Všeobecná diskusia

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.

Objektívna zodpovednosť je...

pozitívny krok k bezpečnosti cestnej premávky.
71
42%
hlúposť.
99
58%
 
Celkom hlasov: 170

Používateľov profilový obrázok
landrower
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6969
Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava II

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa landrower »

a ty uz laskavo prestan skatulkovat ludi so silnymi autami ako magorov co jazdia bezohladne a konstantne porusuju predpisy.
castejsie sa mi stava ze ma niekto ohrozi na felicii, starom rozheganom transporteri a pod....
ocividne mas fobiu z kupovania jazdenych aut, ale teda neviem o nikom z mojho okolia z tych co maju jazdenky ze by mali nejake strasne problemy
za 4 mesiace a v tych 4 mesiacoch 7k km som na svojej jazdenke nemenil absolutne nic (resp. nic co by sa pokazilo, rozbite celne sklo a taketo srandicky neratam, to sa ti absolutne rovnako stane aj s novym)
a v okoli su na tom ludia podobne vecsinou, auta okolo 2k€, a ziaden vazny problem

nove auto sa neoplati kupovat, keby som chcel "nove" auto poohliadnem sa po rocnych jazdenkach s platnou zarukou ktore budu tak o stvrtinu - tretinu lacnejsie ako nove auto

(samozrejme ked niekedy budem zarabat tolko ze tych par tisic € rozdiel bude pre mna zanedbatelny, potom kludne aj nove auto)
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
CPU Intel Core i5 4670K + CM Seidon 120XL +2x Corsair Quiet SP120
MB MSI Z87M-G43
RAM Corsair XMS3 2x4GB DDR3
VGA Gigabyte N660OC-2GD GTX660 + Accelero Mono Plus
HDDs Crucial MX200 250GB 7mm, Seagate Brracuda ST1000DM003 1TB
CASE Bitfenix Prodigy M
PSU Single sleeved Corsair HX650 + Corsair AF120 LED blue Fan
External HDDs Samsung 750GB + Fantec fanbox FB-35US2 black, Seagate Expansion Desktop 2TB
FANs Corsair AF120 Blue LED
RPM regulation Scythe Kaze Master PRO 5,25" panel
Peripheral
Display 2x Philips 24M1N3200ZA Gaming 24" (IPS)
Audio Behringer MS16
Keyboard Asus TUF Gaming K1
Mouse Asus TUF Gaming M4
Notebook Lenovo IdeaPad B5400 (i3 4000M @2.4GHz, HD graphics 4600, 8GB RAM, 15.6")
Používateľov profilový obrázok
mbc
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 344
Dátum registrácie: Ne 28. Sep, 2008, 23:23
Bydlisko: Kosice

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa mbc »

hmm, ja mam uz asi 7rokov dost rychle auta (stovka za 7s napr.)
platil som dokopy za ten cas dve pokuty za rychlost, 1000Sk a 40Eur
a tiez mam skusenost, ze viac ohrozuju pomale crepy
napriklad fabka combi htp hore kopcom, plna ciara, stovkou, predieha mna aj kamion predomnou
ja by som na to dupol a predbehnem za zlomok sekundy, aj na to je dobry vykon

STI som kupoval ako 3.5rocne s 50t km za polovicnu cenu noveho
cize kupovat nove je podla mna nezmysel
ale ja si opravim co treba, no chapem aj ludi co sa boja a spoliehaju na zaruku a tam potom daju mailand na pravidelnych servisnych prehliadkach
undertaker007
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1183
Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
Bydlisko: Žilina - Vlčince II

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa undertaker007 »

Ja som doteraz s mojou jazdenkou tiež nemal nejaké výrazné problémy...
Ale dnes som si všimol, že mi odišlo ABS :?
Doteraz sa solenoidy aktivovali pri prekročení 5km/h (resp. 20km/h, ak svietilo brzdové svetlo) a to bolo správne chovanie...
Dnes som vložil kľúč do spínačky otočím do poslednej polohy pred štartom, hneď bolo počuť aktiváciu solenoidov (po štarte, t.j. poklese napätia opäť aktivácia), po prekročení 5km/h už nič a keďže sa mi to nezdalo na mieste, kde som tým nikoho neobmedzil a neohrozil som dupol brzdu na podlahu a bolo počuť len súvislý pískot, žiadne trhanie a žiadne kopance do pedála (a ani zvuk solenoidov). :cry:
Tak ma čaká meranie a hľadanie problému... (áno, som chudobný, radšej si to spravím sám, ako v servise, kde len všetko budú postupne meniť...)
Používateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5780
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa felipe25 »

Uznavam, ze sa najdu ludia aj na slabych autach ktori jazdia jak dilina, avsak taky somar na felicii ked bude zle obehovat a zrazu sa somnou v protismere ma nezakilluje, ale taky somar na silnom aute ala BMW aj 10r starom ma vahou svojho auta a jeho pevnostou isto zakilluje. Asi nepozeras spravy, kolko nehod je prave od arogantnych hovad na cestach na silnych autach.. ja nevidim casto, zeby take nehody, celne zrazky sposobovali ludia na slabych autach, kedze ti vedia, ze obehovat si mozu dovolit len ked maju az az priestoru.. Zato clovek co ma 180k pod kapotou poklada aj 200m volnu cestu pred sebou za dostatocnu.. to bol priklad..
V rodine mame jednu skusenost s takym hovadom, takze smola, premna je 90% soferov takych aut presne to co si napisal. Ked si nejaky clovek v strednych rokoch alebo pred dochodkom kupi BMW X5 / X6 alebo ine auto so silnym motorom beriem, doprial si. Ale naco si kua bude clovek kupovat 200konove auto s najazdenymi 250 tisicmi km?? Sa pytam naco, ked za tu cenu mozem mat slusne uplne nove auto? No len na to aby robil zo seba somara na cestach. Sorry, ale 95% vodicov tychto aut si to auto kupuje prave preto. Vidim co sa deje na cestach, a len malokedy vidim ludi na takych rachotinach ze jazdia normalne, neohrozuju a hlavne dodrzuju predpisy. Lebo dodrziavat predpisy na 200k aute nemozes. To si musis uznat aj Ty sam..
A k tym nakladom.. ver tomu, ze ked kupis jazdenku, tak za 6r jej prevadzky do nej investujes ovela ovela viac, ako ja investujem do noveho auta pocas 6rokov, nehovoriac o tom, ze je plno znaciek kde mas 5-6rocnu zaruku a teda nulove naklady /okrem naplni a pod./. Takze ma nepresvedcis, ze ked kupis auto co ma 250t km na tachaci, ze donho nenatlacis par tisic €... neexistuje. Lebo len dement by predal auto a predtym by v nom vymenil vsetko co si vymenu ziada... Take auta su presne pred vymenou takmer vsetkeho vymenitelneho... A skusenosti s tym mam aj na novom aute, ktore "zilo" 8rokov.. ze aj napriek tomu ze vela nejazdilo po 8r bolo suce na vymenu vsetkeho. Lebo tak sa dnes auta proste robia, suciastky viac nevydrzia ani ked neviem co.


mbc, ja vobec neriesim, ze si platil 2 pokuty... pri tom obehovani o kolko prekrocis rychlost? pkuty su dnes o stasti a nestasti. moze byt clovek hovado co jazdi 100po meste a nema pokuty.. ja to beriem tak, ze kolko krat porusi clovek predpisy pocas jednej jazdy na 150k aute??? a k tomu ze si sam opravis beriem.. potom ti to moze byt jedno ci jazdenka ci nieco ine. no mam par skusenosti s jazdenkami, ktore mali casto divne chyby ktore koncili vymenami par dielov, pokym sa doslo na to kde je vlastne chyba. ono, malokto preda fungel auto bez chyb.. preco by to robil? auto predam vtedy, ked mu nieco je, odchadza a pod. malokto si moze dovolit len tak vymenit auto, prakticky bez dovodu. a po takych autach ktore ludia menia len preto ze chcu lepsie a ich sucasnemu nic nieje sa len tak zaprasi, alebo casto sa k nim clovek ani nedostane.. ak nikto dojde do bazaruu s fungel super autom, tak ho bazar ani neda na predaj ale zavola znamemu. poznal som cloveka v AAA a viem ake praktiky tam fungovali. a k tym pokutam, od znameho z policie mam serioznu info ze zanedlho sa zacne aj u nas jazdit normalne, kedze policia pripravuje nakup a rozmiestnenie skrytych kamier na rozne miesta s tym ze ich budu menit. nIkto nebude vediet kde su, len budu domov chodit pozdravy. potom ludom bude 150k a viac auto na 2veci..aj ked to uz trva dost dlho, vymena vlady tomu nepomohla, ale objektivna zodpovednost uz davno je, len ju treba aj vediet vyuzivat, a znormalizovat jazdenie na svk cestach. ja nehovorim neviem ako jazdite vy, ale staci mi vyjst za hranice a mentalita ludi je uplne ina. tazko mi moze kazdy hovorit a hadzat to na druhych jak jazdia ini, ked na celom slovensku pomaly ludia jazdia jak hovada.. idem si klidek 120 po dialnici v madarsku, 400kilakov, az ma zrazu obehuje pocitovo lietadlo... samozrejme, biey range rover, KE znacka, rychlost odhadujem ne nejakyc 290km/h. Naozaj som na dialnici nevidel a nezazil, zeby ma niekto takto "obehol". A to som po europe najazdil par tisic km, aj po taliansku... tam si ani ludia co maju ferrari za par milionov nedovolia takto jazdit... Len tolko na margo SVK vodicov + silne auta.. viac mi netreba, nesom slepy. neda sa cudovat ake mame pokuty, ked jazdime jak hovada. v rakusku staci 60€ za prekrocenie o 30 v obci, u nas je aj 280€ malo, lebo to bude kazdy robit aj tak. hold, treba sa kus zamysliet nad sebou.
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
undertaker007
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1183
Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
Bydlisko: Žilina - Vlčince II

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa undertaker007 »

Počuj, felipe25, s niektorými tvojimi myšlienkami by sa možno aj dalo súhlasiť, ale s VÄČŠINOU nie. Nedá sa mi reagovať na všetko, čo si napísal, ale toto mi nedá:
felipe25 napísal:Lebo dodrziavat predpisy na 200k aute nemozes. To si musis uznat aj Ty sam..
V poslednej dobe mám častejšie možnosť previesť sa na >200k aute. Predpisy dodržiavam tak isto, ako na 106k aute. Zato naopak - keď idem z práce domov, chodievam niekedy cez jednu križovatku, ktorá je veľmi silno frekventovaná a je problém sa na ňu napojiť. So svojim 106k autom bohužiaľ niekedy niekoho pribrzdím - ináč sa nedá... Na tom >200k aute nikdy nikoho... ...napriem tomu v dobe, keď ideš predpisovo a kultivovane tak žerie ešte menej, ako to 106k auto...
Takže asi taký zmysel má také auto pre mňa - mám výkon, keď ho je naozaj treba, ale jeho kultivovaná prevádzka je úplne v pohode...
Používateľov profilový obrázok
ZoranICS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2239
Dátum registrácie: St 18. Jún, 2008, 18:51
Bydlisko: Kosice

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa ZoranICS »

Felipe, uz som to ani necital.

Bilancia je taka ze na jedneho debila na 200+ konovom aute pripadne aspon 15 debilov na beznom aute. Kvoli "bezpecnym vodicom" sa rocne stane PODSTATNE viac nehod! ZOBUD SA!
Používateľov profilový obrázok
landrower
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6969
Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava II

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa landrower »

mne sa najviac paci jak sa zastava vodicov inych krajin...
idem si v cesku v klidku 150 po D vlavo, zrazu sa za mna asi tak 200vkou doruti auto, hvororim si urcite slovak.. ale prd, nemec to bol. a potom o par minut to iste auto s madarskymi znackami.... a takto to pokracovalo, obcas nejaky cech ci slovak. (samozrejme som im tolerantne uhol ked bolo kam, nech sa ponahlaju, mne to je jedno :)
kazdopadne, felipe, co tu pises sa neda brat vazne fakt.
coho sa na cestach najviac bojim su "tuzerske" auta za par supov, kde vidis jak o chvilu cosi odleti, pripadne stare crepy na tolko prejdene hrdzou ze nevies kedy sa to pred tebou rozleti na milion kusov. (a vecsinou 1.4ky, 1.6tky, a najlepsie 1.9tdi)
nehovorim, ze silne auta maju len kultivovani ludia, ale tvoj nazor "kazdy na silnom aute porusuje predpisy" je taky blud, az mi skoro strop tu na hlavu tresol

a k tym nazorom tvojim na jazdenky som uz svoje povedal, ale este raz: poznam dost ludi v okoli co ma jazdenky, a nakolko to vedia kupit tak s tym nikdy problemy vazne nemavaju ;)
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
CPU Intel Core i5 4670K + CM Seidon 120XL +2x Corsair Quiet SP120
MB MSI Z87M-G43
RAM Corsair XMS3 2x4GB DDR3
VGA Gigabyte N660OC-2GD GTX660 + Accelero Mono Plus
HDDs Crucial MX200 250GB 7mm, Seagate Brracuda ST1000DM003 1TB
CASE Bitfenix Prodigy M
PSU Single sleeved Corsair HX650 + Corsair AF120 LED blue Fan
External HDDs Samsung 750GB + Fantec fanbox FB-35US2 black, Seagate Expansion Desktop 2TB
FANs Corsair AF120 Blue LED
RPM regulation Scythe Kaze Master PRO 5,25" panel
Peripheral
Display 2x Philips 24M1N3200ZA Gaming 24" (IPS)
Audio Behringer MS16
Keyboard Asus TUF Gaming K1
Mouse Asus TUF Gaming M4
Notebook Lenovo IdeaPad B5400 (i3 4000M @2.4GHz, HD graphics 4600, 8GB RAM, 15.6")
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 12469
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa HellAngel »

lol jaky sloh :laugh:
felipe25 si uplne mimo. Ohladne bezociveho soferovania. je jedno ci mam 50 ponikov alebo 500 ponikov. Je to o soferovi. Bud chodim ako hovado alebo nie, nezalezi na aute. Ohladne vykonu auta, tak radsej vykonejsie auto ako lemru. Hlavne koli predbiehaniu a o rychlosti pri predbiehani tu snad nebudeme rozpravat. Samozrejme ze ak ide kamion 80km/h a na useku je povolena mas 90km/h, nebudem ho predbiehat tou 90tkou. To tu premavku viacej ohrozim ako ked kratkodobo tomu vykurim na 140.
Jazdenky, no tu si uplne mimo. Vsetky moje auta boli jazdenky>

Lancer: kupil ho otec ked malo auto nabehane 140t km. ja som ho od neho kupil po 6 rokoch a malo nabehane nieco pod 200t km. POuzival som ho cca 1.5 roka. V tej dobe malo auto 12 rokov. Za celu tu dobu sa na aute vymenil len chladic, lebo bol rozbity od kamienkov. A keby nebolo magora co mi do neho narpasil, jazdilo by este dnes.

CRV: RV 1999, kupoval som ho ako 10 rocne auto. Nabehane 240t km. Hned po kupe som pomenil olej, filtre a rozvody. CCA 300e. Mal som ho 2 roky, potom som ho predal znamemu. Jazdi do dnes a chalan na tom nemenl nic ine len olej a filtre, ratam ze ani nic ine este dlho menit nebude.

Civic: RV 99, kupovane tento rok ako 13 rocne auto. Menil som akurat olej a filtre (80e) + zadne lozisko po zime dostalo zabrat (70e) a par veci sa mi vizualne nepacilo tak som to pomenil. Inac auto je motoricky OK.

Podla tvojho vypoctu som mal do jazdeniek narvat ukrtune prachy, ale nestalo sa tak. Asi bude niekde matematicka chyba.
Zato poznam jedneho co kupil novy Renault Thalia Nove a len place lebo do garanciek pcha kopec penazi. To nehovorim ze po cca 1.5 roku to auto vrzga, bucha ako keby malo 10 rokov.
NB: Asus ROG Strix G16
Používateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5780
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa felipe25 »

Je vedecky dokazane, ze so silou auta stupa aj arogancia soferov. Povie Vam to hocijaky dopravny expert, ktory sa zameriava aj na spravanie soferov... Je to tak a bodka. Nieje sa o com bavit. Ten isty clovek co si v 80k aute nepipne, bude v 250k aute robit pirata ciest. Chodim po cestach, staci ist tah KE-ZV-BA a vidno to. Pomer je niekde 75% - 25%. Ze 75% soferov na silnych autach ma ohrozi, jazdi psychopaticky, casto su to auta s BA firemnymi autami ktorym je to jedno aj ked havaruju... Nevravim ze to robi kazdy, ale, zo skusenosti napisem ze som viac ako len presvedceny ze ten pomer je aj vyssi ako 75%.. Myslim ze na cestach niesom sam, a vidia to aj ini.. Je mozne, ze ludia na silnych autach nepokladaju to, ked obehuju rychlostou 150km/h auto na dvojprudovke sposobom ze ku koncu donutia stiahnut sofera v protismere aj obehujuce auto ku krajnici, no v tej chvili robi vobe 5dopravnych priestupkov naraz. Problem je skor tam, ze vodici silnych aut si casto vobec neuvedomuju, kolko predpisov vobec porusuju... Tazko mi tu bude niekto nieco vyvraciat, ked som za posledne 3roky dolnym tahom najazdil cez 40 000km, a viem co som videl a zazival kazdu jednu cestu. Skoda ze som nemal kameru, dal by som si tu namahu sem dat vsetky porusenia zakonov, obmedzenia, ohrozenia, a zratal by som kolko bolo na slabsich (lacnych) autach a kolko bolo na bavorakoch, sportiakoch a pod.. :)
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 7861
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa LordKJ »

no a este by si nahodou zratal a vyslo by ti to proti tvojmu tvrdeniu, vies uz si zaujaty (pises tie slohy uz par mesiacov), teda vsimas si hlavne tie velke auticka :)
Používateľov profilový obrázok
ZoranICS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2239
Dátum registrácie: St 18. Jún, 2008, 18:51
Bydlisko: Kosice

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa ZoranICS »

Felipe, cize ked si jazdil na tom Ferrari, tak si tiez jazdil ako koko*t, hej?
To je totiz to, co z tvojej dokonalej a nevyvratitelnej rovnice vyplyva.

Problem nie je v autach, ale v tom ze tu ma vodicak kazdy! Ako aj to, ze kazdy druhy ma aj kamarata na policii.
Používateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5780
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa felipe25 »

Siel som max 55 v obci. Na letisku som siel 330, na uzavretom letisku, ktore vydalo povolenie na jazdy na Ferrari autach... Predstav si, ze na beznej ceste som rychlost dodrziaval.
No, ja som zato, aby za prekrocenie rychlosti o 25km/h v obci / o 30km/h mimo obce vzali vodicak na 6mesiacov, bez akejkolvek moznej vyhovorky. Nie pokuty, nie znamosti, ale takto tvrdo. Ludia by sa rychlo spamatali...

A taktiez prekrocenie nad 15km/h do 25km/h v obci, mimo 15-30 vziat vodicak na 3mesiace. Okamzite po namerani, bez moznosti zaplatit pokutu.
Prekrocenie do 15km/h riesit sposobom ak sa to stane 3x za rok, tak vodicak na polroka prec.

Pekne to odstupnovat, ale nestrasit pokutami ale vodicakom. A ked si niekto sadne za volant pocas zakazu, dozivotny zakaz vodicaku, ak to niekto urobi aj potom tak basa. Hned by bol klud a poriadok na cestach.

Ale to by sa dalo robit realne len ak budu skryte kamery, a zaznam z nich bude povazovany za vierohodny, lebo hliadok je malo, a je vela soferov co jazdia jak hovada a nikto ich nechyti...
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
Používateľov profilový obrázok
embe
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 189
Dátum registrácie: Št 20. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: KE

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa embe »

vzplanuli vasne? :D stotoznujem sa s tym co napisal felipe... je tu viacero frakcii-nazorov a to je len dobre . stare vs nove - prec su casy ked postavili auto co ti vydrzalo 300k km (mozno tak 80-90te roky...) teraz je to o umelej hmote... pacia sa mi tie debaty o cukroch a o "ponikoch"...smejem sa... ved dajte neaky prelink na cuker za 5... bola tu ta toyo .. v zapati kolega pisal kolko to malo stocenych... (dalsi argument pre ferari z pitešti :D) teraz ked das na novom viac ako sto s tym ze sa ti nic medzi tym neposere si rad... prec su casy karburatorov - ked to bolo o mechanike... vacsinou pretlakovane male motory - kde sa ani nic neopravuje len platis za diagnostiku a meni sa suciastka za suciastkou.. kto na to ma kupi si nove kto na to nema kupi si stare (a ma stastie - ma garaz..ma niekoho kto mu to pomoze opravit...tak sa vozi) :D a k tomu SLOWINFASTOUT -> 200ká... vsetky tie 200 a viac konove auta su stavane na dialnice - kolko ich mas na SK... a v akom stave... apropo vychod -> KE-PO? a koniec... chcel by som vidiet statistiku ci sa znizil pocet roadkillov po tom co sa da jazdit v orechovej na okruhu...to by ma fakt zaujimalo... ale myslim minimalne vychodne - stredne SK ... neviem ci ma neaky zmysel mat velmi silne auto (je to tvrde... ak na tom mas 17 a viac kolesa - tak to je akceptovatelne jedine v pripade ze najazdis tak 12k do roka...) ak si kupi niekto taketo auto 200+ a je "vyjazdeny" a dava viac ako 50tis km rocne OK... ak si to kupi neaky soplos co si mysli ze je fitipaldi a rozpleskne sa o strom nech sa paci - horsie je ze taketo veci sa stavaju vynimocne a vacsinou taketo hovado zostreli niekoho nevinneho (zabije ho ) :facepalm:
Mimiik
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3037
Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Bydlisko: Kežmarok- Ľubica

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa Mimiik »

Ono ja si myslim ze to ako jazdi vodic zavisi od jeho povahy, tak isto aj nalady. Ked sa ponahla alebo je nasraty tak bude pixlovat atd ale myslim ze ked clovek za volantom relaxuje a uziva si jazdu tak sa nema kde ponahlat :)
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D

Hero 4670k validator
Používateľov profilový obrázok
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2221
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa jcdenton12 »

felipe25 napísal:Uznavam, ze sa najdu ludia aj na slabych autach ktori jazdia jak dilina, avsak taky somar na felicii ked bude zle obehovat a zrazu sa somnou v protismere ma nezakilluje, ale taky somar na silnom aute ala BMW aj 10r starom ma vahou svojho auta a jeho pevnostou isto zakilluje. Asi nepozeras spravy, kolko nehod je prave od arogantnych hovad na cestach na silnych autach.. ja nevidim casto, zeby take nehody, celne zrazky sposobovali ludia na slabych autach, kedze ti vedia, ze obehovat si mozu dovolit len ked maju az az priestoru.. Zato clovek co ma 180k pod kapotou poklada aj 200m volnu cestu pred sebou za dostatocnu.. to bol priklad..
no kur*y su ti ludia,
konstrukcne pevnejsie a bezpecnejsie auto si dovolia kupit ako felipe xP
...

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"