16-portovy switch + aspon 2xGb?
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
16-portovy switch + aspon 2xGb?
Zdravim, potrebujem kupit switch, kde bude aspon 2xGbit port.
Nedavno som vsak kupil a narychlo otestoval podobny switch, no po zapojeni privodu do Gbit portu a vystupu z Gbit portu na PC nebol Gbit signal, iba 100Mbps. (signal bol samozrejme z 1000Mb vystupu optickeho prevodnika, a v PC takisto Gb sietovka:)
Vie mi niekto poradit preco, a ako sa omu vyvarovat pri dalsej kupe?
A este, naco su na switchi tieto "vystupy"?
http://www.qcomp.sk/imgcache/542/big/mT ... 8_02_b.jpg
Vtedy som kupil tento switch:
http://cz.tp-link.com/resources/images/ ... SL2218.jpg
No ak napriek 1Gb vstupu ktory bol zapojeny v porte 18, zo 17stky nesiel 1Gbit vystup.
Alebo som niekde urobil chybu? Cisto 1Gb switch sa kvoli vyssej cene nebude kupovat isto, ale chcel by som aspon aby som sa vedel posunut dalej cez jeden Gbit port.
Nedavno som vsak kupil a narychlo otestoval podobny switch, no po zapojeni privodu do Gbit portu a vystupu z Gbit portu na PC nebol Gbit signal, iba 100Mbps. (signal bol samozrejme z 1000Mb vystupu optickeho prevodnika, a v PC takisto Gb sietovka:)
Vie mi niekto poradit preco, a ako sa omu vyvarovat pri dalsej kupe?
A este, naco su na switchi tieto "vystupy"?
http://www.qcomp.sk/imgcache/542/big/mT ... 8_02_b.jpg
Vtedy som kupil tento switch:
http://cz.tp-link.com/resources/images/ ... SL2218.jpg
No ak napriek 1Gb vstupu ktory bol zapojeny v porte 18, zo 17stky nesiel 1Gbit vystup.
Alebo som niekde urobil chybu? Cisto 1Gb switch sa kvoli vyssej cene nebude kupovat isto, ale chcel by som aspon aby som sa vedel posunut dalej cez jeden Gbit port.
Spoiler: ukázať
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Re: 16-portovy switch + aspon 2xGb?
Porty 17-18 sú 1000Mbs WAN a tie dva na pravo sú sfp-Mini-GBIC na optiku
http://en.wikipedia.org/wiki/Small_form ... ransceiver
Ak ti stačí hlúpy switch tak som nedávno kupoval : http://www.alza.sk/teg1016g-d139201.htm - funguje ako má
Ak očakávaš QOS , riadenie prístupu firewall a pod. musíš siahnuť hlbšie do vrecka .

Ak ti stačí hlúpy switch tak som nedávno kupoval : http://www.alza.sk/teg1016g-d139201.htm - funguje ako má
Ak očakávaš QOS , riadenie prístupu firewall a pod. musíš siahnuť hlbšie do vrecka .
- felipe25
- Pokročilý používateľ
su wan obe? nechapem, ale naco su 2 WAN Gb porty? aky to ma vyznam? cize, ani jeden nieje vystupny?
- felipe25
- Pokročilý používateľ
hm, teda kde je problem?
teda ten switch nema 1Gbps vystup? Ma to teda vyznam ho kupovat, kvoli tomu ze privedie 1Gbps a ma vyssiu priepustnost ako 100Mbps switch alebo?

-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
nevieme kde je problem - to je na dialku komplikovane. Ten switch moze byt kludne "managovatelny" (naschval zavadzam do slovenciny dalsi patvar lebo ich mame malo) a tie dva porty mozu byt veselo prepnute na 100Mbit. Napriklad.
Na druhy priklad mozes mat kabel ktory nepodporuje 1Gbit. Vsetkych osem zil musi byt zapojenych aby si mal gigabit a este navyse to nesmie byt barsjaka krutena dvojlinka
na 100Mbit ti stacia styri zily z osmych.
Na druhy priklad mozes mat kabel ktory nepodporuje 1Gbit. Vsetkych osem zil musi byt zapojenych aby si mal gigabit a este navyse to nesmie byt barsjaka krutena dvojlinka

Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
Ten switch co mam stal 50€, takze isto managovatelny nieje. V kabli by to mohlo byt, ale zda sa m, ze som skusal priame pripojenie z 1Gbit TPlink routra a uz sla siet 1Gbps. AK som ale dal kabel z routra do prveho Gbit portu, a kabel do booku do druheho Gbit portu na switch, uz to neslo - islo len na 100Mbps..
ň
Potom je pravda to vyssie, ze obe porty su WANkove? Ale, naco su 2wanky na switch?
ň
Potom je pravda to vyssie, ze obe porty su WANkove? Ale, naco su 2wanky na switch?

-
- Pokročilý používateľ
wan newan, to neries - wanom moze byt cokolvek a kdekolvek v tvojej sietovej infrastrukture. Neexistuje jediny dovod preco by port 9 na tvojom switchi nemohol pre teba sluzit ako WAN, teda inak povedane preco by si cez neho nemohol byt pripojeny niekam von, do internetu, do nadradenej siete a podobne.
S tym kablom to prever. Velmi jednoducha moznost. Podla obrazku to jednojednoznacne vyzera tak, ze tvoje porty 17 a 18 naozaj su gigabitove, takze je naprd kabel, alebo sietovka v tvojom notebooku (uz som to stretol, posahane Auto-MDIX cize autodetekcia krizeneho kabla), zle nastavenie sietovky (kludne sa ti moze stat ze ti niekto bez tvojho vedomia natvrdo prepol na 100Mbit a teraz sa budes cudovat) a podobne. Ako hovorim, na dialku sa to neda - iba vseobecne odhadnut.
Vyskusaj napriklad tie iste porty s tym istym kablom a inym gigovym zariadenim. Este je velmi otazna aj kvalita a kompatibilita toho optickeho gigoveho prevodnika co spominas, semtam su na nich styri switche a tie davaju veeeela kombinacii kde sa da nieco dosrat.
S tym kablom to prever. Velmi jednoducha moznost. Podla obrazku to jednojednoznacne vyzera tak, ze tvoje porty 17 a 18 naozaj su gigabitove, takze je naprd kabel, alebo sietovka v tvojom notebooku (uz som to stretol, posahane Auto-MDIX cize autodetekcia krizeneho kabla), zle nastavenie sietovky (kludne sa ti moze stat ze ti niekto bez tvojho vedomia natvrdo prepol na 100Mbit a teraz sa budes cudovat) a podobne. Ako hovorim, na dialku sa to neda - iba vseobecne odhadnut.
Vyskusaj napriklad tie iste porty s tym istym kablom a inym gigovym zariadenim. Este je velmi otazna aj kvalita a kompatibilita toho optickeho gigoveho prevodnika co spominas, semtam su na nich styri switche a tie davaju veeeela kombinacii kde sa da nieco dosrat.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- jcdenton12
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
lebo kupit si bazarovy catalyst 2950 z 2xGbit uplinkom je strasny problem za par susnov z nemecka
namisto toho vymyslat s tplinkom a podobnymi "komponentami"
namisto toho vymyslat s tplinkom a podobnymi "komponentami"
...
- felipe25
- Pokročilý používateľ
sak tp-link ma tiez 2x uplink 2xGb
a .. ten switch je v firme, v ucte, s dokladom o kupe... neda sa to riesit bazarovo, nemam to doma v byte 

- jcdenton12
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
do firmemnej siete kupovat tplink omfg
a my zo serverovni vyhadzujeme gigabitove manazovatelne linksys 48port switche lebo v porovnani s lubovolnym catalystom je to tragedia
co takto kupit nieco normalne urcene do entrprise sfery?
brocade/extreme/hp/cisco?

a my zo serverovni vyhadzujeme gigabitove manazovatelne linksys 48port switche lebo v porovnani s lubovolnym catalystom je to tragedia
co takto kupit nieco normalne urcene do entrprise sfery?
brocade/extreme/hp/cisco?
...
-
- Pokročilý používateľ
ked budete vyhadzovat nabuduce, mohol by som prist pod okno ?
48cku gigabit si zoberem hocikedy a este aj necham na kavu.
48cku gigabit si zoberem hocikedy a este aj necham na kavu.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
nejdem zasahovať...ale tp-link ? 

CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- felipe25
- Pokročilý používateľ
uhm, ked budete mat rozpocet 30€ na nieco co stoji 50€, potom si kupujte aj cisco
) ono to nieje firemna sfera, ale skor statna.. a taka, kde sa nedaju robit cachre machre..