Všeobecná diskusia
Re: Všeobecná diskusia
Treba si pozriet manual, ja mam pisane tusim 60t km a menil som az pri nejakych 160t. Daval som predpisanu Honda MTF a chod sa citelne zlepsil. Ale je pravda, ze keby som nezacal mavat problemy s radenim, tak to neriesim a ani by som nevedel, ze sa to ma menit.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
Manual pise ako casto menit. Pri automatoch je to velmi casto, kazdych 30-50k, pri manuale je to o cosi dlhsie. po 190k by som urcite menil, aj keby vyrobca udaval ze je napln "dozivotna". Olej ma tiez svoju zivotnost. Ja som po vymene tiez citil dost velky rozdiel (po 100k aj ked manual pise 60 ale predchadzajuci majitel na to dlabal), zas na druhej strane bratranec neciti na filcke vobec ziadnu zmenu po 270k a 17 rokoch, cize to bude zavisle aj od konstrukcie prevodovky.
Hlavne si zistit, co tam ma ist a to presne aj dodrziavat, kedze prevodovy olej ma specificke vlastnosti a odolnost v strihu a na rozdiel od motoroveho oleja nie je tepelne namahany.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
ZoranICS napísal:Manual pise ako casto menit. Pri automatoch je to velmi casto, kazdych 30-50k, pri manuale je to o cosi dlhsie. po 190k by som urcite menil, aj keby vyrobca udaval ze je napln "dozivotna". Olej ma tiez svoju zivotnost. Ja som po vymene tiez citil dost velky rozdiel (po 100k aj ked manual pise 60 ale predchadzajuci majitel na to dlabal), zas na druhej strane bratranec neciti na filcke vobec ziadnu zmenu po 270k a 17 rokoch, cize to bude zavisle aj od konstrukcie prevodovky.
8 z 10 dedinskych radoby "mechanikov" odporuca nemenit olej v prevodovky.... len nevim kto im povie tu ukrutnu pravdu, ze nic neni dozivotne
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
Ak sa rata so zivotnostou auta ako celku 200t km, tak je dozivotna
skor by som povedal ze ak sa rata so zivotnostou auta 5 rokov tak je to dozivotne oleju viac skodi cas ako namahanie. Ak sa namaha predurcenym sposobom a je na dane namahanie vhodny, samozrejme.
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Po 190k km urcite prospeje vymena, u prevodoveho je dobre drzat sa originalu pokial viem.
Btw., par krat sa mi stala taka vec, ze kratko po nastartovani mi auto zdochlo, cca vtedy ked znuzuje volnobezne otacky ako sa zohrieva. Pocul som ze na .tychto oploch (1.4 16V) zvykne zblbnut cidlo otacok ci take daco, vie o tom niekto nieco?
Zatial to bolo v asi mesacnych inervaloch, aj v chladnejsom pocasi aj v teple. Akurat dnes som si vsimol ze tak znizoval otacky az ich znizil tak ze skapal. (Chapat z 1500 pri starte na 800 a v tychto lar pripadoch az na 0)
Btw., par krat sa mi stala taka vec, ze kratko po nastartovani mi auto zdochlo, cca vtedy ked znuzuje volnobezne otacky ako sa zohrieva. Pocul som ze na .tychto oploch (1.4 16V) zvykne zblbnut cidlo otacok ci take daco, vie o tom niekto nieco?
Zatial to bolo v asi mesacnych inervaloch, aj v chladnejsom pocasi aj v teple. Akurat dnes som si vsimol ze tak znizoval otacky az ich znizil tak ze skapal. (Chapat z 1500 pri starte na 800 a v tychto lar pripadoch az na 0)
Steam: michalsveto
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
ja som menil vo fabke teraz po 160t km a necitim rozdiel. flinstone car
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Ved toho sa obavam, aby "dozivotny" neznamenal az kym prevodovka dozije a s novou potom vymenim aj olej. Skodovacke servisne navody pri OII interval vymeny oleja pre manualnu prevodovku nepoznaju. Samozrejme pojdem do oleja, ako davaju v prvovyrobe.
mnamka LF-CC, NSX a GT-R
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
skoda ze som o tom nevedel skor, bol by som asi isiel
musim zacat sledovat co sa u nas deje...
musim zacat sledovat co sa u nas deje...
Steam: michalsveto
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
bolo celkom fajn, len sa vydrbali hned v prvej zatacke
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs