Low end TV

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
Krutibrko
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00

Low end TV

Príspevok od používateľa Krutibrko »

Ahoj, potrebujem na byt nejakú lacnejšiu TV. Cena čím menej tým lepšie. Chcel by som čo najväčšiu, pretože to chcem na Xbox a dosť ďaleko sedím ( cca 2,5m ) .

Nakupovať sa bude v Čechách ( presnejšie Brno ). Pozeral som zatiaľ tieto.
http://www.electroworld.cz/product/tele ... 3-televize
http://www.electroworld.cz/product/tele ... e-televize
http://www.akcniceny.cz/detail/led-tele ... b-1350898/

Veľmi by ma potešilo, keby sa k tomu vyjadrili Zoom, AndrejSvk atď.

Ďakujem :)
Sangala
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 21. Feb, 2009, 15:25

Re: Low end TV

Príspevok od používateľa Sangala »

tak preco to pises adminom ? :D ... btw odporucam panasonic ... ten tiez nebude ziadna slava ale spomedzi tych troch myslim ze naj.
Krutibrko
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

To bolo v adminoch? Som ani nevedel :facepalm: za to sa ospravedlňujem.
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

No tu som, posledne dni mam trochu obratene a este upratujem byt. Do low-end ja moc nerobim, nemam prehlad. Ako asi vies, silne preferujem plazmu, ale ci je na Xbox lepsie LCD alebo plazma, to neviem. Na filmy jednoznacne plazma. Ako monitor jednoznacne LCD (monitor, nie TV), pretoze nic ine momentalne nie je k dispozicii. Ale konzola? Fakt netusim, ako je to so statickym obrazom. Viem, ze okrem input lagu, by ta asi mali trapit aj phosphor trails, cize "tien" za pohybom, kedy niektore luminofory zhasinaju rychlejsie nez druhe, zvycajne zelena/modra farba [pic].

Pokial to bude aj na pozeranie filmov, asi by som siel do plazmy. Problem je, ze ta plazma, co si uviedol, nema full HD rozlisenie, co nie je az tak problem pri filmoch, ale v hrach to bude vidiet (ostry kontrastny text a predmety). Neviem, celkovo dost hadanka, vobec neporadim. Trafil si sa presne do toho, o co sa nezaujimam (konzoly, low-end, pripadne LCD).
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20

Príspevok od používateľa loleqboleq »

treba si uvedomiť to, že chceš niečo, čo ti low-end nedá a za nízku cenu už dupľom ... sám som to riešil nedávno ako sa mohlo aj čítať a poviem ti tak, ak vieš, čo je input lag, tak sa pekne na to priprav, lebo si ho užiješ viac než dosť ... vieš, ak chceš gaming, tak sa to rieši buď monitorom od PC (napríklad kúpiť väčší), alebo telkou, ktorá už má aj nízku odozvu a to je cenovo oveľa oveľa oveľa vyššie ako si ty polinkoval, takéto TV by som ti povedal, že môžeš použiť tak na TV vysielanie a filmy - na hry nie - bohužiaľ

a z 2,5m by ti bola malá podľa mňa 42" - ja som mal kupovať plazmu na vzdialenosť 3 metrov a ak by som chcel pôžitok z obrazu a vnímať obraz, tak by to vyšlo na 60"-65" TV

a ak by si chcel gaming, TV, filmy, ... tak http://www.alza.sk/42-panasonic-viera-t ... 329720.htm - a to je plazma...LCD aspoň z časti takým obrazom a odozvou ťa vyjde na oveľa viac

a pri LCD (LED) telkách by tam trebalo Sony Braviu - tá myslím, že je taká dobrá, čo sa týka tých odoziev ale tam aj najlacnejší model je len trošku cenovo nižšie ako ten panák
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Krutibrko
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

Nakoniec som objednal http://www.electroworld.cz/product/tele ... h-televize

Dnes idem po to, napíšem svoje postrehy :)

PS: cena bola nižšia
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

som zvedavý hlavne na input lag...dúfam, že si to objednal cez internet ;) (aj keď ideš po to osobne)
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Krutibrko
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

jo, cez internet :)

No vyskúšam to teda, ale doteraz som hral na hocijakej telke a nejako som sa nesťažoval, resp. o tomto som ani nevedel ( a ja debil som si už našiel, že o čo vlastne ide, ak mi to teraz začne vadiť, tak ma drbne ... )

Inak ja viem, že ak by som kúpil drahšiu TV, tak by to bolo lepšie, avšak nemám teraz na to rozpočet. Som vôbec rád, že mám aspoň túto.
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

nevedomosť je niekedy najlepšie riešenie :laugh:
Krutibrko
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

Ja viem :D Preto som to ani zisťovať nechcel, ale tak zistil som... :D
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Andre »

Tak uz aj Krutibrko kupil macku vo vreci. Drzim palce nech je to aspon o polovicu lepsie nez ich vyssie modely
55ms http://www.avforums.com/reviews/Philips ... eview.html
50ms http://www.avforums.com/reviews/Philips ... eview.html
50ms http://www.avforums.com/reviews/Philips ... eview.html
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Krutibrko
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

Ako ja som úplne nenáročný užívateľ čo sa telky týka, keby ste videli, čo tu bolo doteraz, tak aj chápete prečo :) ( cca 10 ročný televízor a na tom som hral Xbox, takže teraz je to pre mňa super :D )

Ja som proste s tým rátal, že to nebude nič extra, ale aj tak je to neskutočný poskok oproti starej TV

PS: najhoršie je, že som ho len zapojil a nemôžem ho poriadne otestovať, lebo celý čas sledovala telku priateľka + budúca svokra, ktorá je u nás na návšteve, tak až zajtra... :cry:
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ak ten starý TV bolo CRT...tak nič rýchlejšíe ako CRT nie je :laugh: a odhliadnúc od veľkosti je aj obrazovo špičkový :) ak raz niekto príde s technológiou vychyľovania ktorá bude mať ultra široký rozptyl, tak bude revolúcia... :red:
Krutibrko
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

Je to možné, ale na tejto TV bol po okrajoch rozmazaný obraz ( totiž prešiel som z koleji na privát, doma mám plazmu ), preto aj taký rozpočet nízky
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

tak ak to bolo CRT, tak tam nikdy žiadny input lag nie je...ono aj input lag u LCD/plaziem,... sa meria ako opozdenie voči CRT, ale to už sú známe poučky, takže nebudem tu zbytočne zaťažovať server :laugh:

Návrat na "Nákupná poradňa"