nVidia G-SYNC
nVidia G-SYNC
Všetko o nVidia G-SYNC sem.
G-SYNC: Je technológia, ktorá umožňuje synchronizovať obnovovaciu frekvenciu monitora s render cyklom GPU. Výsledkom je obraz bez tearingu, trhania a lagov.
Čo je potrebné? Aspoň GeForce GTX 650 Ti Boost alebo výkonnejšia grafická karta a monitor s G-SYNC modulom (~100mm² ASIC/FPGA, 768MiB DDR3).
Odkazy: Nvidia uvádza nové technológie. Gamestream, Shadowplay a G-Sync @ PC.sk
Introducing Revolutionary NVIDIA G-SYNC Display Technology: Ultra-Smooth, Stutter-Free Gaming Is Here @ GeForce.com
To Improve How Games Are Played, We’re Revolutionizing How They’re Displayed @ blog.nVidia.com
G-SYNC: Je technológia, ktorá umožňuje synchronizovať obnovovaciu frekvenciu monitora s render cyklom GPU. Výsledkom je obraz bez tearingu, trhania a lagov.
Čo je potrebné? Aspoň GeForce GTX 650 Ti Boost alebo výkonnejšia grafická karta a monitor s G-SYNC modulom (~100mm² ASIC/FPGA, 768MiB DDR3).
Odkazy: Nvidia uvádza nové technológie. Gamestream, Shadowplay a G-Sync @ PC.sk
Introducing Revolutionary NVIDIA G-SYNC Display Technology: Ultra-Smooth, Stutter-Free Gaming Is Here @ GeForce.com
To Improve How Games Are Played, We’re Revolutionizing How They’re Displayed @ blog.nVidia.com
s pozdravom, crux.
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Re: nVidia G-SYNC
a comu to ma akoze pomoct? Double/triple buffering nestaci?
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
kedže je to spojené z vybranými LCD, aj to nič moc hlavne honíme Hz, + NV HW je to pikačovina
Odstránenie všetkých momentálnych problémov pri zobrazovaní na monitoroch - tearing, trhanie a lagy. Nie, double/triple buffering spôsobuje lag. Okrem toho sa musí držať určité FPS, ak padnú FPS, je znovu problém. Až takéto nevýhody G-SYNC nemá (pokiaľ nie sú FPS < 30). Taktiež oneskorenie zobrazenia má byť skoro identické ako bez v-sync.M1ch4l napísal:a comu to ma akoze pomoct? Double/triple buffering nestaci?
aké "honenie" Hz?dexterav napísal:kedže je to spojené z vybranými LCD, aj to nič moc hlavne honíme Hz, + NV HW je to pikačovina
Obmedzenie na nVidia HW + G-SYNC modul v monitore je samozrejme nedostatok, ale zvyšok má potenciál spôsobiť prevrat v celom segmente PC monitorov.
s pozdravom, crux.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
slovo nedostatok je dosť optimistické
prvé čo spravia napchajú to do lacných TN zo 120Hz+ a budú ich predávať za 2x ako super LCD bez ktorých sa nedá ani hrať
hned prvé moduly pôjdu do 144Hz TN asusov
prvé čo spravia napchajú to do lacných TN zo 120Hz+ a budú ich predávať za 2x ako super LCD bez ktorých sa nedá ani hrať
hned prvé moduly pôjdu do 144Hz TN asusov
Tak si ho proste nekúpiš, ale počkáš na 1440p IPS G-SYNC monitor.
http://overlordforum.com/topic/603-nvidia-g-sync/A while ago I was surprised by an email from Nvidia wanting me to come down and test drive their revolutionary new tech, then tentatively entitled VRR, now known as G-Sync. It was pretty cool wandering the halls and seeing into the secret tech facilities at Nvidia and it was even cooler still discussing creating an IPS 1440 120Hz G-Sync enabled display for the hardcore gaming community.
s pozdravom, crux.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
myslám že ja už skorej nejaký 4k
a dovtedy možno aj farbu zmením takže G-SYNC mať nebudem ale A-SYNC (R10 - SYNC ? )
a dovtedy možno aj farbu zmením takže G-SYNC mať nebudem ale A-SYNC (R10 - SYNC ? )
Na 4K monitory si IMHO ešte budeme musieť nejaký ten rok, dva počkať. Aj vtedy budú ešte príliš drahé a ty chceš ešte G-SYNC...
Asus stojí momentálne ~3500 Euro. Ak klesne po roku na 1/2 ceny, nebude sa ešte stále predávať ako nejaký 300 Euro monitor:
http://www.alza.sk/32-asus-pq321qe-4k-d463006.htm
Keď už sme pri téme 4K monitory. Načo by si využil takú plochu/rozlíšenie? 1440p je v 90% prípadov úplne postačujúce.
Asus stojí momentálne ~3500 Euro. Ak klesne po roku na 1/2 ceny, nebude sa ešte stále predávať ako nejaký 300 Euro monitor:
http://www.alza.sk/32-asus-pq321qe-4k-d463006.htm
Keď už sme pri téme 4K monitory. Načo by si využil takú plochu/rozlíšenie? 1440p je v 90% prípadov úplne postačujúce.
s pozdravom, crux.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
nj aj 640kB je dosť pamäte
má to krásnú veľkú plochu a dáš tam spústu okien bez toho aby si zavadzali
ked som prešiel na WQHD tiež sa mi chvíľu zdalo že je to nejak veľa , teraz pri FHD roním slzy ake je to malé a nepraktické a nič tam nevojde a nedá sa na tom nič kľudné robiť
btw nevravím že to bude zajtra a popravde pri tých cenách ani pozajtra
má to krásnú veľkú plochu a dáš tam spústu okien bez toho aby si zavadzali
ked som prešiel na WQHD tiež sa mi chvíľu zdalo že je to nejak veľa , teraz pri FHD roním slzy ake je to malé a nepraktické a nič tam nevojde a nedá sa na tom nič kľudné robiť
btw nevravím že to bude zajtra a popravde pri tých cenách ani pozajtra
To je teda porovnanie. Mne nevadí, že si enthusiasti kupujú drahé 4K monitory. Aspoň si ho ja budem môcť za 5 rokov kúpiť za 1/8 cenu.
Len by ma zaujímal dôvod. V tvojom prípade je to teda len záľuba v nových technológiách, OK.
Len by ma zaujímal dôvod. V tvojom prípade je to teda len záľuba v nových technológiách, OK.
s pozdravom, crux.
ach ta nvidia a tie ich s*acky. Vazne nechapem ako som bez toho mohol vobec zit A ked mam uber GPU ktora vsetk ozvlada 120fps na 120hz resp. 60 monitory ? Je mi tato vecicka potrebna este ? Neni to uzitecne prave pre tych, so slabimi GPU ? Mali to spravit pred 5 rokmi a namontovat do ps3 a xbox360 a dnes by sa nikto nestazoval na konzole a nizky framrate.
Naposledy upravil/-a Fullesh v Ne 20. Okt, 2013, 01:15, upravené celkom 1 krát.
|MB| MSI B450I Gaming Plus |CPU| AMD Ryzen 5 5600G |CPU's Cooler| AIO 140mm
|RAM| G-Skill 2x8GB DDR4 3200MHz Trident-Z |GPU| AMD Vega 7
|SSD| Intel 660p 1024GB M.2 NVMe |PSU| NZXT 650W 80Plus Gold |Case| NZXT H1 V1
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G603 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K.
|RAM| G-Skill 2x8GB DDR4 3200MHz Trident-Z |GPU| AMD Vega 7
|SSD| Intel 660p 1024GB M.2 NVMe |PSU| NZXT 650W 80Plus Gold |Case| NZXT H1 V1
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G603 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K.
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
ale asi cim mensie FPS, tym viac si mozes vsimnut tie problemy, co G-sync riesi?
No aj tak ked budes mat malo FPS, plynule to zrazu nebude...stale bude treba tak 30 FPS aby sa dalo hovorit o nejakej plynulosti.
No aj tak ked budes mat malo FPS, plynule to zrazu nebude...stale bude treba tak 30 FPS aby sa dalo hovorit o nejakej plynulosti.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
- dexterav
- Sponzor fóra gold
lenže to budú už problémy iného druhu
tam sa vraví iba o tearingu, lagu a podobných veciach
tam sa vraví iba o tearingu, lagu a podobných veciach