Aku mate spotrebu?
Re: Aku mate spotrebu?
priemer: lancer 1.8, 103kw cca 7.4l
ale spotreba sa pohybuje od 7 do 12 podla toho aku mam tazku nohu
ale spotreba sa pohybuje od 7 do 12 podla toho aku mam tazku nohu
Spoiler: ukázať
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Citroen C3 rv 2002 1.1i 44kw
Priemerná spotreba 4,4l za cca 130tis. KM leto-zima 3 sezóny
Vychádza mi to mesto / mimo mesta 40:60 .
Moc ho nešetrím a väčšinou noha na podlahe pri akcelerácií , bodaj by nie keď chce človek jazdiť plynule a svižne s takým motorom
Priemerná spotreba 4,4l za cca 130tis. KM leto-zima 3 sezóny
Vychádza mi to mesto / mimo mesta 40:60 .
Moc ho nešetrím a väčšinou noha na podlahe pri akcelerácií , bodaj by nie keď chce človek jazdiť plynule a svižne s takým motorom
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
daco v tej rovnici mas zle
1.1i + noha na podlahe = 4,4l/100km spotreba
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
my mu vsetci verime, my sme male sproste soplave deticky... ja som s Fabiou 1.2htp jazdil za 15 litrov v Bratislave ked som jej TROSKU prikladal. Pise ze pri akceleracii ale to asi nebude akcelerovat prilis vela pri takejto spotrebe
Uz predsa jasne aj TopGear dokazal ze Toyota Auris (Yaris?) ma VACSIU spotrebu ako BMW M3 iduce rovnakym jazdnym stylom direkt za nim. Co na tom ze ta Toyota je 6x slabsia s 3x mensim motorom ? Ajtak ma vacsiu spotrebu lebo ide na podlahe (tak ako pretekar tutok s 1.1i) a BMW M3 ide na sestinu vykonu.
Uz predsa jasne aj TopGear dokazal ze Toyota Auris (Yaris?) ma VACSIU spotrebu ako BMW M3 iduce rovnakym jazdnym stylom direkt za nim. Co na tom ze ta Toyota je 6x slabsia s 3x mensim motorom ? Ajtak ma vacsiu spotrebu lebo ide na podlahe (tak ako pretekar tutok s 1.1i) a BMW M3 ide na sestinu vykonu.
Naposledy upravil/-a mp3turbo v Ut 12. Nov, 2013, 12:11, upravené celkom 1 krát.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Nemusi mat nic zle. Ja mam 5.6 na 1.4 a tiez na podlahe, ked chces vyjst hore kopcom. Ale to na podlahe je celkom zanedbatelna cast trasy.
- xsi69
- Pokročilý používateľ
Samozrejme noha na podlahe nemyslím vytáčanie motora do 7000ot .Chris napísal:daco v tej rovnici mas zle
Do zdravých 3500ot/s kde má ten motor najvyšší krútiaci moment .
Jazdím normálne - mesto do 60km/h mimo mesta 100-120km/h podľa cesty a tých v zelenom .
Spotrebe som sa čudoval aj ja , ale celé auto váži cca 950kg čo tomu slabému motoru dosť prospieva .
Preto som si zaznamenával tankovania a stav km a takáto spotreba mi vyšla za 130tis. km .
K turbovi. Topgear je parodia sama o sebe. Oni ti tu spotrebu spravia na m4, kde auris toci viac a bmw si pradie na vyssom kvalte a nizsich otackach. Tak isto tam bol jaguar s 3nasobnym obsahom a dopadol lepsie ako polo blue.
Asi tolko. V beznej prevadzke by si mal s jagom o 1/3 az 1/2 vyssiu spotrebu.
Ine je vsak uz prepocitavanie efektivity motor na pomer vykon/spotreba.
Asi tolko. V beznej prevadzke by si mal s jagom o 1/3 az 1/2 vyssiu spotrebu.
Ine je vsak uz prepocitavanie efektivity motor na pomer vykon/spotreba.
mp3turbo, tvoja spotreba len dokazuje ze nevies jazdit... Ja som jazdil na 1.2HTP po meste s priemerom 5,5 a pri tom ma nikto nikde nepredbehol a z krizovatky som odchadzal vzdy prvy. Nezvaluj svoju neschopnost na motor.
Ten jeho udaj by som skor tipoval na aktualnu spotrebu ako priemernu.
Napr. Na ocovom 1.6 16V ked to dam na podlahu, tak som mal aktualnu 25l/100km.
U 1.7 td bmw pri podlahe to ten analogovy ukazovatel spotreby zasiel az za 30l/100km...
Cize je to nic nehoviriaci udaj pri dlhodobej spotrebe pri normalnej jazde.
Tiez som jazdil 1.2htp u fabii2
Napr. Na ocovom 1.6 16V ked to dam na podlahu, tak som mal aktualnu 25l/100km.
U 1.7 td bmw pri podlahe to ten analogovy ukazovatel spotreby zasiel az za 30l/100km...
Cize je to nic nehoviriaci udaj pri dlhodobej spotrebe pri normalnej jazde.
Tiez som jazdil 1.2htp u fabii2
maval som 15l spotrebu na oktavii 1.4MPi ale to som bol z KE v BA za menej ako 4 hodiny a jazdil ako koko*t s plynom neustale na podlahe - da sa spravit taka spotreba uplne bez problemov poznam ludi ktory chodia podobne na 1.2HTP a potom sa cuduju ze maju 15l spotrebu. Ten motor je stavany a prevodovany do mesta no vacsina ludi nevie na co je prevodovka a ako sa spravne pouziva plynovy pedal. S tym motorom sa da jazdit SVIZNE po meste za 5.5~6l len treba vediet ake otacky a aky prevodovy stupen. Bohuzial vacsina soferov auto pod svojim zadkom neciti a potom vyplakava na forach...
EDIT: rozmyslam ci by Skodovka nemala ludi ucit na HTP jazdit podobne ako to robial Lambo a Ferrari
EDIT: rozmyslam ci by Skodovka nemala ludi ucit na HTP jazdit podobne ako to robial Lambo a Ferrari
S HTP sa da urobit 12 litrova spotreba napr. v BA na obchvate. Neviem uz presne, co to bol za motor a prevodovka, ale pri 100 tacho to tocilo skoro 4000 otacok.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- xsi69
- Pokročilý používateľ
Sám viem , že je to slabý motor a nemám potrebu sa hrať na žiadneho pretekára so 60koňovým motorom šiškou a 8000otmp3turbo napísal:Ajtak ma vacsiu spotrebu lebo ide na podlahe (tak ako pretekar tutok s 1.1i) a BMW M3 ide na sestinu vykonu.
Ako písal Zoran - tiež väčšinou opúšťam križovatku ako prvý a napriek tomu mám nízku spotrebu .
To s pedálom na podlahe beriem späť , každý to ináč chápe
U mňa to vypadá napríklad takto v meste :
1. Zaradím 1 a idem do +-3500ot/s plyn na podlahe
2. preradím do 2 a tlačím to do +-4000ot/s plyn na podlahe
3. preradím do 5 a na 1900ot/s sa potichu gúľam ďalej (55-60km/h)
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
>> mp3turbo, tvoja spotreba len dokazuje ze nevies jazdit...
dojdi, pojazdime si v Bratislave a kolonach ktore z Kosicoch nepoznas. A jazdnym stylom ktory proste pri 5.5l spotrebe nebudes mat. Je pravda ze pri tomto style sa nevyradovalo pod 5000rpm snad ani jediny raz. Toto nie je o tom ze "vediet jazdit" toto bolo o niecom inom (toto je trosku prikladat, keby sa prikladalo FAJNE tak by sa nevyradovalo pod 7000rpm co je za hranicou rozumu a konstrukcnych schopnosti tohoto verklíka).
Uznavam ze pri ekonomickej jazde spravis cisla ktore hovoris ty, ale to v ziadnom pripade nebudes prvy z krizovatky vzdy a v ziadnom pripade nepojdes tak ako sa islo v style ktory spominam ja a v ziadnom pripade to nebude v Bratislavskych zapchach kde napriklad na obchvate vies v pohode ist 5 kilometrov slabych 45 minut a este s usmevom na xichte ze dnes to nejak fici. Take v Kosicoch nemate.
Pozri, KAZDE auto ktore normalne ide za sedem litrov sa da jazdit za 20 litrov. Kazde jedno auto ! Plati to aj pre striebornu fabiu 1.2htp s motorom ktory ma najhorsi zvuk na svete co som kedy pocul a hadam aj najhorsiu konstrukciu.
Dakujem fesakovi co potvrdil 12 litrov v Bratislave.
Zoran, konieckoncov aj ty pises ze 14 ti nebolo nerealnych - no vidis, fakt sa to da.
dojdi, pojazdime si v Bratislave a kolonach ktore z Kosicoch nepoznas. A jazdnym stylom ktory proste pri 5.5l spotrebe nebudes mat. Je pravda ze pri tomto style sa nevyradovalo pod 5000rpm snad ani jediny raz. Toto nie je o tom ze "vediet jazdit" toto bolo o niecom inom (toto je trosku prikladat, keby sa prikladalo FAJNE tak by sa nevyradovalo pod 7000rpm co je za hranicou rozumu a konstrukcnych schopnosti tohoto verklíka).
Uznavam ze pri ekonomickej jazde spravis cisla ktore hovoris ty, ale to v ziadnom pripade nebudes prvy z krizovatky vzdy a v ziadnom pripade nepojdes tak ako sa islo v style ktory spominam ja a v ziadnom pripade to nebude v Bratislavskych zapchach kde napriklad na obchvate vies v pohode ist 5 kilometrov slabych 45 minut a este s usmevom na xichte ze dnes to nejak fici. Take v Kosicoch nemate.
Pozri, KAZDE auto ktore normalne ide za sedem litrov sa da jazdit za 20 litrov. Kazde jedno auto ! Plati to aj pre striebornu fabiu 1.2htp s motorom ktory ma najhorsi zvuk na svete co som kedy pocul a hadam aj najhorsiu konstrukciu.
Dakujem fesakovi co potvrdil 12 litrov v Bratislave.
Zoran, konieckoncov aj ty pises ze 14 ti nebolo nerealnych - no vidis, fakt sa to da.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
ked si bol stale prvy z krizovatky, tak to muselo byt ze zle htp ak je v lahkej kasni 3dver polo/ibiza tak do mesta neni zle.ZoranICS napísal:mp3turbo, tvoja spotreba len dokazuje ze nevies jazdit... Ja som jazdil na 1.2HTP po meste s priemerom 5,5 a pri tom ma nikto nikde nepredbehol a z krizovatky som odchadzal vzdy prvy. Nezvaluj svoju neschopnost na motor.
Ale aspon nepiste, ze to nesetrite a mate spotrebu 4-5l.
Viem, ze realne sa da jazdit mesto kludnym tempom na HTP 5,5-6l, (kamos ma HTP na LPG a zere mu to 7-7,5LPG, ale jazdi kludne)
Mimo mesto po okreskach 80kmh jemne plachtit, tak by som uveril 5litrom na nejakych 13-14".
Ale ak niekto napise toto, tak sa mi nechce verit, ze ma 4,4 l spotrebu
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- xsi69
- Pokročilý používateľ
@Chris
Ani mne sa tomu nechcelo veriť a preto som si začal viesť denníček PHM .
A tú nohu na podlahe som opísal pár postov pred a aj to , že to beriem späť lebo si to každý ináč vysvetlí ...
Ani mne sa tomu nechcelo veriť a preto som si začal viesť denníček PHM .
A tú nohu na podlahe som opísal pár postov pred a aj to , že to beriem späť lebo si to každý ináč vysvetlí ...