.0 38kW Tavrija, ak poznas co je to za auto. Preto pisem o skromnosti. Vacsina z vas taketo srackove motory pod kapotou ani nevidela, nieto aby s nimi jazdila. Naco sa plasit pri predbiehani kvoli 200m rovinke? Potom nase cesty vyzeraju, ako vyzeraju.Easa napísal:Odvezieme sa stejne dobre? Voz sa dve hodiny v A6 3.0TDI a potom sadni do fabky
Porovnavas neporovnatelne triedy aut s neporovnatelnymi motormi. Kazde z tychto auto je vyrabane pre iny ucel. Napisal si chujovinu.
Easa napísal:Akej skromnosti? Toto nemá nič so skromnosťou, iba so zdravým rozumom, nehovoriac o tom že spotrebou bude tá väčšia atmosféra nie ďaleko, a navyše mi nebude stískať riťou od strachu či to stihnem keď mám nebodaj dačo predbehnúť...
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Nezabúdaj že 2.2DCAT sa montuje aj do auta ako Toyota Auris Ja som sa s ním síce stretol v Corolle Verso, ale ani to neni žiadne brutálna ťažká krava a tých 180hp je tam proste cítiť. A taktiež , nejazdím len s velkým motorom - momentálne chodím na Nissane micra ktorý je tiež 1.2, ale má o valec viac a je to poznať. Inak je to 1,2 44kw...
Tak 1.2TSI je predsa len trošku už o niečom inom. A taktiež je o niečom inom jeho údržba a spolahlivosť, máme v rodine autoservis, niekoľko krát som to videl rozobraté a viedol som o tom s mechanikom dosť dlhú debatu.
Čo sa výbavy týka - Elektrony? Ale no tak, veď kola robia auto. Kožený interiér? Ja mám rád pohodlie. Vyhrievané sedačky? Neviem ako u vás, ale u nás na liptove -25°C Januárové rána robia svoje Zvyšok - je to diskutabilné , ale každá výbava naviac ti nejak spríjemní to auto.
Rozumný chip ti nemusí znížiť životnosť...staré japonské benzíny vydržia omnoho viac ako pár HP ktoré spravíš na chipe. Áno, záruka, ale ja radšej dám ročne niekolko sto eur do servisu auta, ako kúpiť si nové presúvadlo.
Tak trebars:
7000€ Honda Accord 2.4VTEC v Executive ak nie dokonca v TypeS výbave
1000€ Tlmiče, pružiny, brzdy, platničky, ramená...
1000€ Sviečky, olej, náplne, repas štaréra, repas alternátora, nová batéria, nové gumy zima + leto, odstránenie hrdze (ak nejaka je), odstranenie chýb v laku
1000€ Poriadne velké elektróny
A spolahlivosťou bude tá 2.4 od Hondy inde ako HTP Áno, nemám NOVÉ, ale mám auto. A čo sa spotreby týka - htp po meste zajazdí lacnejšie, ale dostaň sa na dialnicu alebo do mierneho kopčeka a vieš si predstaviť čo sa stane. Nehovoriac o tom že japonská atmosféra je prakticky nezničitelná ako hrubý motor...
Tak 1.2TSI je predsa len trošku už o niečom inom. A taktiež je o niečom inom jeho údržba a spolahlivosť, máme v rodine autoservis, niekoľko krát som to videl rozobraté a viedol som o tom s mechanikom dosť dlhú debatu.
Čo sa výbavy týka - Elektrony? Ale no tak, veď kola robia auto. Kožený interiér? Ja mám rád pohodlie. Vyhrievané sedačky? Neviem ako u vás, ale u nás na liptove -25°C Januárové rána robia svoje Zvyšok - je to diskutabilné , ale každá výbava naviac ti nejak spríjemní to auto.
Rozumný chip ti nemusí znížiť životnosť...staré japonské benzíny vydržia omnoho viac ako pár HP ktoré spravíš na chipe. Áno, záruka, ale ja radšej dám ročne niekolko sto eur do servisu auta, ako kúpiť si nové presúvadlo.
Tak trebars:
7000€ Honda Accord 2.4VTEC v Executive ak nie dokonca v TypeS výbave
1000€ Tlmiče, pružiny, brzdy, platničky, ramená...
1000€ Sviečky, olej, náplne, repas štaréra, repas alternátora, nová batéria, nové gumy zima + leto, odstránenie hrdze (ak nejaka je), odstranenie chýb v laku
1000€ Poriadne velké elektróny
A spolahlivosťou bude tá 2.4 od Hondy inde ako HTP Áno, nemám NOVÉ, ale mám auto. A čo sa spotreby týka - htp po meste zajazdí lacnejšie, ale dostaň sa na dialnicu alebo do mierneho kopčeka a vieš si predstaviť čo sa stane. Nehovoriac o tom že japonská atmosféra je prakticky nezničitelná ako hrubý motor...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
ja to potrebujem na trasu ke-po. chcem tam supnut plyn. a 10k nemam momentalne. na dialnici idem 100k/hod a priemerku mam 5L na plnu nadrz. u mna spokojnost.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- shiro
- Pokročilý používateľ
Easa - elektrony nerobia v aute nic. Maximalne su tak o nieco lahsie ako plechace. Za 1000e vyhodenych na elektrony mozes mat kopu uzitocnejsich veci.
Vyhrievane sedadla tiez nepotrebujes....nasi otcovia, a dedovia tiez jazdili v tych istych -25C a ziju. Je to o rozmaznanosti ludi, vidim to tiez na sebe, ked uz nejake veci v aute vyzadujem tiez....ale ak to ma stat vela, tak na to kaslem. Tvojich -25 v zime mame aj u nas juznejsie, kvoli rozdrbanemu pocasiu na planete
Ohladne kozeneho interieru sa ta opytam, ked budes mat zaparenu a prilepenu prdel Zbytocnost, nesluzi to nicomu, je to len pre image, a clovek aby na to daval vkuse pozor. Auto je na jazdenie, nie na cackanie. Ked chcem kozu, kupim si riadnu sedacku do obyvacky, nie do auta...
Vyhrievane sedadla tiez nepotrebujes....nasi otcovia, a dedovia tiez jazdili v tych istych -25C a ziju. Je to o rozmaznanosti ludi, vidim to tiez na sebe, ked uz nejake veci v aute vyzadujem tiez....ale ak to ma stat vela, tak na to kaslem. Tvojich -25 v zime mame aj u nas juznejsie, kvoli rozdrbanemu pocasiu na planete
Ohladne kozeneho interieru sa ta opytam, ked budes mat zaparenu a prilepenu prdel Zbytocnost, nesluzi to nicomu, je to len pre image, a clovek aby na to daval vkuse pozor. Auto je na jazdenie, nie na cackanie. Ked chcem kozu, kupim si riadnu sedacku do obyvacky, nie do auta...
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
JA suhlasim so shirom.. Hnanie sa za vykonnymi motormi je nezmysel.. uz 1,2TSI je super motor.. a 1,4TSI ani nehovorim. Naco mam brat este silnejsie auto? Na nase predpisy a cesty a obmedzenia 50/90/130 je uz 1,4TSi zbytocny...
CO sa tyka vybavy - ak mam za vyhrievane sedacky cvakat, tempomat a podobne tak nie. Taktiez na take auta sa caka ovela dlhsie, ked som kupoval moje nove auto ponukli ma 3 na vyber... rozdiel lenvo farbe. Ked som spomenul jednu navyse vybavu, odpoved bola - budete cakat polroka naviac.. Takze asi tak. Ine je to ked je akcia, a automobilka dava vybavu v cene 1500e za 1e. Vtedy uz isto sa oplati mat tempomat napr, aj vyhrievane sedacky.. aj ked praktickejsi je skor parkovaci senzor alebo cuvacia kamera. Ale isto je lepsie priplatit za komfort v aute ako za motor. Prehnane silny.. 1,4TSI 125k je viac nez dost. vyssie nema vyznam ist. Jasne, 1,2 trojvalce su slabe, ale na jazdenie stacia. Je x ludi co si mohlo davnejsie dovolit max fabiu 1,2 htp a ziju a su tu. OHanat sa kto sedel v 2litrovej audine je zcestne. Ak na to mam a chcem sa ukazovat, vezmem si audi, ale nic ine v tom nevidim. ze clovek potrebuje 2liter pod kapotou? blbost..
CO sa tyka vybavy - ak mam za vyhrievane sedacky cvakat, tempomat a podobne tak nie. Taktiez na take auta sa caka ovela dlhsie, ked som kupoval moje nove auto ponukli ma 3 na vyber... rozdiel lenvo farbe. Ked som spomenul jednu navyse vybavu, odpoved bola - budete cakat polroka naviac.. Takze asi tak. Ine je to ked je akcia, a automobilka dava vybavu v cene 1500e za 1e. Vtedy uz isto sa oplati mat tempomat napr, aj vyhrievane sedacky.. aj ked praktickejsi je skor parkovaci senzor alebo cuvacia kamera. Ale isto je lepsie priplatit za komfort v aute ako za motor. Prehnane silny.. 1,4TSI 125k je viac nez dost. vyssie nema vyznam ist. Jasne, 1,2 trojvalce su slabe, ale na jazdenie stacia. Je x ludi co si mohlo davnejsie dovolit max fabiu 1,2 htp a ziju a su tu. OHanat sa kto sedel v 2litrovej audine je zcestne. Ak na to mam a chcem sa ukazovat, vezmem si audi, ale nic ine v tom nevidim. ze clovek potrebuje 2liter pod kapotou? blbost..
Elektróny - Jo nerobia v aute nič ale vyzerá to super, kola robia auto. A stále som v limite Fábie že.
Sedačky - No to si môžeš povedať o hocičom. Veď vlastne nepotrebuješ rádio. Ani elektrické okná. Ani klímu. Ani posilovač... proste pokrok ide dopredu , prečo by som sa mal voziť v niečom čo to nemá keď sa môžem za stejný peniaz voziť v niečom čo to má že...
Koža - na pravej koži sa potíš rovnako, je to príjemnejšie k telu, a o vetranej ani nehovorím, to je nádhera. Dobrá vec sú aj polokožené sedačky.
1.2TSI je super akurát tak svojim výkonom a tým to končí. Myslíš že prečo na to boli zvolávačky a pol europskych automobilovych for na to nadava?
Čo sa týka sily 1.2 - nikto ti nekáže jazdiť predpisovo. Nikto ti nekáže jazdiť len po Slovensku.
Čo sa týka Audi - to nieje oháňanie, ja som to uviedol na príklad, vyskúšaj si to sám, choď trebars aspoň na predvádzačku a uvidíš. Kamarátov otec nedávno predal za 10 tisíc tú A6 o ktorej bola reč. Rv 2007, 290tkm. Auto vyzeralo aj jazdilo ako nové, kebyže ti tam svieti 15k tak tomu veríš. Uznávam že na behanie po meste A6 naozaj neni, ale ak mienim behať po slovensku a nemám peniaze na viac ako Fabia, tak automaticky idem do jazdenky...
Sedačky - No to si môžeš povedať o hocičom. Veď vlastne nepotrebuješ rádio. Ani elektrické okná. Ani klímu. Ani posilovač... proste pokrok ide dopredu , prečo by som sa mal voziť v niečom čo to nemá keď sa môžem za stejný peniaz voziť v niečom čo to má že...
Koža - na pravej koži sa potíš rovnako, je to príjemnejšie k telu, a o vetranej ani nehovorím, to je nádhera. Dobrá vec sú aj polokožené sedačky.
1.2TSI je super akurát tak svojim výkonom a tým to končí. Myslíš že prečo na to boli zvolávačky a pol europskych automobilovych for na to nadava?
Čo sa týka sily 1.2 - nikto ti nekáže jazdiť predpisovo. Nikto ti nekáže jazdiť len po Slovensku.
Čo sa týka Audi - to nieje oháňanie, ja som to uviedol na príklad, vyskúšaj si to sám, choď trebars aspoň na predvádzačku a uvidíš. Kamarátov otec nedávno predal za 10 tisíc tú A6 o ktorej bola reč. Rv 2007, 290tkm. Auto vyzeralo aj jazdilo ako nové, kebyže ti tam svieti 15k tak tomu veríš. Uznávam že na behanie po meste A6 naozaj neni, ale ak mienim behať po slovensku a nemám peniaze na viac ako Fabia, tak automaticky idem do jazdenky...
A nasi praotcovia jazdili na konoch, pripadne chodili pesi, lebo sa inak nedalo. Som zvedavy, co by si povedal na to, keby boli sedadla vo Fabii nenastavitelne, pripadne tvrde laminatove ako v starych elektrickach. Potom je otazka, kde je ta hranica medzi beznou vecou a luxusom a na aku vzdialenost, prip. cas straveny za volantom to luxus je ci nie je. To si uz musi uznat kazdy sam.shiro napísal:nasi otcovia, a dedovia tiez jazdili v tych istych -25C a ziju.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Konečne niekto kto ma pochopil