HDD v RAID-e , prechod na novú MB

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Používateľov profilový obrázok
Ivkopivko12tka
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 31. Aug, 2007, 08:00

HDD v RAID-e , prechod na novú MB

Príspevok od používateľa Ivkopivko12tka »

Ahojte,

upozornenie na úvod : do počítača investujem len keď musím za čo najmenšie peniaze, tentoraz ma k tomu prinútil Battlefield 4, kedy Athlon II X4 3@3,9GHz nie je dostatočné a novo zakúpenej GTX660 2GB jednoducho nestačí, tak je zbytočné sem písať ako nie sú AMD procesory dobré a ako mám zobrať radšej intel atď atď :good: , potrebujem jednoducho dostatočný výkon pre túto kartu a BF4 primárne.

doteraz fičím na ASUS M2N-E a mám na nej v RAID-e 2 disky Hitachi, je tam chipset NVIDIA nForce® 570 Ultra™ MCP,
Pod stromček nám pribudne asi nové kombo, doska+procesor+RAMky, kľudne nejaká lacnejšia ASUS, v pláne mám Athlon FX 6-jadrový a RAMKy hocijaké.

Otázka znie :help:

1 - budú tieto disky fungovať v raide v inej novej doske a nabootoje normálne win, alebo si rovno spravím zálohu, dokúpim 1x 128GB SSD pre Win a BF4 a tieto 2 disky sformátované si nechám len tak pre dáta?

Ďakujem
Gumkac
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 10. Feb, 2012, 17:01

Re: HDD v RAID-e , prechod na novú MB

Príspevok od používateľa Gumkac »

no vin ti nenabehne urcite. teda aspon pri Intelackych doskach, pri zmene chipsetu, ak sa ti nechce srat s drivermi, tka nenabootujes, a to aj keby si mal na normalnom disku. cize aj keby si rozbehal znovu raid, je otazne, ci by si rozbehal win. ale aj s tym rozbehanim raidu asi bude problem. ale o aky raid ide? 0-ku?
Intel i5 13600K + Noctua NH-D14 | ASUS TUF Z690 | ASUS TUF RTX 3070 Ti O8G | 32GB 3600Mhz Kingston | Corsair HX750i | Samsung 980 pro 1TB + 970 evo plus 1TB | NZXT H7 flow | 5x 140mm arctic
LG UltraGear 27GP850-B / Dell U3417W | Logitech G700s + Devis Control | Logitech G915 Tactile | Lenovo T490
643
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 15. Nov, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa 643 »

kup to ssd, cista instalacia a ak mas na tych diskoch mirror, tak by si nejaky extra problem nemal mat
PS: zalohu by som jednoznacne spravil aj tak ...
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

RAID si mal cez dosku alebo cez OS ? Ak cez dosku, tak je minimalna sanca ze ti NVIDIA RAID pojde na AMD doske.
Ivkopivko12tka
Používateľ
Používateľ

Raid bol cez dosku, konkrétne RAID 1, čiže polovica na jednom a polovica na druhom a rýchlejšie I/O.
Ja som tak nejako vedel, že to nepôjde, pre istotu sa pýtam, či náhodou nevymysleli nejaký nástroj pre migráciu alebo či nebýva súčasťou dosiek nejaký uni RAID a podobne.

Nebudem špekulovať, po tých 4 rokoch by sa už asi patril reinstall, aj keď funguje ako hodinky. Ďakujem :good:
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Príspevok od používateľa felipe25 »

urcite urob reinstall, najlepsie na SSD...
2xraid rychlostou aj tak nedosiahne rychlost ssd, cize 1xssd je lepsie ako 2hdd v raide :)

a ked mozes, si hore pisal ze bude mat nove zelezo, fakt prehodnot, a chod skor do intelu :) ja sam mam amd, ale dalsi uprgade bude urcite na intel, v tejto dobe nema zmysel brat nove amd :)
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
Ivkopivko12tka
Používateľ
Používateľ

felipe, ide mi aj o cenu, z inzerátu zoberiem nejaký ten FX 6 jadrový, nejakú dosečku, nejakú tú ramečku a pekne krásne bude doska procesor ssd a ramky za +-180 euro pekne doma a bude slúžiť dalšie 2-3 roky do ďalšieho BF :laugh:

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"