programovanie v JAVE
programovanie v JAVE
Zdravím Vás majstri. Chcel som sa Vás spýtať ohľadom programovania v JAVE. Začal som chodiť na Univerzitu zameranie Informatika a potreboval by som sa naučiť programovať tak ak je tu niekto kto sa vyzná rád by som si vypočul jeho názor čo by mi doporučil a ako sa najlepšie učiť. Ďakujem
KILLER
Re: programovanie v JAVE
Ak uz poznas iny programovaci jazyk, tak by som si na tvojom mieste navrhol nejaku aplikaciu, a zacal na nej pracovat, a ked si nebudes vediet rady s niecim, tak na stackoverflow existuje slusna databaza vyriesenych problemov. Ak si zaciatocnik a ides uplne od nuly, tak existuje knizka "Ucebnice jazyka Java" od Pavla Herouta, celkom dobra kniha, z ktorej sa naucis zakladne prikazy, a potom ked uz budes na tom lepsie, tak s tym vlastnym projektom zacat urcite
Spoiler: ukázať
Ďakujem za radu. Pod tým projektom si myslel aký typ projektu alebo to je jedno ?
KILLER
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Proste si stanov nejaku ulohu, napriklad nejaku utilitku. Spis si svoje poziadavky, popremyslaj o nich, rozved si ich na jednotlive ulohy a tie potom realizuj.
Napriklad ja teraz vo svojom volnom case robim na utilitke, ktora umoznuje prenasat obsah clipboard na vzdialeny pocitac - to znamena ze potrebujem nejake UI pre konfiguraciu kam sa maju prenasat informacie, potrebujem vymysliet komunikacny protokol, naimplementovat serverovu a klientsku cast pre komunikaciu, musim vediet pozorovat clipboard a davat tam novy obsah. Pre kazdy krok pekne pohladam prislusne API alebo balik, ulahcujuci pracu s danym problemom, a tak postupne riesim ulohy az kym nemam kompletny, funkcny program.
Napriklad ja teraz vo svojom volnom case robim na utilitke, ktora umoznuje prenasat obsah clipboard na vzdialeny pocitac - to znamena ze potrebujem nejake UI pre konfiguraciu kam sa maju prenasat informacie, potrebujem vymysliet komunikacny protokol, naimplementovat serverovu a klientsku cast pre komunikaciu, musim vediet pozorovat clipboard a davat tam novy obsah. Pre kazdy krok pekne pohladam prislusne API alebo balik, ulahcujuci pracu s danym problemom, a tak postupne riesim ulohy az kym nemam kompletny, funkcny program.