Hlada sa idealny motor/auto .... pre mna

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.
Používateľov profilový obrázok
scarinko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 08. Nov, 2004, 14:00

Re: Hlada sa idealny motor/auto .... pre mna

Príspevok od používateľa scarinko »

spencer to auto je trochu mimo

stare, sedan, drahy servis ako cela znacka, pzp na 2,5 litrovy motor v BA je pre mna smrtelna suma, okrem toho toto je uz trocha velke auto

chcel by som nieco novsie ako 2006

moje tipy su focus 1,6 74kw benzin, seat leon 1.4 - 1.6 benzin, pripadne nieco tomu podobne
Gudas
VIP
VIP
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Gudas »

Ten starý 1.6i vo Focuse je od Yamahy, čo do spoľahlivosti tak majitelia hovoria len o liatí benzínu a výmene oleja :) Svižné to vraj ale nejak výnimočne nie je, kvôli váhe auta.
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -
verzo
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 22. Feb, 2010, 21:01

Príspevok od používateľa verzo »

servis na BMW vobec nie je drahy oproti inym znackam
mam 1.3 cdti corsu 51kw turbo denne cca 40 km uz ma skoro 10rokov spotreba cca 4-4,5l nafty
male diesle tiez niesu zle
Galaxy S9+
Wizik
VIP
VIP
Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Wizik »

scarinko napísal:pzp na 2,5 litrovy motor v BA je pre mna smrtelna suma
Ja platim 140e rocne, to je vela ?

Inak keby sa ti podarilo prihodit tak 1000e, uz sa za to da zohnat civic 8g 1.8 vtec, dobre auticko. :good:
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I MUSIC !
scarinko
Používateľ
Používateľ

ako svizne ako svizne, 100 koni nie je vela ale zas ani malo
nejdem s tym zavodit na drahu ale zas nechcem pri kazdom pokuse o predbehnutie pozerat ci mam volne 2km aby som to stihol ako teraz
segrin focus je sice turbo diesel ale ma 110koni co je dost podobne, navyse je to kombik a ide to velmi slusne, keby to nemalo tie hnusne suciastky ako DPF a EGR a podobne chobotiny co stoja majland na vymenu tak by som aj ten motor bral.

verzo
nejak sa mi nechce verit ze suciastka na 2 milionove auto stoji tolko isto ako na pol milionove, mozno cena prace ale diely budu urcite drahsie.

Co sa tyka dieslu, mam maly najazd a kratke trasy ked neratam zajtrajsiu dovolenku v tatrach :D, vacsinou tak do roboty 14km cez mesto (citaj tankodrom) pripadne do obchodu (citaj eurovea, palace, central, aupark a podobne zenske zvrhlosti) a sem tam do Lipotu na kupalisko alebo do Hainburgu a Kitsee na nejake nakupy. Dalsia otazka je ze ked nechcem male auto ale aspon take stredne tak aky bude mat vykon maly diesel?? Podla mna slaby.

S Microu som bol aj v Znojme aj na Orave ale ked si spomeniem ako som isiel z Oravy a od Dubnice po Trnavu som siel 5 metrov za kamionom aby som dosiel po pumpu lebo moj ukazovatel paliva hovoril ze nedojdem dalej ako najblizsie odpocivadlo tak ma to auto vzdy naserie.
spencer
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa spencer »

tie dieli sú preto také lacné lebo je tých aut strašne veľa , pokiaľ sa teda bavíme o bazarových súčiastkach , porovnaval som ceny v autokelly medzi mojim a kamaratovou alfov GTV a ceny boli skutočne o niečo vyššie ale zas tie dieli sú preto také drahé lebo kvalita niečo stoji .
Spoiler: ukázať
Notebook Lenovo IdeaPad Gaming 3-15IMH05 Onyx BlackCPU :Intel Core i5 10300H Comet Lake RAM : RAM 24GB DDR4GPU : NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti 4GBSSD : SSD 512GBHDD :1000 GB HDD Sound cardFiiO E10 OlympusOS : Windows 10 64-bit Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš :evolveo wm430
scarinko
Používateľ
Používateľ

Wizik napísal:
scarinko napísal:pzp na 2,5 litrovy motor v BA je pre mna smrtelna suma
Ja platim 140e rocne, to je vela ?

Inak keby sa ti podarilo prihodit tak 1000e, uz sa za to da zohnat civic 8g 1.8 vtec, dobre auticko. :good:
Wizo pre teba to nie je vela, ako pre cloveka ktory ma na to hned po skole si kupit CRV s 2,4l motorom v cene tipujem 15k
zjavne mas na to vyplatu alebo si ho dostal, to neviem ani to neriesim.

Ja platim nastastie teraz 58 eur a od buduceho mesiaca vraj 48,50 kedze priatelka robi v Generali a maju tam zamestnanecne zlavy na niektore motorizacie ale 140 eur je aj tak vela pre mna. Dalsia vec je ze v akej je to poistovni? Lebo napr do Kooperativy by som to nedal ani keby mi to dali za polovicu. Pochopis ked budes vinnik a poistovna to nebude chciet uhradit. ;)
spencer napísal:tie dieli sú preto také lacné lebo je tých aut strašne veľa , pokiaľ sa teda bavíme o bazarových súčiastkach , porovnaval som ceny v autokelly medzi mojim a kamaratovou alfov GTV a ceny boli skutočne o niečo vyššie ale zas tie dieli sú preto také drahé lebo kvalita niečo stoji .
ale to je jedno ci su alebo nie su kvalitne tie diely, ked sa to pokazi alebo opotrebuje tak ich musis kupit ci su kvalitne alebo nie a to je proste drahe.
Momentalne nemam ani tych 6k co som pisal takze to auto nejdem kupovat zajtra aj keby som chcel teda :D ale chcem si nejake vyhliadnut a zacat na nejakych prachoch pracovat nech je dobry ciel. Z vlastnej skusenosti viem ze bez jasneho cielu neusetrim ani prd ale ked viem co chcem ide to.
Naposledy upravil/-a scarinko v Št 29. Aug, 2013, 23:18, upravené celkom 1 krát.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

>> pzp na 2,5 litrovy motor v BA je pre mna smrtelna suma, okrem toho toto je uz trocha velke auto

vies ake je PZP na 1.6i, 1.8i, 2.0i a 2.5i ? Hlavne ze vies ze 2.5i je uz smrtelna suma... to by ma asi tak zaujimalo ako vyzera udrzba auta v tvojom ponimani, servis, kvalita brzd, tlmicov, vymena napriklad takej brzdovej kvapaliny a podobne zivotne dolezite veci ked ROZDIEL pzp medzi 1.6i a 2.5i co je odhadujem priblizne 70eur rocne [!!] povazujes za SMRTELNU vec.

A co sa tyka toho "trocha velkeho auta" tam sa radsej vyjadrim len velmi strucne ako dlhodoby majitel Sharana ktorym jazdim 99.99% jazd uplne sam roky rokuce : to je absolutne minimum ako by mal vyzerat tragač z hladiska priestoroveho usporiadania ; vsetky mensie vehykle by sa mali okamzite zničiť a hlavne nikdy nemali vzniknut.

Nikdy by nikoho nemalo napadnut mysliet v style "chcem zarabat dvesto eur mesacne" lebo je to proste hotova nerealna blbost v nasich koncinach (to vsetci viete) a nikdy nikoho nemalo napadnut "moze existovat aj auto mensie ako päť metrov" lebo to je este vacsia = absolutna megakravina.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Wizik
VIP
VIP

Pozeraj japoncov, mazda 3, toyota auris, honda civic ...
Jednoduche auta, vcelku nenarocne na servis a je to fajn vozenie. ;)
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
I MUSIC !
scarinko
Používateľ
Používateľ

mp3turbo napísal:>> pzp na 2,5 litrovy motor v BA je pre mna smrtelna suma, okrem toho toto je uz trocha velke auto

vies ake je PZP na 1.6i, 1.8i, 2.0i a 2.5i ? Hlavne ze vies ze 2.5i je uz smrtelna suma... to by ma asi tak zaujimalo ako vyzera udrzba auta v tvojom ponimani, servis, kvalita brzd, tlmicov, vymena napriklad takej brzdovej kvapaliny a podobne zivotne dolezite veci ked ROZDIEL pzp medzi 1.6i a 2.5i co je odhadujem priblizne 70eur rocne [!!] povazujes za SMRTELNU vec.

A co sa tyka toho "trocha velkeho auta" tam sa radsej vyjadrim len velmi strucne ako dlhodoby majitel Sharana ktorym jazdim 99.99% jazd uplne sam roky rokuce : to je absolutne minimum ako by mal vyzerat tragač z hladiska priestoroveho usporiadania ; vsetky mensie vehykle by sa mali okamzite zničiť a hlavne nikdy nemali vzniknut.

Nikdy by nikoho nemalo napadnut mysliet v style "chcem zarabat dvesto eur mesacne" lebo je to proste hotova nerealna blbost v nasich koncinach (to vsetci viete) a nikdy nikoho nemalo napadnut "moze existovat aj auto mensie ako päť metrov" lebo to je este vacsia = absolutna megakravina.
viem ze som si zistoval kolko by stalo pzp na 1.6 ktoru ma sestra a vychadzalo to 61 eur a nejake drobne.
Ano zjavne peniaze prehadzujes vydlami ale pre mna aj 70 eur rocne je dost velka suma.

V par sharanoch som sa uz viezol (zatial nesoferoval) ale pokial by som nemal 3 deti a psa tak by som nevidel dovod take hebedo kupovat.

Ten tvoj treti odstavec som velmi nepochopil tj bud je vela hodin a mal by som ist spat alebo malo pijem :laugh:
Kazdopadne keby mal kazdy 5m auto by som chcel vidiet ako by sa parkovalo.

Wizo,
japonca mam teraz doma a okrem spolahlivosti motoru v tom nevidim az taku velku vyhodu. Len blbe zadne bubny stoja 200 eur. Na koncerny je to polovica tejto sumy a tak je to so vsetym. Takze na jednej strane ano je velka sanca ze sa to nepokazi ale ak sa to pokazi pripadne vymena opotrebovanych casti tak to stoji potom zato. Kolega mal par rokov Hondu city s DSG a to co pytali v servise za garancky a vymenu oleja v DSG tak to by som fakt nedal. Len tak pre zaujimavost druha vacsia garancka s vymenou brzdovych dosticiek v honde 500 eur, vymena oleja v DSG 360 eur
Wizik
VIP
VIP

1. Honda nema DSG.
2. Ano, garancny servis je drahy, ale to je vsade a nemusis to riesit, lebo nebudes mat zrejme auto v zaruke (v honde chceli len za kotuce na cr-v 470e bez DPH + robota 45e/hodina, isiel som ku znamenu, mam tam ATE a stalo ma to 300e aj s pracou).
3. Ked polozky ako vymena brzd/oleja/filtrov sa ti zdaju drahe, tak potom fakt neviem. Nechcem ta absolutne vobec urazit, ale proste je to zakladna vec s ktorou treba ratat pri kupe jazdeneho auta, takze si kludne nechaj budget 6000, ale z toho iba 5000 na auto, aby si mal aj na pripadny zakladny servis.
I MUSIC !
scarinko
Používateľ
Používateľ

1. mas pravdu vola sa to tusim CVT alebo nejak tak ale myslel som automat ako taky

2. no nie je az taky drahy na vsetko, mali sme Hyundai i20 (nech jej je zem lahka :cry: ) a garancky v DS stali 100-140 eur

3. micru mam nieco vyse 2r, mal by som teraz vymenit olej (moj technik povedal 45eur aj s filtrom), mali by sa vymenit zadne brdy komplet lebo su zosuchane bubny aj celuste (zjavne nejaka zavada lebo to nema vela km a teda bubny by nemali byt zle ale su) to som hladal vsade ale pod 200 eur sa nejak nedostanem a to zrovna teraz nemam volne, ale kedze su to zadne a az tak namahane nie su tak to vydrzi chvilu este (trocha piskaju ale co uz). Menil som prachovku na nejakom klbe za 40€ aj s robotou a to je v podstate jedina vec co som za tie dva roky menil cize zatial to zvladam. Ale keby som mal vymenit a opravit vsetko co by bolo treba na tom aute tak by to stalo viac ako ma to auto hodnotu asi a to sa mi nechce do toho vrazat.
Bohuzial je to tak ze nemam peniaze nazvys ale robim co sa da a auto treba takze setrim a robim co mozem. Nikto mi nic nechce dat len tak :D

Kazdopadne keby bol Civic 6G s motorom 1.5 Vtec 115k za 6000 eur s rokom vyroby aspon 2006/2007 tak by to bolo uplne idealne auto pre mna :good:
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

pockaj ked zistis ze na Kiu Venga stoji DPF slabych 4440eur... cele nove auto stoji 12000 :)

co su to bubny? kup si auto co ma vzadu kotuce.
Naposledy upravil/-a mp3turbo v Pi 30. Aug, 2013, 00:18, upravené celkom 1 krát.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Wizik
VIP
VIP

A preco ti robi taky problem si zohnat 6g 1.5 vtec uz po opravach alebo v super stave za 2.5-3 litre a veselo sa vozit s pocitom, ze sice mas stare auto, ale kvalitne a spolahlive ?

DPF na CR-V 2.2 D-TEC je tusim okolo 7000e, nechapem preco. :laugh:
I MUSIC !
scarinko
Používateľ
Používateľ

chlapi a preco myslite ze chcem auto bez DPF filtra? stacilo mi ked sa musel repasovat ten na sestrinom focuse, za novy chceli 1000-1200 eur (dakujeme pekne EU)

bubny su "fakt uzasne" zadne brzdy na mojom aute
ano dakujem kupim si take auto, bubny sa davali dozadu pre auta s malymi motorizaciami

problem je ze je tazke najst take auto, dalsia vec je ze interier ze uz trocha pase a v dnesnej dobe by mi uz asi nevyhovoval co do funkcnosti a aj tak to auto bude mat 15-17 rokov, co mi pride ako blbost kedze teraz mam 11 rocne, to by bol fakt posun investovat niekolko tisic eur a kupit starsie auto, tadeto cesta nevedie

musim najst nieco rozumne aby to bolo tak akurat, nie slabe, nie zas moc vykonne aby to moc nezralo, nemalo to nakladny servis, rozumne to vyzeralo, aky taky komfort a toto nie je lahke a preto to vlastne cele pisem :-D

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"