Ahoj dnes sa mi pokazil druhy router za tri roky tak si musim kupit novy len ja sa v tom vobec nevyznam neviem ci sa mi kazia vdaka tomu ze router je na povaly kde je cez leto 50stupnov a cez zimu je nieco pod nulou . Chcem kvalitny router, ktory vydrzi aspon 3 roky bez problemov. Internet mam pomaly Rýchlosť downloadu 6 429,33 kbit/s (803,67 kB/s) Rýchlosť uploadu:1 256,15 kbit/s (157,02 kB/s). Vsimol som si ze tu je tiez jedna tema o routroch a podla nich je linksys kvalitna znacka len asi by bolo dobre kupit odolny router ak taky existuje.
Suhlasim ze problem bude v prevadzkovych podmienkach, hlavne s tym teplom (zima minus nula jedna az tak nevadi ak je konstantna, my mame zopar routrov ktore drzia dlhodobo cele zimy vo vonkajsom prostredi bez akehokolvek kurenia)
Skus pozriet Mikrotik routre, fantasticka funkcionalita (su postavene na linuxe, myslim ze komplexnejsiu funkcionalitu nic nema), do 50eur sa tusim aj vlezies cenou, ci sa nepokazi netusim.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
router by som umiestnil aj na chodbu len vysielac je na streche a kabel je kratky. Potreboval by som na redukciu kabel s dvomi koncovkami samice pretoze mam 20 metrov ale iba samca a samca nepoznate take nieco ?
co znamena pokazil router?
ja som s mojim airlive 3000r mal 2x pocit ze odisiel, nesiel net, ani wifi... nepomahali ani resety, hodil som sa na priamo router odpojil... dva dni bol nezapojeny, uz som ho siel vyhodit, vyskusal som ho a uz siel, stalo sa to uz 2x.. tak vyskusaj
mam len jeden pc ale mam pocit ze sa prilis zahrial po roku nonstop zapnutia a nejako zacal strajkovat, sam som sa cudoval, ale zacal ist sam od seba