Otočil som to ... ale (možno aj podvedome) som otočil pôvodne ten chladič tak aby sa nepriečil s RAMkou tak ako tomu je teraz .
Prvý krát som niečo takéto robil takže som sa mohol seknúť dúfam .
Naposledy upravil/-a Mythos v Po 02. Sep, 2013, 20:35, upravené celkom 1 krát.
Život je nekonečný rad príležitostí k učeniu a odkrývaniu jeho tajomstiev. Ani smrť nemôže tomu zabrániť, pretože so samotným životom tvorí jednotu.
ak mám pravdu povedať, tak ja keď som ten chladič montoval prvý krát, tak som ho dal tiež opačne, ale preto, že som na ňom nemal nahodený ešte ventilátor... takže som ho tam jednoducho capol a potom pozerám, že je opačne. Takže znova ...
V burne bude vždy teplota vyššia, no bude nižšia ako v BOX chladiči. Samozrejme nemôžeš to brať tak, že ak máš v idle o 15°C nižšiu teplotu, tak ju budeš mať aj v BURNE.
Pri boxovom chladiči ti môže vo full ( linx/prime95 ) záťaži stúpať teplota až na hranicu maximálnej pracovnej teploty, kdežto pri tom tranquille ti postojí trebárs na 85°C ( neberte ma vážne, len som to trepol ), a ďalej sa jednoducho nepohne. A tranquillo bude určite tichšie, ako box chladič... to je hlavná výhoda.
Nezúfaj, ak si ho otočil a máš rovnaké teploty na chladiči to ešte neznamená, že je to rovnako efektívne. Skôr či neskôr by sa ti nazbieral v skrinke horúci vzduch a teploty by šli hore. Samozrejme aj iné komponenty by sa začali prehrievať.
Ako jasné rozumiem že v hre je to o inom - kúri aj GPU a teda teplého vzduchu je tam viac a navyše asi CPU v pohode stačí 800 RPM a teplota 50° je mu ideálna, nakoľko ak dobre viem tak Gelid potiahne aj 1500 RPM (ot./min.) a teplota by bola niekde inde (asi o dosť podstatný rozdiel nižšia) ale samozrejme na úkor hlučnosti.
Život je nekonečný rad príležitostí k učeniu a odkrývaniu jeho tajomstiev. Ani smrť nemôže tomu zabrániť, pretože so samotným životom tvorí jednotu.