LPG- rady a skusenosti podrobne
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Re: LPG- rady a skusenosti podrobne
zdar. viete mi odporucit neaky servis,kde montuju tie splynovace. do fabky2 by som potreboval, kludne aj v ba. len aby to bol kvalitne. chodim 84km denne tha usertrime ne?
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
My sme si dali montovať v PP, oproti OMV . Spokojnosť, nič necítiť, auto ide v pohodke. Máme LPG cca rok. Ale isto máte aj niečo v PO.
Inak ma zaujíma, je nejaký rozdiel v kvalite LPG čo sa tankovania týka?
Inak ma zaujíma, je nejaký rozdiel v kvalite LPG čo sa tankovania týka?
co viem, tak rozdiel je...vraj su niektore znecistene a mozu zapchat vstreky...podla mojich info su spolahlive Flaga a Slovnaft plyn...ja davam Flagu, momentalne za 0,7€
Dell E5470
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
- Tomasjerry
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
No tak neviem v com je Slovnaft kvalitny, ale v LPG urcite nie. Totalne zahnojuje sviecky. Neodporucam. Flaga je dobra.
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, ASUS 2080Ti, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)
dobre vediet, dikes...mne to bolo iba povedane, tankoval som tam sice parkrat, kedze Flaga nebola na dosah, ale uz viem, ze no more
Dell E5470
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
- gammaray
- Administrátor
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Ja zas taknujem na Agip vo Vrutkach a zatial ziaden problem (klop, klop, klop). Tankujem tam za 0,719€ stale. Inde som este netankoval plyn, tak ani neviem porovnat.
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
- cool_point
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Jún, 2008, 19:12
gammaray, ty máš zrejme systém "starý" podtlakový kde sa nastavovalo podľa otáčiek motora kedy má prepnúť. Nové sekvenčné splynovacie systémy už prepínajú podľa teploty motora.gammaray napísal:jararak: ano 80km denne, ale cesta rychlo ubehne tak neni problem . Jazdi sa mi pohodlne tak neviem ci narazas na to ze to tam bucha trieska, no u mna nie. Ja mam auto porobene fajne .
Reinok: No mne sa to prepina tak ako pisem, priblizne pri tych 1800 rpm to prepne. Automaticky sa mi to neprepina. Neviem ci to treba dat nastavit, vobec som sa o to nezaujimal. Tankujem len na Agip nikde ine. Maju LGP za 0,72€ a mam to po ceste, neviem aky LPG ma Slovnaft neporovnaval som. Spotreba menej ako 8 litrov. Kebyze mam jazdit na benzin do roboty tak skrachujem
Ale ak to mas nastavene tak ako pises, ze ti to prepina hned po nastartovani tak to neni dobre, motor nechaj zohriat. Ja to robim tak ze ked nastartujem tak idem na benzine asi 3km a potom vytocim cez 2000 rpm aby to preplo.
treba si dať nastaviť aby preplo pri nižšej teplote. Pri takej aby nezamrzal splynovač, ale bolo OK.okrujko napísal:zatial mam LPG len kratko (cca 2 tyzdne), akurat dneska som tankoval druhu plnu, spotreba mi vysla na cca 8 litrov LPG a k tomu benzin, ale vela startov v zime, niekedy aj cela trasa na benzine, kedze vzdy studeny motor...
mam Tartarini s automatickym prepinanim po zahriati motora...
take zaujimavosti co som si stihol vsimnut: pokial motor nema beznu prevadzkovu teplotu (asi 85 stupnov), LPG nestiha a nevytiahnem motor na viac ako 4500 ot., na benzine v pohode...ked je nizsi tlak v nadrzi, pri vyssich otackach nestiha davat, takze sa vypina, na nizsich ide dalej...na plyn sa mi prepina pri -5 asi po cca 4km, pri 0 cca po 3km
Mám dve autá na LPG
Audi 90, 2,3E - podtlakový čiže prepne pri decelerácii keď dosiahne nastavené otáčky. To znamená že pridám nad cca. 2000 otáčok a potom keď klesajú tak "cvakne" a idem na plyn. Aj cez zimu tak jazdím. Naštartujem, pridám, prepne a cúvam z parkoviska, samozrejme že si musím trošku pridávať aby mi neskapal motor, ale akonáhle sa trochu zahreje, tak už drží volnobeh. Nikdy sa mi nestalo ani pri veľkých mrazoch, aby mi zamrzol splynovač. Pripisujem to ale faktu, že tento motor sa rýchlo zohreje, čiže ani nestihne zamrznúť. Pre vysvetlenie, teplá voda chladenia ide cez splynovač.
Audi A4 1,8T - sekvenčné vstrekovanie. Tu prepne podľa teploty motora. Mal som nastavenú na zrejme vyššiu a keď som jazdil cez zimu pri veľkých mrazoch tak sa stávalo, že mi preplo aj po 8-10 kilometroch, behol som tam kde mi montovali splynovač a požiadal o nastavenie nižšej teploty. Odvtedy prepínalo cca po 1 kilometri.
Som maximálne spokojný s LPG. Na obidvoch autách s manželkou spravíme denne cca 40-50km, takže u nás návratnosť bola rýchla.
Hlavne pri Audi 90, keďže je to 2,3 liter a spotreba v meste 11-12L. Stál ma splynovač 20.000,-Sk a dokonca v tom čase zrušili /cca na rok/ spotrebnú daň LPG. Plyn vtedy klesol z 21 na 15 Sk, benzín stál okolo 33Sk.
U sekvenčného je aj taká výhoda, že keď nemá dostatočný tlak, tak sa sám prepne na benzín a zvukovou a svetelnou signalizáciou upozorní.
Tí čo majú problémy s výkonom pri vyšších otáčkach, môže byť spôsobené aj nesprávnym navrhnutým systémom splynovania. Tenké trubky, splynovac na menej kW a pod.
Case: Aquarius YY-5604, 3x12cm FAN AC MB: ASUS P5E - X38/ICH9R, CPU: INTEL Core 2 Quad Q8400, Cooling H2O: Laing DDC 12V Ultra + Alphacool TOP, D-Tek FuZion V2 + Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme III rev. 2 + 3x FAN Noctua NF-P12-1300, RAM: 4x2GB DDR2 800MHz A-DATA Extreme Edition Vitesta, HDD: 1xSSD OCZ Vertex 3 60GB+2x400GB WD 7200 RAID0+1TB Seagate+2TB WD, VGA: SAPPHIRE HD 5770, 1024MB DDR5, VGA Cooler: Water block Alphacool NexXxoS GPS-07T, LCD: LG L226WTQ-SF 22 ", Mouse: Razer DeathAdder 1800DPI + Razer eXactMat, Power: Corsair HX620W, OS: Win7 Ultimate x64
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Tiež premýšľam nad lpg .
Len neviem , že či to motorík vydrží .
Mám Citroen C3 2002 1.1i (60hp )
Jediná vec , čo ma odrádza je to , že už mám tesne cez 220tis. km čo sa mi zdá dosť veľa na auto do mesta .
Nabehám okolo 30-40tis KM ročne .
Momentálne mám spotrebu kombinovanú (50:50) 4,5L benzínu a to nejazdím ako dôchodca .
Len neviem , že či to motorík vydrží .
Mám Citroen C3 2002 1.1i (60hp )
Jediná vec , čo ma odrádza je to , že už mám tesne cez 220tis. km čo sa mi zdá dosť veľa na auto do mesta .
Nabehám okolo 30-40tis KM ročne .
Momentálne mám spotrebu kombinovanú (50:50) 4,5L benzínu a to nejazdím ako dôchodca .
Spoiler: ukázať
- cool_point
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Jún, 2008, 19:12
Pri 4,5L spotrebe by som to neriešil. Návratnosť úspory v porovnaní s cenou LPG systému+montáže bude dlhá. Samozrejme záleží vždy aj na počte kilometrov, koľko ročne človek jazdí. Čím viacej, tým rýchlejšia návratnosť. Ale si to zober tak. Ja mám jedno auto spotreba mesto 12L, druhé 11L, čiže po prepočte na benzín akoby som jazdil skoro na 6L benzínu a to som spokojný Ty máš 4,5L benzínu.
//
až teraz som si všimol že píšeš 30-40 tis. ročne. Tak si to vypočítaj. LPG systém cca 900€ s montážou, spotrebu budeš mať na LPG cca 5,5L/100km. Za ďalšie je dôležité či to budeš mať a či sa vôbec dá zapísať do TP tento systém. Musíš absolvovať emisnú a neviem či nie aj STK+papierovačky s políciou. Niektoré firmy to vedia vybaviť za teba. Ja osobne nemám ani jedno auto zapísané a to jazdím na jednom cca. 5 rokov a druhé cca. 3 roky. Už bolo aj pár policajných kontrol, ale je pravda, že radšej by som to mal zapísané. Potom ale je treba každý rok absolvovať kontrolu systému dostaneš potvrdenie, cca. 10€.
///
pozerám že si zo Zvolena. U Vás je údajne nejaká firma, ktorá montuje LPG a veľmi bola chválená. Niekde na fórach som čítal že dokonca aj s iných okresov si tam chodili montovať LPG systémy.
//
až teraz som si všimol že píšeš 30-40 tis. ročne. Tak si to vypočítaj. LPG systém cca 900€ s montážou, spotrebu budeš mať na LPG cca 5,5L/100km. Za ďalšie je dôležité či to budeš mať a či sa vôbec dá zapísať do TP tento systém. Musíš absolvovať emisnú a neviem či nie aj STK+papierovačky s políciou. Niektoré firmy to vedia vybaviť za teba. Ja osobne nemám ani jedno auto zapísané a to jazdím na jednom cca. 5 rokov a druhé cca. 3 roky. Už bolo aj pár policajných kontrol, ale je pravda, že radšej by som to mal zapísané. Potom ale je treba každý rok absolvovať kontrolu systému dostaneš potvrdenie, cca. 10€.
///
pozerám že si zo Zvolena. U Vás je údajne nejaká firma, ktorá montuje LPG a veľmi bola chválená. Niekde na fórach som čítal že dokonca aj s iných okresov si tam chodili montovať LPG systémy.
Case: Aquarius YY-5604, 3x12cm FAN AC MB: ASUS P5E - X38/ICH9R, CPU: INTEL Core 2 Quad Q8400, Cooling H2O: Laing DDC 12V Ultra + Alphacool TOP, D-Tek FuZion V2 + Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme III rev. 2 + 3x FAN Noctua NF-P12-1300, RAM: 4x2GB DDR2 800MHz A-DATA Extreme Edition Vitesta, HDD: 1xSSD OCZ Vertex 3 60GB+2x400GB WD 7200 RAID0+1TB Seagate+2TB WD, VGA: SAPPHIRE HD 5770, 1024MB DDR5, VGA Cooler: Water block Alphacool NexXxoS GPS-07T, LCD: LG L226WTQ-SF 22 ", Mouse: Razer DeathAdder 1800DPI + Razer eXactMat, Power: Corsair HX620W, OS: Win7 Ultimate x64
- gammaray
- Administrátor
Vedel by mi niekto poradit v nasledujucom probleme ?
Mam podtlakovy system Lovato Loveco 01 a ked je vonku chladnejsie pocasie, rozumej tak 15 °C max tak este plyn ide dobre. Akonahle ale teplota stupne uz okolo 20 °C a viac tak auto strati na plyn tah a akoby ten plyn do toho nesiel. Na benzine ide vsetko ok. Uz tam mam vymenenu cievku na reduktore (bola zatecena), odstraneny bol krokovy motorcek medzi reduktorom a nasavanim a na pevno dany skrtic. Oba pripady sposobovali ze mi ten plyn skapinal a neslo to dobre. Vymenou/odstranenim sa to poriesilo a za 2 mesiace zas iny problem. Teraz som menil nadrz po 10 rokoch, no to s tym nic nema, robi to stale. V reduktore boli menene membrany a nic nepomohlo. Opakujem na benzine ide vsetko ako ma. Nejake rozumne napady?
Mam podtlakovy system Lovato Loveco 01 a ked je vonku chladnejsie pocasie, rozumej tak 15 °C max tak este plyn ide dobre. Akonahle ale teplota stupne uz okolo 20 °C a viac tak auto strati na plyn tah a akoby ten plyn do toho nesiel. Na benzine ide vsetko ok. Uz tam mam vymenenu cievku na reduktore (bola zatecena), odstraneny bol krokovy motorcek medzi reduktorom a nasavanim a na pevno dany skrtic. Oba pripady sposobovali ze mi ten plyn skapinal a neslo to dobre. Vymenou/odstranenim sa to poriesilo a za 2 mesiace zas iny problem. Teraz som menil nadrz po 10 rokoch, no to s tym nic nema, robi to stale. V reduktore boli menene membrany a nic nepomohlo. Opakujem na benzine ide vsetko ako ma. Nejake rozumne napady?
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
- Tomasjerry
- Používateľ
Skus zmerat, ake informacie dostava riadiaca jednotka. Mal som tento problem a bolo zle cidlo teploty motora, takze riadiaca jednotka LPG dostavala haus numera a nefungovalo to. Hlavne ked bolo teplo mi LPG neslo vobec. (nad 25 stupnov). Na benzine mu to bolo ziavne jedno. Bola tam len chybova hlaska a neako ho to netrapilo. Iba otacky na volnobehu boli vyssie, ale to som si ani moc nevsimol.
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, ASUS 2080Ti, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
- gammaray
- Administrátor
Ktora riadiaca jednotka ? Plynu, alebo auta ? A typ LPG si mal tiez podtlakovy ? Lebo tento plyn nema ziadne teplotne cidlo. Viem ze hovoris senzore motora ...
- Tomasjerry
- Používateľ
Moj bol napojeny medzi jednotku , motora a vstrekovace. Potreboval aj informaciu o teplote, info z vahy vzduchu a teplote okolia. Ked som ho prepol na LPG tak jednotka davala, info o vstrekovani riadiacej jednotke. Ked sama dostavala hluposti aj hluposti odovzdavala dalej, takze to riadne blblo. Najviac ma sralo, ze si ma posielali hore dole. LPG je OK, to motor, motor je OK to LPG .
- gammaray
- Administrátor
Som zabudol napisat jednu podstatnu vec. Aj keď je teplo ono to prestane ist až po niekoľkých kilometroch. Niečo sa zohreje a je to v prdeli.