Dobrý deň,
robím pre jednu stránku, kde je kódovanie znakov zaužívané iso-8859-2.
Na localhoste (domácom serveri mysql) som vytvoril tabulku s kodovaním utf-8 a tak som tam vkladal údaje (v iso-8859-2) aj vyťahoval a všetko fungovalo... ale keď som to preniesol na server stránky (importoval som to aj s nastaveniami) tak to začalo vypisovať bludy (skrytĂŠ sĂşvislosti). Ľudia poradte mi, som z toho zúfalý...
všetko meniť na utf-8 nemôžem
SQL spojiť dve tabulky dokopy
SQL spojiť dve tabulky dokopy
Naposledy upravil/-a sSs v St 21. Aug, 2013, 16:40, upravené celkom 1 krát.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: UTF-8- iso-8859-2 databáza problém
V prvom rade musis napisat o aku databazu sa jedna. Predpokladam ze MySQL. Ak ano, tak riesenim je pri vytvoreni spojenia pouzit prikaz SET NAMES :
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/charset.html
Teda v tvojom pripade by som skusil pridat volanie nasledovneho SQL prikazu hned po pripojeni :
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/charset.html
Teda v tvojom pripade by som skusil pridat volanie nasledovneho SQL prikazu hned po pripojeni :
Kód: Vybrať všetko
SET NAMES latin2
Veľmi pekne ďakujem...
tieto veci so znakmi neznášam
tieto veci so znakmi neznášam
-
- Moderátor
Preto treba vsetko mat v UTF8. Aplikaciu aj databazu.
Re: SQL spojiť dve tabulky dokopy
Mám ešte jeden problém... a neviem ako sa to rieši...
V MYSQL databáze mám vytvorené dve tabuľky (audio,video) obidve sú také podobné . Obsahujú (id,nadpis,popis, datum_pridania). Tabuľka video má navyše 'link'...
Chcel by som vytvoriť stránku kde by sa zobrazovalo aj audio aj video.
Potrebujem teda nejak vytvoriť SQL príkaz, ktorý by mi vytiahol údaje z obidvoch tabuliek a zoradil to podla 'datum_pridania'.
V podstate by som mohol vytvoriť vlastnú tabuľku 'media' a tam pridat údaj, či je to video alebo audio a podla toho by som vedel spraviť aj príkaz... no ale to by som musel všetko prerábať, tak sa chcem spýtať, či sa to nedá spraviť tak nejak ako som napísal vyššie
V MYSQL databáze mám vytvorené dve tabuľky (audio,video) obidve sú také podobné . Obsahujú (id,nadpis,popis, datum_pridania). Tabuľka video má navyše 'link'...
Chcel by som vytvoriť stránku kde by sa zobrazovalo aj audio aj video.
Potrebujem teda nejak vytvoriť SQL príkaz, ktorý by mi vytiahol údaje z obidvoch tabuliek a zoradil to podla 'datum_pridania'.
V podstate by som mohol vytvoriť vlastnú tabuľku 'media' a tam pridat údaj, či je to video alebo audio a podla toho by som vedel spraviť aj príkaz... no ale to by som musel všetko prerábať, tak sa chcem spýtať, či sa to nedá spraviť tak nejak ako som napísal vyššie
-
- Moderátor
SELECT id,nadpis,popis, datum_pridania, link FROM video UNION ALL SELECT id,nadpis,popis, datum_pridania, NULL FROM audio ORDER by datum_pridania
SELECT 'video' as zdroj, id,nadpis,popis, datum_pridania, link FROM video UNION ALL SELECT 'audio' as zdroj, id,nadpis,popis, datum_pridania, NULL FROM audio ORDER by datum_pridania
Odporucam si precitat aspon manual k MySQL.
jé, ďakujem....