Easa napísal:Čo sa výbavy týka - čo sa prevodovky týka ja som striktný manuálista. Zbytok? Pozri na naše jazdenie mestom to beriem, ale ak chlap otočí dva tri razy týždenne PA BA KE ... tak tam už sa ti veci ako sedačky apod zídu.
Vela krat do mesiaca jazdim z BB do LC, RS, LM, VK a podobne trasy, co tiez nieje malo. Neviem co ma zvysok populacie SK za zadky, ale nikdy som s tym problem nemal. Sedacky aj v starsich (r.v.2000+) autach su uz dobre spravene.
Easa napísal:Čo sa parkovačiek týka - ja to nemám a nepotrebujem to, to je vec pre ženy. A teraz to prosím neber ako nejaké vyťahovanie sa alebo čo, ale naozaj je rozdiel cúvať s fabkou a s phaetonom, A8 a podobne velkým autom. Neviem prečo to zakaždým označuješ ako honenie si ega, holt dakto má 4l, dakto 2.5 a dakto má HTP...
Prave preto je vodic vodicom, aby cuvat vedel.
Honenim ega to oznacujem preto, lebo 4l, alebo 2.5l motor je uplne zbytocny, ma to spotrebu jak prasa a je na to drahe PZP. Akurat to zvadza k divokemu stlacaniu plynu (lebo adrenalin) a potom vidis debilov v audi a BMW na ceste ako sa vsade drzo predbiehaju a ohrozuju ostatnych.
Easa napísal:Ty stále nechápeš že ja som nikde nenapísal že malé autá, malé obsahy, malé motory sú zlé. Napísal som, že za cenu nejakého trojvalcového pseudomotoru môžeš mať niečo iné. Trebars nejakú peknú štvorvalcovú 1.4, a zase si kultúrou chodu niekde inde. Taktiež Fabia HTP rozhodne nieje normálne auto vo svojej triede...skôr dosť pod priemerom. Videl si niekedy nápravu na Fabke? Vieš ako sa to správa až sa vyhŕka?
Ked ti v tych 4 valcoch a kulture chodu odide nejaka vec za 500-1000e, potom sa ta spytam ci je to este vyhodne. Namiesto novej fabky so zarukou. NIe kazdy je milionar ze do jazdenky natrepe XY penazi. Tiez mozes natrafit na jazdenku kde sa ti naprava vyhrka za mesiac, pol roka...a aj ked bolo auto na zdvihaku, nemusel si si vsimnut ze je tam daco zle (pretoze je to zle vidiet a dalsich milion dovodov este). U jazdeniek nikdy nevies, to by si to musel pred kupou rozobrat a vsetko kontrolovat. Nehovoriac o cenach dielov na hondu a skodovku. Hadaj co je lacnejsie.
Easa napísal:PZP...to je naozaj to posledné čo bude človeka zaujímať pri kúpe jazdenky...
Ovela viac zaplatíš inde.
PZP platis kazdy rok, takze su to stale vydavky. Rozodne ta to ma zaujimat. Rozdiel je to pekny medzi 1.2 a 2.0 motorom. Nehovoriac o troj a stvorlitroch.
Easa napísal:Tie elektrony som tam uviedol naschvál. Lebo môžem mať stoštyridsať koňového Accorda na poriadnych štýlových kolách, v dosť dobrom stave, za rovnaký peniaz ako si ty kúpiš fábiu. Nehovoriac o tom že akonáhle opustíš mesto tak sa naše spotreby zrovnajú. A ako som už povedal, spolahlivosť Honďáckeho štorvalca bude zase raz niekde inde oproti HTP. To o dovolenke len utvrdilo moju pravdu že môžem mať AUTO + Dovolenku (síce bez kolies) zatiaľ čo ty budeš mať Fabku a nič.
ale dva roky do nej nemusim vrazat, lebo zaruka. Kolko $$ das do svojej jazdenky za 2r ty? Ale hlavne ze ma 140hp, ze....
Odvezies sa rovnako aj pri 75hp motore Spolahlivost je tiez relativna, co ked natrafis na nepodarok?
Easa napísal:Toto neni debata o tom že aha ja mám osemliter som väčší pán, toto je debata o tom že HTP fabia stale bude len predraženým približovadlom
Kolko stoji novy 140hp accord so zarukou, ktory tuna spominas? Porovnaj nakupne ceny novych aut, nech su podmienky rovnake.
U mna fabia = normalne auto na vozenie seba a rodiny. Voci comu je to priblizovadlo? Voci niecomu s vacsim motorom alebo o kategoriu vyssie? Opat porovnavas neporovnatelne.
shajek napísal:
dost velka kravina co si napisal .....HTP proste za tie peniaze mne (a zjavne ani inym) za to nestoji. Tak preco nas do toho nutis ? Proste je to uplne podpriemerne auto ktore pri nespravnom pouzivani robi viac skody nez uzitku a za jeho cenu (ktoru ani nema) je moznost kupit uplne nieco ine ...
Nenutim do toho nikoho. Napisal som tu uz niekolko krat co mi tu vadi na vasich nazoroch na auta s malym motorom.
A ktore auto sa pri nespravnom pouzivani nekazi?
shajek napísal:EDIT: si rad za TSI ? Ja nie ... ide to zlym smerom ... ako hovoril pan hore nadomnou .. je to na ukor zivotnosti ... co je dost smutne a ty im to takto zeries ....
Kolko tie motory vydrzia? kedze su to nove mymysly s turbom, tak tipujem ze mozu mat problem so spojkou alebo prave s tym turbom... A ako je to u inych znaciek? Akonahle mas vykonny motor s turbom, tak mozes cakat podobny problem vsade, lebo je tam vacsie namahanie a pod.
Tie obrazky co tu dal patro16 sa nedaju otvorit, nic to neukaze. Inac by som si to pozrel.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB