AMD R9 2x0 series - Volcanic Islands
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Re: AMD R9 2x0 series - Volcanic Islands
je jeasne ze vyvojary budu radi
s tym patcho a podporou inych hier..znamena to ze napr bf4 pojde pod cgn o dost lepsie ako bez patchu ? to by potom mohlo riadne deklasovat nvidiu v benchoch..
preto to obr tak odpinkol..teda mantle
s tym patcho a podporou inych hier..znamena to ze napr bf4 pojde pod cgn o dost lepsie ako bez patchu ? to by potom mohlo riadne deklasovat nvidiu v benchoch..
preto to obr tak odpinkol..teda mantle
ale ako to vlastne funguje ? to je napr low-end pocitac bude stihat uroven lepsich hier z mensimi problemami nez DX ? tak potom trebars ta low-end da sa povedat konzola bude zase dost dlho natrhu lebo sa na nej bude dobre vyvyjat lepsia grafika a pod. ?
CPU - INTEL Core i5-4670K Chladic - GELID chladič CPU GX-7 MB - ASRock Z87 EXTREME3 PSU - SEASONIC M12II-620W SSD - Intel 180GB 520 HDD - Seagate 2TB Barracuda GPU - GIGABYTE nVIDIA GTX780 CASE - COOLERMASTER Dominator CM-690 II
Podla AMD vie Mantle vygenerovat 9x viac Draw Callov nez DirectX (predpokladám že 9.0 ktorý je strašne nevýkonný aj v porovnaní s DX10). Tiež tvrdia že BF4 s Mantlom a R9-290x Nvidiu Titana zosmiešni. Ale to hovoria oni, na reálne čísla si počkám.
Funguje to asi tak že to má odstrániť hrubú SW vrstvu DirectX a dať tam Mantle ktorý je "bližšie k železu". Tým pádom že je prostredie optimalizované rovno na grafiku tak kod ktorý je dávaný hardwaru je ovela optimálnejší.
Funguje to asi tak že to má odstrániť hrubú SW vrstvu DirectX a dať tam Mantle ktorý je "bližšie k železu". Tým pádom že je prostredie optimalizované rovno na grafiku tak kod ktorý je dávaný hardwaru je ovela optimálnejší.
Spoiler: ukázať
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Je to low level api takze zrychlenie tam bude
Ale zase velke oci mat netreba aby sme potom nesplakali nad vysledkom
Co nv to sa uvidi az v reale
Na druhu stranu vlada jedneho by neprospela nikomu, uz dvaja su malo
Ale zase velke oci mat netreba aby sme potom nesplakali nad vysledkom
Co nv to sa uvidi az v reale
Na druhu stranu vlada jedneho by neprospela nikomu, uz dvaja su malo
s pozdravom, crux.
Zase nejaký ten leak s benchmarkmi R9-290x Vs Titan
http://www.techpowerup.com/191768/radeo ... arked.html
To vysoké rozlíšenie tých testov mi vadí.
http://www.techpowerup.com/191768/radeo ... arked.html
To vysoké rozlíšenie tých testov mi vadí.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
A naco by ti bol titan alebo 290x, na hd rozlisko?
Osobne zatial ostávam u HD rozlíšenia, či už kvôli monitoru alebo kvôli faktu že jedno-monitorová a jedno-kartová konfigurácia je najmenej chybová. 4K display zatial nehodlám kupovať, leda by sa stal zázrak a bol by to OLED, holt zatial nechodím na obedové pauzy s chlapcami z DELLu
Skôr mi vadí že vysoké rozlíšenia a vysoké AA sú viac závislé na Vram než na čipe.
Inak by som sa nedivil ak by AMD umelo znižovalo ceny svojich kariet tým že kúpi menej dobré GDDR5 čipy v dobe ked ceny pamätí idú hore kvôli požiaru v Hynixe...
Pár ludí na iných forach už špekulovalo nad tým že aj tentoraz odprezentuje AMD trochu slabšiu kartu a potom začne predávať niečo rádovo o 100Mhz rýchlejšie ako to bolo v prípade Tahiti XT a XT2. AMD totiž odprezentovalo že Vram bude mať cez priepustnosť 300mb/s, grafika z tohoto testu má "len" 288... Čísla sa proste zatial nezhodujú...
Skôr mi vadí že vysoké rozlíšenia a vysoké AA sú viac závislé na Vram než na čipe.
Inak by som sa nedivil ak by AMD umelo znižovalo ceny svojich kariet tým že kúpi menej dobré GDDR5 čipy v dobe ked ceny pamätí idú hore kvôli požiaru v Hynixe...
Pár ludí na iných forach už špekulovalo nad tým že aj tentoraz odprezentuje AMD trochu slabšiu kartu a potom začne predávať niečo rádovo o 100Mhz rýchlejšie ako to bolo v prípade Tahiti XT a XT2. AMD totiž odprezentovalo že Vram bude mať cez priepustnosť 300mb/s, grafika z tohoto testu má "len" 288... Čísla sa proste zatial nezhodujú...
Engineering Sample...je uplne bezne, ze finalny BIOS je dodany len niekolko dni pred vydanim
Tie spekulacie o frekvenciach su uplne mimo a s Tahiti to nema nic spolocne
Tie spekulacie o frekvenciach su uplne mimo a s Tahiti to nema nic spolocne
- trojan4x4
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 15:55
A ty si myslis, ze si AMD moze dovolit taku saskaren okolo kvality vram ? AMD karty su dost kazive, alebo kazivejsie, nepotrebuju viac a viac reklamacii, ci ??Mir napísal:Osobne zatial ostávam u HD rozlíšenia, či už kvôli monitoru alebo kvôli faktu že jedno-monitorová a jedno-kartová konfigurácia je najmenej chybová. 4K display zatial nehodlám kupovať, leda by sa stal zázrak a bol by to OLED, holt zatial nechodím na obedové pauzy s chlapcami z DELLu
W1zzard napísal: Corrected the GPU clock to 1050 MHz. The ES card the benches were run on has two BIOSes, one with 800/1125 and the other with 1050/1125. The benches were run at 1050/1125
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
amd karty nevyraba,ani pamatetrojan4x4 napísal: AMD karty su dost kazive, alebo kazivejsie, nepotrebuju viac a viac reklamacii, ci ??
- trojan4x4
- Používateľ
Netreba to brat doslovne. Vieme kto vyraba cipy a to staci.
- pipo137
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28
To hej, len ber do úvahy, že väčšinou ak už karta odíde, tak málokedy je to kvôli tomu, že by odišlo jadro samotné, ale skôr nejaká blbosť na pcb-čku
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 5600 + Nocua NH-D14 Black RAM: Patriot Viper Steel 2x8GB @ 3600MHz 14-16-16-16-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1500/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Sound card: Asus Xonar Essence STX Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
DESKTOP 2 MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 5x WD Red (20TB)
Smartphone: Redmi Note 13 Pro 5G, Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro
DESKTOP 2 MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 5x WD Red (20TB)
Smartphone: Redmi Note 13 Pro 5G, Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro
- trojan4x4
- Používateľ
Skôr by som to povedal tak, že ak karta odíde, tak často nevieme ani čo konkrétne na tej karte "odíde".