Ahojte,
upozornenie na úvod : do počítača investujem len keď musím za čo najmenšie peniaze, tentoraz ma k tomu prinútil Battlefield 4, kedy Athlon II X4 3@3,9GHz nie je dostatočné a novo zakúpenej GTX660 2GB jednoducho nestačí, tak je zbytočné sem písať ako nie sú AMD procesory dobré a ako mám zobrať radšej intel atď atď , potrebujem jednoducho dostatočný výkon pre túto kartu a BF4 primárne.
doteraz fičím na ASUS M2N-E a mám na nej v RAID-e 2 disky Hitachi, je tam chipset NVIDIA nForce® 570 Ultra™ MCP,
Pod stromček nám pribudne asi nové kombo, doska+procesor+RAMky, kľudne nejaká lacnejšia ASUS, v pláne mám Athlon FX 6-jadrový a RAMKy hocijaké.
Otázka znie
1 - budú tieto disky fungovať v raide v inej novej doske a nabootoje normálne win, alebo si rovno spravím zálohu, dokúpim 1x 128GB SSD pre Win a BF4 a tieto 2 disky sformátované si nechám len tak pre dáta?
Ďakujem
HDD v RAID-e , prechod na novú MB
- Ivkopivko12tka
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 31. Aug, 2007, 08:00
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 10. Feb, 2012, 17:01
Re: HDD v RAID-e , prechod na novú MB
no vin ti nenabehne urcite. teda aspon pri Intelackych doskach, pri zmene chipsetu, ak sa ti nechce srat s drivermi, tka nenabootujes, a to aj keby si mal na normalnom disku. cize aj keby si rozbehal znovu raid, je otazne, ci by si rozbehal win. ale aj s tym rozbehanim raidu asi bude problem. ale o aky raid ide? 0-ku?
Intel i5 13600K + Noctua NH-D14 | ASUS TUF Z690 | ASUS TUF RTX 3070 Ti O8G | 32GB 3600Mhz Kingston | Corsair HX750i | Samsung 980 pro 1TB + 970 evo plus 1TB | NZXT H7 flow | 5x 140mm arctic
LG UltraGear 27GP850-B / Dell U3417W | Logitech G700s + Devis Control | Logitech G915 Tactile | Lenovo T490
LG UltraGear 27GP850-B / Dell U3417W | Logitech G700s + Devis Control | Logitech G915 Tactile | Lenovo T490
- 643
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 15. Nov, 2007, 08:00
kup to ssd, cista instalacia a ak mas na tych diskoch mirror, tak by si nejaky extra problem nemal mat
PS: zalohu by som jednoznacne spravil aj tak ...
PS: zalohu by som jednoznacne spravil aj tak ...
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
RAID si mal cez dosku alebo cez OS ? Ak cez dosku, tak je minimalna sanca ze ti NVIDIA RAID pojde na AMD doske.
- Ivkopivko12tka
- Používateľ
Raid bol cez dosku, konkrétne RAID 1, čiže polovica na jednom a polovica na druhom a rýchlejšie I/O.
Ja som tak nejako vedel, že to nepôjde, pre istotu sa pýtam, či náhodou nevymysleli nejaký nástroj pre migráciu alebo či nebýva súčasťou dosiek nejaký uni RAID a podobne.
Nebudem špekulovať, po tých 4 rokoch by sa už asi patril reinstall, aj keď funguje ako hodinky. Ďakujem
Ja som tak nejako vedel, že to nepôjde, pre istotu sa pýtam, či náhodou nevymysleli nejaký nástroj pre migráciu alebo či nebýva súčasťou dosiek nejaký uni RAID a podobne.
Nebudem špekulovať, po tých 4 rokoch by sa už asi patril reinstall, aj keď funguje ako hodinky. Ďakujem
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
urcite urob reinstall, najlepsie na SSD...
2xraid rychlostou aj tak nedosiahne rychlost ssd, cize 1xssd je lepsie ako 2hdd v raide
a ked mozes, si hore pisal ze bude mat nove zelezo, fakt prehodnot, a chod skor do intelu ja sam mam amd, ale dalsi uprgade bude urcite na intel, v tejto dobe nema zmysel brat nove amd
2xraid rychlostou aj tak nedosiahne rychlost ssd, cize 1xssd je lepsie ako 2hdd v raide
a ked mozes, si hore pisal ze bude mat nove zelezo, fakt prehodnot, a chod skor do intelu ja sam mam amd, ale dalsi uprgade bude urcite na intel, v tejto dobe nema zmysel brat nove amd
Spoiler: ukázať
- Ivkopivko12tka
- Používateľ
felipe, ide mi aj o cenu, z inzerátu zoberiem nejaký ten FX 6 jadrový, nejakú dosečku, nejakú tú ramečku a pekne krásne bude doska procesor ssd a ramky za +-180 euro pekne doma a bude slúžiť dalšie 2-3 roky do ďalšieho BF