nVidia GeForce GTX 780 (recenzie, informácie...)
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Re: nVidia GeForce GTX 780 (recenzie, informácie...)
nie, to už zbytočne sa vŕtať, keď už máš 770, počkaj až na maxwella budúci rok
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Tak 780ka od asusu už je zapojená čo by ste doporučovali na OC ? Je to dobré to robiť cez gpu tweak alebo msi afterburner ?
CPU: i7-9700k MB: GIGABYTE AORUS Z390 PRO GPU: Gainward GeForce® GTX 1080 Ti Phoenix RAM: G.SKILL Aegis 16GB KIT DDR4 3000MHz PSU: Corsair RM650W SSD: Samsung 980 1TB Case: NZXT H700 Monitor: Dell AW2721D
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05
Tj fuk, kazdemu vyhovuje nieco ine, GPU tweak ma problemy s niektorymi nie Asus kartami ako 4g edicie a pod, tam ti nemusi fungovat spravne nastavovanie V alebo power limit.
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.
Tak skúsim čo to dá bez zmeny voltáže na začiatok a keď sa mi bude zdať málo potom asi nebude na výber len pridať.
CPU: i7-9700k MB: GIGABYTE AORUS Z390 PRO GPU: Gainward GeForce® GTX 1080 Ti Phoenix RAM: G.SKILL Aegis 16GB KIT DDR4 3000MHz PSU: Corsair RM650W SSD: Samsung 980 1TB Case: NZXT H700 Monitor: Dell AW2721D
Purejoke: Zatial si ako spokojný s kartou ?
Spoiler: ukázať
musim povedat ze od grafiky som cakal viac ... kedze to bolo nieco ako 8800gtx co bola pekne dlho na trhu ako kvalitna karta tato karta bude o rok uz uplna nula kedze teraz mi ledva zvlada BF 4 ultra detaily ROME 2 ani nehovorim tam som musel znizit odost sice hra je uz po upravach a dlhsie som ju neodskusal ... tu je vsak aj chyba vyvojarov ze coraz rychlejsie robia hry a dobre ich neoptimalizuju aj kvoli nedostatku casu ktore im davaju
CPU - INTEL Core i5-4670K Chladic - GELID chladič CPU GX-7 MB - ASRock Z87 EXTREME3 PSU - SEASONIC M12II-620W SSD - Intel 180GB 520 HDD - Seagate 2TB Barracuda GPU - GIGABYTE nVIDIA GTX780 CASE - COOLERMASTER Dominator CM-690 II
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Ani 88gtx vo svojej dobe nezvladala crysis a ani neverwinter nights 2
Oni tie hry nejdu vlastne poriadne ani teraz
Takisto sa stavim ze spuste ludi to ide super na igpu od intelu v rovnakom nastaveni ako tebe ;-)
Takisto sa stavim ze spuste ludi to ide super na igpu od intelu v rovnakom nastaveni ako tebe ;-)
Net : Tak spokojný som veľmi všetky hry čo som zatiaľ testoval išli na ultra bez OC pri rozlíšení 1080p. Teda presnejšie Far Cry 3 pod DX11 všetko na maxime a 2x MSAA, 16x AF výsledný priemer 69 fps. Battlefield 4 na ultra vyhladzovanie x4 a tam bol výsledok okolo 70 fps pričom najviac to kleslo na okolo 56 fps ale to iba pri tých masívnych zmenách mapy, ktoré dajú zabrať hocijakej grafike. Včera večer sa mi podarilo dosiahnuť stabilný takt z 889/941 na 1094/1150 bez zmeny napätia pri maximálnej teplote 67°. Tento výkon som zatiaľ v hre netestoval ale ak by bol záujem pridám sem aj nejaké tie screeny. Inak grafika je tichá a chladenie skvelé. Trocha som váhal či radšej nezobrať evgu ale tak momentálne som maximálne spokojný a už by som nemenil. Btw ASIC je 77,2%.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Môžem len potvrdiť dojmy z DCII, hlavne čo sa týka chladenia. Po tom čo som strávil rok a pol s AC Xtreme III na GTX570 som čakal, že mi toto bude píliť uši, ale ani náhodou. Chladič je fakt skvelý, veľmi tichý a chladí parádne... benchmark na stock taktoch do 68°, gameplay 60-64 podľa hry. Možno by som mu ešte ubral v idle, lebo karta úplne zbytočne idluje na 32° a 1100 rpm, ale moje rozmaznané ucho by to radšej pustilo niekde na 35-37° a povedzme 800 rpm.
To ale bude "problém" fakt len pre fanatikov, ktorým bežia systémové fany v idle pod 500 rpm. Asi tam flashnem nejaký upravený bios čo pustí otáčky nižšie.
OC som zatiaľ neskúšal, nebol čas, ale víkend to istí. Na výkon nemôžem povedať zlého slova. Jasné, vždy sa nájde hra čo vyšťaví akúkoľvek kartu, ale z posledných upgradeov čo som robil má 780 určite najväčšiu rezervu do budúcna.
To ale bude "problém" fakt len pre fanatikov, ktorým bežia systémové fany v idle pod 500 rpm. Asi tam flashnem nejaký upravený bios čo pustí otáčky nižšie.
OC som zatiaľ neskúšal, nebol čas, ale víkend to istí. Na výkon nemôžem povedať zlého slova. Jasné, vždy sa nájde hra čo vyšťaví akúkoľvek kartu, ale z posledných upgradeov čo som robil má 780 určite najväčšiu rezervu do budúcna.
ako nemozem povedat ze ta grafika je zla ... napr pri FC3 bola vyuzita len na neakych 80% pri max nastaveniach pri tomb raider okolo 60-70% dobre mi slo aj nove metro ... no BF4 som si myslel ze zvladnem pohode sice mam tam vsade ultra no ked spustim test tak mam vraj dost slaby FPS a pyta mi to nizsie sice pri hre ked hram nic necitim ohladom sekania a podobne ... no v poslednej dobre mi uz zo 4krat spadla hra nie server ale problem som mal jadexterav napísal:Ani 88gtx vo svojej dobe nezvladala crysis a ani neverwinter nights 2
CPU - INTEL Core i5-4670K Chladic - GELID chladič CPU GX-7 MB - ASRock Z87 EXTREME3 PSU - SEASONIC M12II-620W SSD - Intel 180GB 520 HDD - Seagate 2TB Barracuda GPU - GIGABYTE nVIDIA GTX780 CASE - COOLERMASTER Dominator CM-690 II
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05
Mohol by si trosku upresnit myslienku aj pre menej znalych? Nejako nechapem.static-x napísal:no BF4 som si myslel ze zvladnem pohode sice mam tam vsade ultra no ked spustim test tak mam vraj dost slaby FPS a pyta mi to nizsie sice pri hre ked hram nic necitim ohladom sekania a podobne
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.
mino_85 : Tak on je ten chladič prakticky nepočuteľný do 50% fan speed. Ako myslel som si, že mi hluk až tak vadiť nebude no chystám sa vymeniť case fany lebo to je momentálne jediná vec čo mi v case robí slušný hluk.
To je pravda s BF4 má veľa ľudí problémy ale tak keď vyjdú nejaké tie patche určite to bude už v pohode.
To je pravda s BF4 má veľa ľudí problémy ale tak keď vyjdú nejaké tie patche určite to bude už v pohode.
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Tak ono hodnotit kartu len v Bugfielde 4 je trosku z cesty. Ale je pravda, ze vela ludi upgraduje len koli tomu
Asnod napísal:Mohol by si trosku upresnit myslienku aj pre menej znalych? Nejako nechapem.static-x napísal:no BF4 som si myslel ze zvladnem pohode sice mam tam vsade ultra no ked spustim test tak mam vraj dost slaby FPS a pyta mi to nizsie sice pri hre ked hram nic necitim ohladom sekania a podobne
pokial nemas hru tak nevies ... pri nastaveniach mas jednu vecicku a to je odskusat hardwere ale tam je vsetko spojenie internetu a podobne ... a pri nastaveniach vsetko na ultra mi napisalo ze nastavenie treba zmenit na slabsiu grafiku ...
upgradoval som hlavne kvoli hram a to aby som uz niekolko rokov nic nemenil ... a myslim ze uz dalsi PC kupovat ani nemienim zbytocne penazi uz si kupim len konzolu